Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 nov 2014 - Anul XIX, nr. 259 (5768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recidiviști

Trei tineri cu antecedente penale, reţinuţi pentru furt şi tâlhărie, au petrecut doar 24 de ore în arest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei tineri cu vârste cuprinse între 20 şi 22 de ani au ajuns, marţi, în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, pentru fapte de furt sau tâlhărie. Doi dintre ei sunt din Vatra Dornei şi au fost puşi sub acuzare pentru un furt comis în prima parte a lunii octombrie, în timp ce unul este din Frasin şi este suspect de tâlhărie. Toţi trei au mai avut în trecut probleme cu legea, de acelaşi gen. Totuşi, la expirarea ordonanţei de reţinere, cei trei au fost lăsaţi în libertate, unul în arest la domiciliu, în timp ce faţă de doi s-a luat doar măsura controlului judiciar

 

Autori de furt cu antecedente penale, liberi sub control judiciar

Judiciariştii de la Poliţia municipiului Vatra Dornei aveau înregistrat cu AN (autori necunoscuţi) un furt din noaptea de 13 spre 14 octombrie, când un bărbat de 60 de ani, Gheorghe M., a sesizat că banii pe care îi avea în buzunar, 600 de lei, i-au fost furaţi de doi tineri necunoscuţi. Din anchetă a rezultat că bătrânul a ieşit dintr-un bar de pe strada Unirii din localitate, îndreptându-se spre domiciliu. În apropierea unui bloc a fost acostat de doi tineri, care, profitând şi de starea de ebrietate în care se afla, i-au sustras din buzunar suma de 600 de lei. Anchetatorii au adunat indicii referitoare la autori, doi localnici cunoscuţi cu antecedente penale. Suspecţii de comiterea faptei au fost identificaţi în persoana lui Marian Levoi şi Florin Bidaşcu, în vârstă de 22, respectiv 20 de ani.

Conform subcomisarului Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei, „cei doi au recunoscut că în seara zilei de 13.10.2014, în timp ce se aflau în fața unui magazin, l-au observat pe reclamant, care era în stare de ebrietate, și, profitând de neatenția acestuia, i-au sustras suma de 600 de lei”.

Cei doi au ajuns în arestul IPJ Suceava, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. Ulterior, ieri, magistraţii au decis ca cei doi să fie cercetaţi în libertate, sub măsura controlului judiciar, având o serie de obligaţii, printre care aceea de a nu părăsi localitatea de domiciliu şi a se prezenta la poliţie, la datele fixate.

 

S-a „împrietenit” cu un bărbat într-o frizerie, apoi l-a tâlhărit

În al doilea caz, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Gura Humorului, a reclamat sâmbăta trecută, pe 1 noiembrie, că a fost tâlhărit de telefonul mobil şi de suma de 600 de lei, de un tânăr cu care intrase în vorbă cu puţin timp înainte într-o frizerie. Victima a relatat că necunocutul i-a propus să-l însoţească până la Frasin, pentru a cumpăra un cal, tranzacţie care nu s-a mai concretizat. La un moment dat, tânărul de 21 de ani, ajutat de un complice, l-a lovit pe bărbatul din Gura Humorului şi i-a sustras telefonul mobil şi suma de 600 de lei.

Suspectul a fost identificat în persoana lui Ilie Sergiu Gafencu, din Frasin, care este şi el recidivist, având la activ o condamnare pentru furt calificat şi fiind trimis în judecată într-un alt dosar, tot pentru furt calificat. 

Şi în acest caz, precizează, poliţia, autorul şi-a recunoscut comiterea faptei.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, marţi seară. Ieri, procurorul de caz l-a prezentat pe acesta în faţa magistraţilor Judecătoriei Gura Humorului, cu propunere de arestare preventivă.

În acest caz judecătorii au decis ca suspectul să fie pus în libertate, însă sub măsura arestului la domiciliu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei tineri cu antecedente penale, reţinuţi pentru furt şi tâlhărie, au petrecut doar 24 de ore în arest.
 Vizualizări articol: 2198 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei tineri cu antecedente penale, reţinuţi pentru furt şi tâlhărie, au petrecut doar 24 de ore în arest5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei