Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 nov 2014 - Anul XIX, nr. 259 (5768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cerere respinsă

Olărean vrea să fie judecat în libertate, judecătorii de la Înalta Curte au spus „Nu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aurel Olărean, primarul suspendat al municipiului Rădăuţi, vrea să fie judecat în libertate. După ce în urmă cu câteva săptămâni magistratul de la Curtea de Apel Cluj căruia i-a fost repartizat dosarul care-l privește, printre alţii, şi pe edilul din Rădăuţi a decis să-i prelungească mandatul de arestare cu 30 de zile, Aurel Olărean nu s-a împăcat cu soluţia şi a contestat-o la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Marţi după-amiază, judecătorii instanţei supreme au analizat contestaţia, dar au decis s-o respingă, astfel încât Aurel Olărean rămâne şi mai departe după gratii.

Interesant este că Olărean a fost singurul care a contestat decizia magistraţilor de la Curtea de Apel Cluj privind prelungirea mandatului de arestare preventivă.

Ceilalţi trei inculpaţi din dosar aflaţi în stare privativă de libertate, procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă şi afaceristul Constantin Babiuc, au renunţat la dreptul pe care-l aveau.

De remarcat că cei patru se află în aceeaşi celulă de la Penitenciarul Gherla, iar procesul care-i priveşte încă nu a început, fiind în faza camerei preliminare, acolo unde se discută toate excepţiile de neconstituţionalitate şi celelalte cereri care ar putea determina tergiversarea judecării cauzei. 

 

Olărean, arestat în septembrie, colegii săi de celulă încă din iunie

Cei patru au fost transferaţi din arestul Inspectoratului General al Poliţiei la Penitenciarul Gherla după ce procurorii structurii centrale a DNA au dispus trimiterea lor în judecată.

Inculpaţii au ajuns în arest preventiv în momente diferite. Ultimul care a fost privat de libertate este Aurel Olărean. Pe numele său a fost emis mandat de arestare pe data de 12 septembrie, în timp ce Dumitru Dîmbu, Bogdan Bărbuţă, Aurel Olărean şi Constantin Babiuc au ajuns după gratii de pe 25 iunie, în urma unor ample percheziţii care au şocat întreaga comunitate locală.

Trebuie spus că la audierile din luna iunie a fost chemat şi primarul din Rădăuţi, numai că procurorii au decis atunci să-l cerceteze în stare de libertate în calitate de suspect. Cu toate că i s-a cerut să nu influenţeze martorii din dosar, Aurel Olărean a încercat să scape de acuzaţiile din dosar şi a vrut să-l şantajeze pe consilierul local Traian Andronachi. Acesta urma să voteze o Hotărâre de Consiliu Local prin care primarul era exonerat de tergiversarea unui dosar, iar în schimb Aurel Olărean urma s-o menţină în funcţia de bibliotecar-şef pe soţia lui Andronachi.

Totul a ajuns la urechile procurorilor DNA, care au venit la Rădăuţi din nou şi l-au ridicat pe Aurel Olărean.

 

Cine sunt ceilalţi inculpaţi din acest dosar

În afara celor patru persoane aflate în arest preventiv, în acest dosar au mai fost trimise în judecată alte opt persoane fizice şi o persoană juridică, Nikodemus Babiuc.

Lista este deschisă cu judecătoarea Daniela Mariana Prandea, concubina lui Bogdan Bărbuţă, continuă cu avocata Isabela Zorica Vega, fostul şef al Punctului Poliţiei de Frontieră Siret, Mihai Prelipcean, dar şi primarul din Marginea, Ioan Onufrei.

Celelalte patru persoane care fac obiectul rechizitoriului sunt două pensionare, Silvia Panţîru şi Maria Cociorvan, dar şi două persoane fără nici o ocupaţie, Victoria Ţîcşă şi Alina Ancuţa Solovăstru.

În cauză este inclusă ca inculpat şi SC Nikodemus Babiuc SRL, firmă ale cărei conturi sunt sub sechestru în vederea recuperării prejudiciului estimat la circa un milion de euro în cazul celor 69 de hotărâri judecătoreşti pronunţate de Bogdan Bărbuţă în favoarea lui Costel Babiuc pentru obţinerea unor terenuri, care ulterior au fost vândute către austriecii de la Schweighoffer.

Sub sechestru se află şi cele 41,59 de hectare de teren care au făcut obiectul tranzacţiilor dubioase şi care acum sunt în proprietatea celor de la Schweighoffer. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olărean vrea să fie judecat în libertate, judecătorii de la Înalta Curte au spus „Nu”.
 Vizualizări articol: 2208 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Olărean vrea să fie judecat în libertate, judecătorii de la Înalta Curte au spus „Nu”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei