Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2014 - Anul XIX, nr. 215 (5724)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură eficientă

Nici un accident grav, într-o zonă critică, după amplasarea machetei unei autospeciale cu radar la Poiana Stampei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Amplasarea unei machete care imită o autospecială cu radar, pe DN 17, în centrul comunei Poiana Stampei, prima iniţiativă de acest gen din judeţ, s-a dovedit un adevărat succes, la un an de la investiţie zona de 3 kilometri în linie dreaptă din centrul comunei, unde au avut loc în trecut multe tragedii, fiind ocolită de accidente grave. Nimeni nu poate garanta că accidentele nu au mai avut loc doar datorită acestei sperietori pentru şoferi, însă pe de altă parte poliţiştii rutieri şi reprezentanţii primăriei locale au constatat, fără dubiu, că şoferii aflaţi în tranzit, care nu ştiu că autospeciala este doar o machetă, reduc imediat viteza de rulare.

 

Primarul din Poiana Stampei: „Riscam să transformăm marginea drumului într-un cimitir”

Primarul comunei Poiana Stampei, Viluţ Mezdrea, a explicat că investiţia în machetă a fost de aproximativ 4.000 de lei, fiind realizată în vara anului trecut.

„Am luat această decizie după ce am avut un accident cumplit în care a fost omorâtă o fetiţă în vârstă de 14 ani. E o zonă de aproximativ 3 kilometri în centrul comunei, în linie dreaptă, unde se circulă cu viteze foarte mari. Pe această porţiune avem opt cruci care amintesc de accidente mortale. Riscam să transformăm marginea drumului într-un cimitir”, a declarat edilul. El a subliniat că, în urma consultărilor cu Poliţia Rutieră, i s-a explicat în ce condiţii poate expune o astfel de machetă, a obţinut aprobările necesare de la Secţia de Drumuri Naţionale, iar apoi a dat comandă pentru machetă la o firmă din Suceava.

„Important este că de când am pus această machetă care imită perfect o autospecială nu am mai avut accidente grave”, a mai spus primarul.

 

Argumentele care au dus la montarea acestei machete

Subcomisarul Niculiţă Amorel, şeful Compartimentului Rutier Vatra Dornei, a fost cel care a propus primarului montarea unei astfel de machete.

„Am realizat anul trecut o analiză şi am constatat că pe acea porţiune în linie dreaptă, din centrul comunei, am avut accidente cu şase persoane decedate într-un timp relativ scurt. Am făcut această propunere după ce am văzut astfel de machete în ţară şi am observat tendinţa clară de frânare a conducătorilor auto”, a explicat ofiţerul.

El a spus că în zona în aliniament a DN 17 din Poiana Stampei se circulă frecvent cu 100 de kilometri la oră sau chiar peste, deşi este în localitate. Din analiza făcută înainte de montarea machetei a mai rezultat că majoritatea tragediilor au fost provocate de şoferi aflaţi în tranzit. Adică exact cei care trec rar pe acest drum, iar mulţi nu ştiu că maşina cu radar pe care o văd din depărtare este doar o machetă. Astfel, aceştia reduc imediat viteza, astfel că se face un pas în plus pentru evitarea unor nedorite accidente rutiere. Astfel de machete se găsesc în număr destul de mare în ţară, iar eficienţa lor a fost în general dovedită, în sensul că s-a reuşit o reducere a numărului de accidente.

 

Poliţia Rutieră Suceava are 14 radare adevărate

Serviciul de Poliţie Rutieră Suceava dispune în momentul de faţă de 14 autospeciale cu radar (zece Loganuri MCV şi patru Loganuri mai vechi) care au de acoperit 3.083 de kilometri de drum public, din care 631 de kilometri de drumuri naţionale şi 1.136 de kilometri de drumuri judeţene. În aceste condiţii este imposibil ca într-o zonă periculoasă, cum este cea de la Poiana Stampei, să fie prezent zilnic un radar adevărat. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici un accident grav, într-o zonă critică, după amplasarea machetei unei autospeciale cu radar la Poiana Stampei.
 Vizualizări articol: 5367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Nici un accident grav, într-o zonă critică, după amplasarea machetei unei autospeciale cu radar la Poiana Stampei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei