Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 sep 2014 - Anul XIX, nr. 202 (5711)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ilegal

Braconieri cu maşini de teren şi proiectoare, prinşi după o partidă de vânătoare în noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O partidă de vânătoare ilegală, în noapte, cu maşini de teren şi proiectoare, a fost descoperită de poliţişti în noaptea de vineri spre sâmbătă, patru bărbaţi alegându-se cu dosare penale pentru mai multe infracţiuni. Braconierii au acţionat pe fondul de vânătoare Solca, autoturismul în care erau transportate trei animale împuşcate fiind oprit în trafic pe raza comunei Cacica.

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 4.30, agenţii Postului de Poliţie Cacica s-au deplasat pe drumul comunal Runcu din localitate, unde au oprit pentru control un autoturism Suzuki Grand Vitara, despre care aveau informaţii că a fost folosit la o partidă de vânătoare ilegală. În maşină a fost identificat un sac cu fermoar în care se aflau două leşuri de capre sălbatice şi unul de iepure. Bărbatul de la volan, identificat în persoana lui Andrei Şorea, în vârstă de 43 de ani, din comuna Arbore, a declarat iniţial că a cumpărat cele trei animale împuşcate de la o persoană necunoscută, din satul Pîrteştii de Sus.

Poliţiştii de la Cacica i-au sesizat imediat pe colegii specializaţi de la Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), care au demarat o anchetă la faţa locului. Au fost identificate două arme de vânătoare cu care s-ar fi tras, iar ulterior au fost identificaţi patru bărbaţi care ar fi participat la partida de vânătoare ilegală.  

„Fiind audiate, trei dintre persoanele implicate în eveniment au recunoscut participarea la actele de braconaj”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Din ancheta derulată de poliţie rezultă că bărbatul din Arbore şi Cristinel Prelipcean, de 31 de ani, din Iaslovăţ, ambii vânători autorizaţi, posesori de arme de vânătoare, s-au deplasat vineri noapte în fondul de vânătoare Solca, cu două maşini, autoturismul Suzuki şi un Hyundai Tucson, alături de încă doi bărbaţi, Gheorghe Hapurne, de 43 de ani, şi Vladimir Duţu, de 45 de ani, ambii din municipiul Rădăuţi. Folosindu-se de proiectoare cu care au luminat zone întinse, vânătorii au împuşcat cele două capre sălbatice şi iepurele.

Poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea a nu mai puţin de patru infracţiuni: ”nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”, ”uz de armă fără drept”, ”braconaj cinegetic”, ”transportul vânatului dobândit fără respectarea condiţiilor legale”. De la braconieri au fost ridicate cele două arme şi muniţia aferentă. De asemenea, ambele autoturisme au fost ridicate de poliţişti şi indisponibilizate la sediul IPJ Suceava, până la finalizarea anchetei.

Ancheta poliţiştilor de la Serviciul Arme continuă, pentru a se stabili participaţia celor patru la comiterea faptei şi dacă au mai fost împuşcate şi alte animale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Braconieri cu maşini de teren şi proiectoare, prinşi după o partidă de vânătoare în noapte.
 Vizualizări articol: 4335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Braconieri cu maşini de teren şi proiectoare, prinşi după o partidă de vânătoare în noapte5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bishogeala trimis de
( 1 sep 2014, 15:09:23
la capitolul ,,substante toxice''-masini cu nr de iasi si giurgiu,frecventeaza regulat p. leustean -fd. moldovei,in special duminica dimineata.APM SV neavand,,benzana'' ptr bleahurile din dotare,filmarile si fotografrierea ramane in sarcina noastra.deocamdata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei