Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 iul 2014 - Anul XIX, nr. 157 (5666)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condamnare

Tânărul prins într-un tren fără bilet şi cu un „sac” de droguri a fost condamnat la şase ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de numai 23 de ani din Solca a fost condamnat la şase ani de închisoare după ce poliţiştii austrieci l-au prins călătorind fără bilet, iar în bagajele sale s-au descoperit droguri.

Lucian Vlad Marchevici a fost depistat încă din 2009 de autorităţile austriece, dar procedurile pentru trimiterea sa în judecată s-au lungit până acum câteva luni. Ieri, Tribunalul Suceava a dat verdictul în dosar.

Tânărul a fost găsit vinovat pentru comiterea a patru infracţiuni, pentru fiecare dintre acestea primind condamnări după cum urmează: trafic de droguri de mare risc - cinci ani de închisoare, trafic de droguri de risc - doi ani de închisoare, deţinere de droguri de mare risc pentru consum propriu, fără drept - şase luni de închisoare, deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept - şase  luni de închisoare.

Pedepsele au fost contopite, iar la condamnarea cea mai grea s-a mai adăugat câte jumătate din condamnările mai uşoare, astfel încât rezultanta a fost de şase ani de închisoare cu executare. Soluţia de ieri nu este definitivă şi mai poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava.

 

Avea drogurile ascunse în bagaje şi în toaleta vagonului de tren

Potrivit rechizitoriului de trimitere în judecată întocmit de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava, fapta s-a petrecut în mai 2009.

La vremea respectivă, tânărul din Solca a cumpărat o cantitate de droguri din Amsterdam - Olanda şi a transportat-o până în Linz - Austria, cu intenţia de a ajunge în România.

Pe data de 22 mai 2009, în jurul orei 6.45, a fost prins de poliţiştii austrieci în timp ce se deplasa cu trenul accelerat EN-491 „Hans Albers”, care circula dinspre Bruxelles, via Passau și Linz, spre Viena.

Pentru tânărul din Solca, călătoria s-a terminat în zona de intrare a trenului în gara principală Linz, unde a fost luat la întrebări de poliţişti.

Tânărul nu avea bilet de tren, iar întrucât părea suspect, austriecii i-au făcut un control în bagaje, fiind găsite 250 de bucăţi LSD trip-uri, ascunse într-o pereche de chiloţi, şi circa 1,1 grame de iarbă de canabis. Deoarece suceveanul stătea într-un compartiment de lângă toaleta trenului, poliţiştii au controlat şi în toaletă, unde, la gunoi, au găsit o pungă albă, în care se aflau alte 146,6 grame amfetamină „Speed” , 181 bucăți de tablete ecstasy și circa 70 grame rezină de canabis.

Marchevici, susțin autoritățile din Austria, a recunoscut că drogurile găsite în toaleta vagonului erau tot ale sale.

Mai mult, la audieri, tânărul din Solca a povestit că a cumpărat acele droguri cu suma de 350 de euro, din Amsterdam, şi urma să le ducă în România şi să le consume împreună cu patru prieteni de-ai săi din zona Solca, care au pus şi ei bani pentru achiziţionarea stupefiantelor.

 

A discutat cu procurorii prin acte notariale

Chiar dacă a fost chemat în mai multe rânduri să se prezinte la audieri la sediul DIICOT Suceava, Lucian Vlad Marchevici a refuzat să dea ochii cu anchetatorii, fiind plecat în străinătate. Cu toate acestea, a trimis prin avocatul ales o declarație dată la notar în care arată că doar drogurile găsite în bagaj îi aparțineau, nu şi cele din toaleta vagonului de tren, iar stupefiantele erau pentru consum propriu, nu pentru a le împărţi cu prietenii săi, aşa cum a declarat inițial în faţa autorităților din Austria. Tânărul din Solca a mai arătat în acea declarație că a fost audiat de austrieci fără a avea un avocat, iar în acele momente era sub influența drogurilor.

Procurorii i-au respins însă apărările, explicând că a refuzat dreptul la un avocat, că în momentul audierilor i s-a făcut un test de droguri, iar medicii au opinat că era clinic sănătos, conștient, fără simptome psihice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul prins într-un tren fără bilet şi cu un „sac” de droguri a fost condamnat la şase ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 2274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tânărul prins într-un tren fără bilet şi cu un „sac” de droguri a fost condamnat la şase ani de închisoare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei