Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iun 2014 - Anul XIX, nr. 130 (5639)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţe

Tot ce trebuie să depuneţi şi să plătiţi la ANAF în această lună

În cursul acestei luni, contribuabilii suceveni trebuie să depună la Finanţe aproximativ 20 de formulare

Contribuabilii suceveni vor trebui să depună în iunie la Fisc aproximativ 20 de formulare. Acesta reprezintă numărul obişnuit de declaraţii fiscale care trebuie îndeplinite, comparativ cu luna mai, când s-au depus situaţiile financiare pe 2013 şi a fost plătită prima rată a impozitului pe construcţiile speciale de 1,5%. Totuşi, şi în această lună contribuabilii vor trebui să efectueze plăţi specifice, respectiv plata anticipată privind impozitul pe venit şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate, ambele pentru trimestrul al doilea, precum şi prima tranşă a impozitului pe reprezentanţă.

 

Lista completă cu formularele şi termenele de plată:

10 iunie este termenul limită pentru: 

-Declarația de înregistrare fiscală/de menţiuni pentru persoane juridice, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, Formularul 010.Se depune de către persoanele juridice, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire.

-Declaraţia de înregistrare fiscală/Declaraţia de menţiuni pentru persoane fizice române, Formularul 020.Se depune de persoanele fizice, altele decât persoanele fizice române care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligaţia să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depăşirii plafonului legal de scutire.

-Declarația de înregistrare fiscală/Declarația de mențiuni pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere (OMFP nr. 250/2013), Formularul 070.Se depune de către contribuabilii persoane fizice care desfăşoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere. Sunt exceptaţi contribuabilii care desfăşoară exclusiv activităţi într-o formă de asociere.

-Declarația de mențiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în cazul persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care în cursul unui an calendaristic nu depășesc plafonul de scutire prevăzut la art.152 din Codul fiscal, Formularul 096.Se depune de către persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care nu au depășit plafonul de scutire și care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA.

 

Următoarele raportări le puteți face până pe 16 iunie:

- Situaţia eliberărilor pentru consum de ţigarete/ţigări şi tigări de foi se depune de antrepozitarii autorizaţi, destinatarii înregistrați sau importatorii autorizați pentru produse din grupa tutunului prelucrat.

- Situația eliberărilor pentru consum de tutun fin tăiat, destinat rulării în ţigarete/alte tutunuri de fumat se depune de antrepozitarii autorizaţi, destinatarii înregistraţi sau importatorii autorizaţi pentru produse din grupa tutunului prelucrat.

- Situația centralizatoare privind achizițiile/utilizările de produse accizabile și livrările de produse finite rezultate pentru luna precedentă se depune de operatorii economici care deţin autorizaţii de utilizator final, pentru produse energetice, pentru alcoolul etilic şi produse alcoolice.

- Situaţia centralizatoare privind achizițiile și livrările de produse accizabile pentru luna precedentăse depune de către destinatarii înregistrați și reprezentanții fiscali pentru achizițiile și livrările intracomunitare de produse accizabile.

- Situația privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție pentru luna precedentă se depune de antrepozitarii autorizaţi pentru producţia de produse accizabile.

- Situația privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de depozitare pentru luna precedentă se depune de antrepozitarii autorizaţi pentru depozitare produse accizabile.

- Jurnalele privind livrările de combustibil destinat utilizării exclusiv pentru aviație sau navigație, pentru luna precedentăse depune de antrepozitarii autorizaţi pentru producţie/depozitare.

- Jurnalele privind achiziţiile/livrările de combustibil destinat utilizării exclusiv pentru aviație sau navigație, pentru luna precedentăse depune de antrepozitarii autorizaţi pentru depozitare.

- Situaţia privind livrările de produse accizabile pentru luna precedentă se depune de operatorii economici care deţin autorizaţii de expeditor înregistrat.

- Evidenţa achiziționării, utilizării și returnării marcajelor pentru luna precedentă se depune de antrepozitarii autorizaţi, destinatarii înregistrați și importatorii autorizați de produse supuse marcării.

Important! Cu toate că nu este declarație fiscală, până pe 16 iunie, trebuie depusă declaraţia INTRASTAT, al cărei prag valoric este de 500.000 de lei pentru introducerile intracomunitare de bunuri şi de 900.000 de lei pentru expedierile intracomunitare de bunuri. Termenul limită de transmitere a acestei declarații îl reprezintă întotdeauna data de 15 a lunii următoare celei de referinţă, chiar dacă într-o lună aceasta este o zi liberă, precum sâmbăta sau duminica. Totuşi, declaraţia poate fi depusă online şi în prima zi lucrătoare care urmează datei de 15 (dacă aceasta este o zi liberă), fără penalităţi.

 

Până pe 25 iunie puteți transmite către Fisc:

- Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat, Formularul 100, format electronic. Se depune lunar de contribuabilii prevăzuţi în OP ANAF nr. 3136/2013, anexa 2, cap. I, subcap. 1, par. 1.1. Se depune la alte termene de contribuabilii prevăzuţi în OPANAF nr. 3136/2013, anexa 2, cap. I, subcap. 1, par. 1.4. 

- Declaraţia privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, Formularul 112. Aceasta se depune pentru luna precedentă, de persoanele fizice şi juridice care au calitatea de angajatori, precum şi entităţile asimilate angajatorului, care au calitatea de plătitori de venituri din activităţi dependente, precum şi de instituţiile publice care calculează, rețin, plătesc și suportă contribuţii sociale obligatorii în numele asiguratului.

- Declarația privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România pentru luna precedentă, Formularul 224. Se depune de persoanele fizice care obţin salarii din străinătate pentru activităţi în România și persoanele fizice române angajate ale misiunilor diplomatice şi posturilor consulare acreditate în România.

- Decontul de taxa pe valoarea adăugată, Formularul 300, format electronic. Se depune de persoanele impozabile înregistrate ca plătitori de TVA conform art. 153 Codul fiscal.

- Decontul special de taxă pe valoarea adăugată pentru luna precedentă, Formularul 301, format electronic.Se depune de persoanele înregistrate în scopuri de TVA, conform art. 153^1 Cod Fiscal şi care au efectuat achiziţii intracomunitare în luna precedentă, achiziţii intracomunitare de mijloace de transport care nu sunt considerate noi conform art. 125^1 alin. (3), contribuabilii care au efectuat achiziţii de servicii intracomunitare pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, precum şi pentru contribuabilii neînregistraţi şi care nu au obligaţia înregistrării, care au efectuat achiziţii intracomunitare de mijloace de transport noi sau produse accizabile. 

- Declaraţia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată, Formularul 307.Se depune de persoanele impozabile prevăzute la art. 134 alin. (5), art. 128 alin. (7), art. 152 alin. (7), art. 153 alin. (9) lit. a) – e) si g) din Codul fiscal.

- Declaraţia privind taxa pe valoarea adăugată datorată de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată a fost anulat conform art.153 alin. (9) lit. a) - e) din Codul fiscal, Formularul 311. Se depune de persoanele impozabile al căror cod de TVA a fost anulat conform art. 153 alin. (9) lit. a) - e) din Codul fiscal şi care efectuează în perioada în care nu au cod valid de TVA, livrări şi/sau achiziţii/prestări de bunuri/servicii care sunt obligate la plata TVA. 

- Declaraţia recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare de bunuri pentru luna trecută, Formularul 390 VIES. Se depune de contribuabilii înregistrati în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1 din Codul fiscal.

- Declaraţia informativă privind livrările/prestările şi achiziţiile efectuate pe teritoriul naţional aferente perioadei de raportare precedente (luna, trimestrul etc.; perioada de raportare este cea declarată pentru depunerea decontului de TVA, prevăzută la art. 156^1 din Codul fiscal), Formularul 394. Se depune de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, conform art. 153 din CF obligate la plata taxei, conform art. 150 alin. (1) şi alin. (7) din CF, pentru operaţiuni impozabile în România, conform art. 126 alin. (1). Această declaraţie se depune şi de persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, conform art. 153 din CF, care realizează în România, de la persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA în România, achiziţii de bunuri sau servicii taxabile. Declaraţia 394 nu se depune pe zero.

- Important!Deşi nu sunt declaraţii fiscale, până pe 25 iunie, trebuie raportate şi plătite obligaţiile pentru Fondul de mediu.

 

Ce impozite şi taxe aferente lunii mai trebuie plătite?

În afară de depunerea declaraţiilor, contribuabilii trebuie să plătească până pe 25 iunie următoarele taxe şi impozite:

 

- TVA pentru luna mai;

- Impozite datorate bugetului de stat: impozit pe tiţeiul şi gazele naturale din producţia internă; impozit pe veniturile nerezidenţilor; impozit pe salarii (OP separat pentru Sediu Social şi fiecare sediu secundar, dacă este cazul); impozit pe veniturile din activităţi independente, cu regim de reţinere la sursă; impozit pe veniturile din dividende plătite în luna mai; impozit pe veniturile din dobânzi; impozit pe alte venituri din investiţii; impozit pe veniturile din pensii; impozit pe veniturile din premii şi din jocuri de noroc; impozit pe veniturile din alte surse; vărsăminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate.

 

- Contribuţii datorate bugetului asigurărilor de stat şi fondurilor speciale: contribuţia de asigurări sociale (pensii); contribuţia la asigurările sociale de sănătate; contribuţia la fondul pentru concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate; contribuţia la bugetul asigurărilor pentru şomaj; contribuţia de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

- Accize;

- Impozitul pe reprezentanţă (prima tranşă – 50% din suma forfetară de 4.000 euro);

- Taxa anuală pentru autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc, aferentă trimestrului al treilea din 2014;

- Plata anticipată privind impozitul pe venit aferent trimestrului al doilea din 2014 de către contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente, din cedarea folosinţei bunurilor, cu excepţia veniturilor din arendare, precum şi venituri din activităţi agricole impuse în sistem real, silvicultură şi piscicultură;

- Contribuţia de asigurări sociale de sănătate, aferentă trimestrului al doilea din 2014, de către contribuabilii prevăzuţi la art. 296^21 alin. (1) lit. a)-e), h) şi i): întreprinzătorii titulari ai unei întreprinderi individuale, membrii întreprinderii familiale, persoanele cu statut de persoană fizică autorizată să desfăşoare activităţi economice, persoanele care realizează venituri din profesii libere, persoanele care realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală, la care impozitul pe venit se determină pe baza datelor din evidenţa contabilă în partidă simplă, persoanele care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor, persoanele care realizează venituri din silvicultură şi piscicultură şi persoanele care realizează venituri din activităţi agricole pentru care nu au fost stabilite norme de venit şi se impun în sistem real.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tot ce trebuie să depuneţi şi să plătiţi la ANAF în această lună.
 Vizualizări articol: 2707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tot ce trebuie să depuneţi şi să plătiţi la ANAF în această lună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei