Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 240 (5447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Centenar

Antonie Tănase, sărbătorit la 100 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Antonie Tănase, din satul Lămăşeni, comuna Rădăşeni, a împlinit pe 11 octombrie vârsta de 100 de ani. Duminică, 13 octombrie, “Moş Alexa”, aşa cum este cunoscut în sat, a fost sărbătorit de întreaga comunitate, în cadrul unei slujbe speciale care a avut loc la Biserica “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Lămăşeni.

Aşa cum am aflat de la strănepoata sărbătoritului, Florina Anichitoaie, nu se putea alege un loc mai bun pentru a sărbători un om care trăieşte în credinţă şi a fost întotdeauna apropiat de Biserică, fiind peste 40 de ani administrator al lăcaşului de cult.

Pe lângă tort şi urările care însoţesc un astfel de moment unic în viaţa comunităţii, Antonie Tănase a primit o Diplomă de excelenţă din partea Consiliului Local al comunei Rădăşeni şi înalta apreciere pentru contribuţia adusă satului şi comunei într-un secol de viaţă din partea primarului Neculai Perju. Tot o Diplomă de excelenţă a primit şi din partea Asociaţiei Veteranilor de Război – Filiala “Muşatinii” a judeţului Suceava pentru “patriotismul, demnitatea şi curajul cu care a înfruntat inamicul în bătăliile la care a luat parte, cât şi pentru activitatea deosebită desfăşurată în sprijinul veteranilor de război”.

“În istoria de 500 de ani a satului Lămăşeni, nu a mai fost nici un om care să depăşească 100 de ani”, ne-a spus strănepoata sărbătoritului, Florina Anichitoaie.

Duminică i-au fost alături lui Antonie Tănase, la sărbătorirea centenarului, rudele, reprezentanţi ai Primăriei Rădăşeni şi ai Asociaţiei Veteranilor de Război Suceava, prieteni, consăteni.

Antonie Tănase are zece nepoţi, 15 strănepoţi şi un stră-strănepot. Părinţii săi i-au ales la naştere numele Antonie, după cum apare scris în toate actele sale, însă, acum un secol, naşii aveau o importanţă majoră, astfel că naşul său nu şi-a dat acordul ca el să fie numit Antonie şi l-au botezat Alexa, deşi în actul de identitate a purtat întotdeauna numele de Antonie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonie Tănase, sărbătorit la 100 de ani.
 Vizualizări articol: 1418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonie Tănase, sărbătorit la 100 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei