Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 210 (5417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Parohia Ucraineană ,,Sf. Apostoli Petru şi Pavel”

Zeci de credincioşi s-au închinat duminică la o Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului adusă din Ucraina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de credincioşi s-au închinat duminică la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului ,,Odighitria” de Baytali, care, pentru a zi, a poposit la Parohia Misionară Ucraineană ,,Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, din municipiul Suceava, cartierul Zamca. Pe tot parcursul zilei, credincioşii şi-au aplecat genunchii în faţa icoanei făcătoare de minuni, care a ajuns la Suceava cu binecuvântarea ÎPS Agatanghel, Mitropolitul Odesei şi Ismailului - Ucraina şi cu binecuvântarea ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Icoana a stat în biserica suceveană chiar de Praznicul Naşterii Maicii Domnului.

Programul liturgic al zilei de duminică, după cum ne-a spus preotul paroh Mihai Maghiar, a început cu Slujba Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie, iar, după-amiază, începând cu ora 16:00, biserica a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioşi care au participat la Slujba Acatistului Maicii Domnului, oficiată de trei preoţi.

 

„Nenumărate sunt minunile pe care Maica Domnului le-a făcut, prin această icoană a sa”

Parohia Misionară Ucraineană ,,Sf. Apostoli Petru şi Pavel” a împlinit 11 ani de la înfiinţare (8 septembrie 2002), prilej bun ca o icoană făcătoare de minuni să se afle pentru câteva ore în locaşul de cult, spre bucuria şi folosul enoriaşilor.

Preotul Maghiar ne-a spus că Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Odighitria” din Baytali „este un odor scump rămas din vremurile în care,

în codrii deşi de pe malul râului Tiligul, se afla o mănăstire, înfiinţată pe la anul 1700. În ea se nevoiau şi se rugau peste 300 de călugări şi fraţi. Erau vremuri grele. Turcii jefuiau şi nimiceau tot ce se afla în calea lor. N-a scăpat de soarta tragică nici faimoasa mănăstire din Baytali. Nu se mai păstrează nimic din vechea mănăstire. A rămas însă izvorul Maicii Domnului unde, de-a lungul veacurilor, n-au contenit să vină credincioşii în taină, să se roage, să capete vindecare trupească şi mângâiere sufletească”. Se spune că multe minuni s-au petrecut şi se petrec datorită acestei minunate icoane.

„Nenumărate sunt minunile pe care Maica Domnului le-a făcut, prin această icoană a sa, pentru cei necăjiţi şi aflaţi în nevoi, iar oamenii nu încetează a-i mulţumi, inclusiv prin odoarele de preţ pe care le lasă în dar la icoană”, a completat preotul Maghiar.

 

„Ne rugăm pentru sănătate, pentru bine în lume, pentru binele copiilor”

Domnica Ciobanu, în vârstă de 56 de ani, ne-a spus că a venit să se închine Maicii Domnului, la icoana făcătoare de minuni, chiar dacă nu aparţine de parohia de pe Zamca. „Mi-a spus o vecină, care a citit în ziar că va fi adusă, pentru o zi, această icoană făcătoare de minuni, la biserica ucraineană de pe Zamca. Am venit amândouă, cu vecina, să ne rugăm pentru sănătate, pentru bine în lume, pentru binele copiilor. Nu vedeţi câte nenorociri se întâmplă? Să ne întoarcem faţa spre Măicuţa Domnului şi să o rugăm să mijlocească rugăciunea noastră către Fiul şi Tatăl Ceresc. Fără Dumnezeu nu putem să răzbatem în această lume”, ne-a mai spus Domnica Ciobanu.

 

Daruri din Ucraina

În  Biserica ,,Sf. Apostoli Petru şi Pavel” se mai află Icoana cu o părticică din moaştele Sf. Iov de la Poceaev, Icoana cu o părticică din Moaştele Sf. M. Muc. Varvara şi Racla cu zece părticele ale Sfinţilor mai importanţi din renumita Mare Lavră a Peşterilor din Pecersk - Kiev din Ucraina, pe care biserica suceveană le-a primit ca dar de mare preţ de la PS. Meletie, episcopul Hotinului - Ucraina, cu binecuvântarea ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. Icoanele au fost aduse la Suceava, după cum a explicat preotul paroh, „pentru ca persoanele care nu pot ajunge în Ucraina să se poată închina acestor sfinţi”. În curtea Parohiei Ortodoxe Misionare Ucrainene ,,Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, situată în vecinătatea mănăstirii armeneşti Zamca, se află şi o troiţă care a fost ridicată de comunitatea ucraineană, în cinstea eroilor români şi ucraineni căzuţi pe toate câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de credincioşi s-au închinat duminică la o Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului adusă din Ucraina.
 Vizualizări articol: 2167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Zeci de credincioşi s-au închinat duminică la o Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului adusă din Ucraina3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei