Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 210 (5417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Peste 90 de acte emise de administraţiile locale au fost declarate nelegale de Prefectura Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 90 de acte administrative emise de autorităţiile locale au fost declarate nelegale de către Prefectura Suceava în urma controalelor de legalitate efectuate în primele opt luni ale acestui an. Prefectul judeţul Suceava, Florin Sinescu, a declarat că de la începutul anului şi până la data de 9 septembrie a.c. s-a exercitat controlul de legalitate asupra unui număr de 31.625 de acte administrative adoptate sau emise de autorităţile administraţiei publice locale, după cum urmează, respectiv 4.514 de hotărâri ale Consiliilor locale şi ale Consiliul Judeţean Suceava şi 27.111 dispoziţii ale primarilor şi preşedintelui Consiliul Judeţean Suceava.

Sinescu a spus că 93 de acte, printre care 59 de Hotărâri de Consiliu Local şi 31 de dispoziţii ale primarilor, au fost considerate nelegale, iar din acestea 71 au fost revocate de către autorităţile emitente,15 sunt în curs de reanalizare, iar pentru restul de şapte au fost introduse acţiuni in instanţă. Prefectul a arătat că printre actele contestate în instanţă se numără hotărârea adoptată de Consiliul Local Rădăuţi privind aprobarea organigramei şi statului de funcţii, trei hotărâri ale Consiliul Local Şcheia privind aprobarea vânzării prin licitaţie a unei suprafeţe de teren din categoria păşune şi trei dispoziţii emise de primarii din municipiul Vatra Dornei şi din comuna Slatina pentru acordarea unor sporuri fără avizul ministerului de resort.

 

La Prefectura Suceava au fost înregistrate 946 de petiţii

Pe de altă parte, Florin Sinescu a precizat că de la începutul anului şi până în prezent, la Prefectura Suceava au fost înregistrate 946 de petiţii, din care 772 petiţii locale şi 174 petiţii şi sesizări de la autorităţile centrale.

El a explicat că 450 dintre acestea au avut drept subiect cereri de retrocedare terenuri şi imobile în conformitate cu legile speciale din domeniu.

Prefectul a declarat că 153 de petiţii au fost rezolvate în favoarea petentului, 97 au avut rezultat negativ, 430 au fost redirecţionate şi rezolvate către alte instituţii publice care au ca atribuţii rezolvarea problemelor sesizate, 86 petiţii sunt în curs de soluţionare, iar un număr de 36 au fost clasate ca urmare a faptului că cetăţenii au revenit cu aceeaşi problemă.

Florin Sinescu a mai spus că în primele opt luni ale acestui an au fost primite în audienţă 500 de persoane, iar în cadrul Biroului de relaţii cu publicul au fost consiliate 218 persoane.

„Preocuparea constantă a Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava este oferirea de servicii de calitate cetăţenilor. Relaţia cu publicul constituie interfaţa instituţiei cu cetăţenii, din acest motiv încercăm în permanenţă să ridicăm nivelul standardelor de calitate şi promptitudine”, a încheiat Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 90 de acte emise de administraţiile locale au fost declarate nelegale de Prefectura Suceava.
 Vizualizări articol: 1571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 90 de acte emise de administraţiile locale au fost declarate nelegale de Prefectura Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei