Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 10 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 210 (5417)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme

Proiectul de salvare a handbalului sucevean, lovit de ilegalitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Soarta echipei de handbal Universitatea Suceava pare pecetluită. Deşi joi este convocată o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, în scopul găsirii unor soluţii de asigurare a finanţării către echipa de handbal, reuşita este îndoielnică.

Singurul proiect pe această temă, iniţiat de consilierii PDL, care propun o asociere între Primăria Suceava, echipa de handbal, Universitatea Suceava şi Consiliul Judeţean, nu îndeplineşte condiţiile de legalitate, după cum s-au pronunţat ieri specialiştii din primărie, consultaţi de primarul Ion Lungu.

„Proiectul de hotărâre iniţiat de PDL nu îndeplineşte condiţiile de legalitate, încât, dacă nu vor fi clarificate unele aspecte, nu va putea fi luată nici o decizie. Fără avizul de legalitate al secretarului Consiliului Local nu se poate face raportul primarului, iar fără acestea proiectul nu poate fi supus dezbaterii aleşilor locali”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

Problemele constatate la proiectul de hotărâre iniţiat de PDL ţin atât de denumirea clubului pe care îl va susţine noua asociaţie (Asociația Handbal Club Universitatea Bucovina Suceava – înfiinţată în ședința din 3 septembrie a Consiliului de Administrație al Universității “Ștefan cel Mare” ), aprobarea disponibilităţii respectivei denumiri de către Ministerul Justiţiei, cât şi de o serie de probleme tehnice care pot zădărnici orice altă alocare de fonduri.

„Ce se întâmplă cu actualul club de handbal al Universităţii şi cum poate fi aprobată de către Federaţia Română înlocuirea actualei echipe, cu una nouă, care să joace în Liga I? Cine se va ocupa concret de activitatea sportivă şi care este contribuţia clară a municipiului Suceava şi a Universităţii? Nu în ultimul rând, cum ne clarificăm cu finanţările pe 2013, când încă nu au fost reziliate contractele pe care le avem cu Universitatea Suceava şi nici nu au fost recuperate sumele stabilite de Curtea de Conturi? Acestea sunt câteva din problemele de legalitate cu care ne confruntăm şi care, dacă nu sunt lămurite în timp util, nu va putea fi luată nici o decizie” a explicat primarul Ion Lungu.

 

„Proiectul este perfectibil, toţi pot veni cu soluţii, dacă se doreşte salvarea echipei de handbal”

Conform legii, pentru a fi supus dezbaterii Consiliului Local, chiar şi în cadrul unei şedinţe extraordinare, un proiect de hotărâre trebuie depus cu minim trei zile înainte. Numai că ieri proiectul nu a primit avizul de legalitate al secretarului Consiliului Local, un alt „minus” fiind lipsa unui punct de vedere al comisiei de sport din Consiliul Local.

Liderul grupului PDL din Consiliul Local, Lucian Harşovschi, consideră că proiectului i se caută „nod în papură”, pentru că acesta este preluat după modelul celor existente deja în alte localităţi din ţară, unde asocierea a funcţionat.

„Noi vorbim de un nou început. De asta am vrut ca iniţiativa să fie a tuturor consilierilor, ca toţi să se implice, să facă modificările necesare. Proiectul este perfectibil, toţi pot veni cu soluţii, dacă se doreşte salvarea echipei de handbal”, a spus Harşovschi.

În aceste condiţii, dacă proiectul depus de consilierii PDL nu va fi modificat, în şedinţa de joi, 12 septembrie, aleşii locali se vor întâlni doar pentru a da din umeri a neputinţă, iar echipa de handbal Universitatea Suceava nu va mai primi nici un leu din cele zece miliarde de lei vechi (un milion de lei) care erau prinse ca finanţare în bugetul local pe anul în curs. Mai mult, aceasta ar putea fi silită să returneze municipalităţii cel puţin 100.000 lei (un miliard de lei vechi), bani de care a beneficiat anul acesta. Finanţarea echipei de handbal a fost sistată ca urmare a unui control al Curţii de Conturi, care consideră că fondurile publice alocate au fost utilizate ilegal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul de salvare a handbalului sucevean, lovit de ilegalitate.
 Vizualizări articol: 1574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiectul de salvare a handbalului sucevean, lovit de ilegalitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei