Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 aug 2012 - Anul XVII, nr. 187 (5092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lovitură

„Stranier” venit acasă în concediu, prădat de 20.000 de euro pe care îi ţinea în maşină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un bărbat în vârstă de 44 de ani, venit acasă în concediu din Italia, a fost prădat de aproape 20.000 de euro. Furtul s-a produs pe fondul neglijenţei crase a victimei, care a lăsat banii în maşina proprietate, pe care nici măcar nu a încuiat-o pe timp de noapte.

În ultimele zile poliţiştii au fost pur şi simplu copleşiţi de numărul mare de fapte de furt sesizate, hoţii furând tot ce le pică în mână, de cele mai multe ori şi cu largul concurs al victimelor, care nu îşi iau nici măcar măsurile minime de siguranţă.

 

Cum să furi fără nici un efort 20.000 de euro

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 6.00, poliţiştii de la Secţia Rurală 7 Mălini au fost sesizaţi că unui bărbat din comuna Rădăşeni, Neculai A., în vârstă de 44 de ani, i-a fost furată suma de 19.150 de euro şi 2.200 de lei.

După ce au audiat victima, poliţiştii aveau să constate că furtul s-a petrecut după un scenariu aproape halucinant. Bărbatul avea teancurile de bani într-o borsetă neagră, pe care o ţinea în torpedoul maşinii sale, un VW Golf. În noaptea de vineri spre sâmbătă el şi-a parcat maşina în curtea locuinţei, însă nu a încuiat-o. Dimineaţa, când s-a trezit, a constatat că geanta cu bani a dispărut.

Conform anchetei poliţiei, „din declaraţia părţii vătămate cu privire la provenienţa banilor reiese faptul că în urmă cu circa două săptămâni acesta a venit din Italia şi intenţiona să folosească banii la renovarea locuinţei”.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru furt, ridicând de pe maşină mai multe urme care i-ar putea duce la identificarea autorului.

 

Nouă furturi în două zile

Pe parcursul a doar două zile, vineri şi sâmbătă, poliţiştii din judeţ au înregistrat nu mai puţin de nouă fapte de furt. Un prejudiciu total estimat se cifrează în jurul a 120.000 de lei.

Prejudiciul cel mai mare este de departe cel din cazul bărbatului din Rădăşeni, însă mai există încă trei cazuri în care s-au stras sume importante de bani ori bunuri de valoare.

 

Bătrână lăsată fără 2.150 de euro după ce hoţii i-au găsit cheia în hol

Sâmbătă seara, în jurul orei 18.30, poliţiştii din Rădăuţi au fost sesizaţi de o spargere la locuinţa unei femei în vârstă de 75 de ani, Aglaia L. Din casa bătrânei, care locuieşte singură, a fost furată suma de 2.150 de euro.

Conform anchetei poliţiei, în jurul orei 17.30, femeia a plecat de acasă, asigurând uşa principală de acces în locuinţă şi lăsând cheia în hol, pe un cuier, sub o haină. Femeia nu a încuiat însă şi uşa de acces în hol, astfel că hoţii au găsit cheia şi au pătruns cu mare uşurinţă în interiorul locuinţei. După ce au răvăşit o cameră, autorii, necunoscuţi de poliţie, au găsit suma de 2.150 de euro într-o poşetă.

 

Scule lăsate la îndemâna hoţilor

Un alt furt cu prejudiciu aproximativ la fel de mare s-a produs la Coşna. Vineri dimineaţă, poliţiştii Secţiei Rurale 15 Vatra Dornei au fost sesizaţi că, în noaptea precedentă, din curtea locuinţei lui Dumitru C. a fost furată o motocositoare în valoare de 10.000 de lei, proprietatea Mariei T., în vârstă de 70 de ani, localnică.  

Tot vineri dimineaţă, un furt de scule a fost sesizat la Breaza. Ioan Ţ., în vârstă de 39 de ani, a constatat că, în noaptea precedentă, dintr-un adăpost de vite din apropierea locuinţei au dispărut un motofierăstrău, două aparate de sudură, două flexuri şi un set de chei tubulare de diferite mărimi, prejudiciul fiind de circa 7.000 de lei.

După cum se poate observa, în toate cazurile, hoţii au acţionat cu concursul involuntar al victimelor. Geanta cu bani lăsată într-o maşină descuiată, cheia „ascunsă” într-un loc în care hoţii caută întotdeauna, bunuri de valoare lăsate peste noapte în curte sau în grajd, toate aceste neglijenţe au dus la comiterea furturilor amintite. Poliţiştii se aşteaptă să aibă de a face cu multe cazuri de furt pe tot parcursul lunii august, bunurile sucevenilor care muncesc în străinătate şi sunt veniţi acum în concedii fiind cele mai vizate de hoţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Stranier” venit acasă în concediu, prădat de 20.000 de euro pe care îi ţinea în maşină.
 Vizualizări articol: 1016 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
„Stranier” venit acasă în concediu, prădat de 20.000 de euro pe care îi ţinea în maşină4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stanier trimis de
(13 aug 2012, 17:39:15
e m.a.t.a. paiule .Papagal de balta.
Ai 4 stai jos.
Am zis !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei