Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 aug 2012 - Anul XVII, nr. 187 (5092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nemulţumiţi de anchetă

Crimă reclamată de familie în cazul unui bărbat de 35 de ani, găsit mort într-un şanţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Concluziile anchetei din cazul morţii unui bărbat în vârstă de 35 de ani din Vicovu de Jos, găsit acum mai bine de o săptămână într-un şanţ de la marginea drumului, şi al cărui deces, au stabilit legiştii, s-a produs din cauza unui infarct, nu sunt acceptate de membrii familiei, care sunt convinşi că acesta a fost omorât.

Convingerile acestora pleacă de la leziunile de pe corpul bărbatului, leziuni care există, după cum au confirmat şi anchetatorii, însă despre care s-a stabilit că nu au legătură cu decesul, o parte fiind mai vechi iar cele de la cap fiind produse în momentul în care bărbatul de 35 de ani s-a prăbuşit în şanţ.

 

„Credem că a fost bătut, dus şi abandonat în şanţ, acolo unde a fost găsit”

Pentru Ion Crăciun, ultima zi din viaţă a fost 5 august 2012. Bărbatul a muncit mulţi ani la o stână din sat, iar în ultimul an a fost plecat în Italia. Întors acasă cu trei săptămâni înainte de tragedie, acesta a mers la baciul la care a lucrat înainte de a pleca din ţară, în speranţa că va fi primit din nou la stână. Aici, după cum s-a stabilit în urma anchetei, victima, proprietarul stânei şi alţi săteni au consumat mult alcool.

Ulterior, în seara aceleiaşi zile, bărbatul de 35 de ani a fost găsit prăbuşit într-un şanţ, în zona Remezău din Vicovu de Jos. Rudele mortului sunt convinse că Ion Crăciun a fost bătut şi apoi abandonat în şanţ, fără a acuza însă direct o persoană anume.  

Anişoara Crăciun, cumnata bărbatului de 35 de ani, a declarat: 

„El era sănătos, a fost la controale, nu a avut probleme cu inima. Credem că a murit din cauza loviturilor pe care le-a primit. Sută la sută a murit de la bătaie. Credem că a fost bătut, dus şi abandonat în şanţ, acolo unde a fost găsit”.

 

Semnele de întrebare legate de geantă

Domnica Iacoboaie, sora bărbatului, are şi ea semnele ei de întrebare care o macină.

„Eu personal am ajuns în locul unde a fost găsit când erau deja acolo poliţia şi ambulanţa. M-am uitat la el, am rămas şocată, avea două lovituri la cap şi sânge curs pe faţă. Mi-a părut foarte straniu că nu avea geanta cu el. Geanta unde este dacă el a căzut de pe picioare? Când mi-au dat rezultatele de la autopsie mi-au spus că nu a murit de la lovituri. Am înţeles că au găsit şi alcool şi am acceptat aşa. Dar vrem să ştim cum a ajuns acolo în şanţ. Pe picioarele lui nu a ajuns acolo. Nu condamn pe nimeni, dar vreau să ştiu adevărul”.

 

Vor o nouă necropsie

Rudele îndoliate cer efectuarea unei noi necropsii, de către alt medic legist, convinse că loviturile au legătură directă cu moartea.

Ilie Crăciun, frate cu decedatul, a declarat: „Noi am hotărât că nu putem lăsa cazul aşa. Este clar că el a fost bătut, adus în locul în care a fost găsit şi aruncat. Actul de la medicul legist cum că a murit din cauza unui infarct nu este clar pentru noi, pentru că el a fost bătut. Capul spart, lovituri la cap, lucrurile nu sunt clare şi noi nu le putem lăsa aşa, e de datoria noastră să luptăm pentru adevăr”.

 

Ce spune proprietarul de stână cu care a băut victima  

Vasile Cristean este proprietarul de stână cu care Ion Crăciun a băut înainte să moară.

„Am băut în după-amiaza acelei zile, dar nu numai cu el, cu mai mulţi. El a plecat cu mult înainte de la mine, pe picioare, am patru martori. A ieşit de la mine beat şi s-a dus, apoi nu mai ştiu ce a făcut”.

 

Ancheta oficială: cauza morţii - infarct, leziunile, fără legătură de cauzalitate cu decesul 

Pe 5 august, imediat după ce a fost identificat cadavrul, deoarece la o primă investigare acesta prezenta leziuni, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au demarat o anchetă, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Încă din seara zilei de 5 august s-a dispus efectuarea unei necropsii.

Inspectorul principal Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat. „Pentru elucidarea cauzei producerii decesului s-a efectuat imediat necropsia, concluzia fiind că moartea a fost patologică, iar leziunile prezente nu au legătură de cauzalitate cu decesul”.

Concluzia anchetatorilor este că bărbatul a consumat în ziua de 5 august o cantitate mare de alcool, iar în drumul spre casă i s-a făcut rău şi s-a prăbuşit în şanţ, în cădere suferind şi leziunile de la cap, care însă nu au legătură cu decesul.

Mai trebuie spus că bărbatul de 35 de ani a fost diagnosticat în trecut cu hepatită tip C, iar consumul de alcool îi putea altera rapid starea de sănătate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crimă reclamată de familie în cazul unui bărbat de 35 de ani, găsit mort într-un şanţ.
 Vizualizări articol: 1012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Crimă reclamată de familie în cazul unui bărbat de 35 de ani, găsit mort într-un şanţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mortu e devina! trimis de
(13 aug 2012, 22:34:22
paiule ai aflat de crima abia dupa o saptamana? cei 4 martori sunt cei care lau batut pe craciun? cate casuri DE BRANZA si bani a luat medicu legist si UNGILA????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei