Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 aug 2012 - Anul XVII, nr. 180 (5085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sănătate

Nechifor: Vrem să aducem medici rezidenţi de la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că instituţia pe care o conduce va promova un program prin care intenţionează să finanţeze construcţia de locuinţe pentru medicii tineri care vor veni să lucreze la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”. Nechifor a prezentat această intenţie în cadrul vizitei pe care subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat,  a efectuat-o ieri în judeţul Suceava.

„Ne asumăm, ca administraţie judeţeană, o idee de proiect prin care să încercăm să dăm o nouă dimensiune Spitalului Judeţean Suceava, în sensul să putem găsi un număr de specialişti pe care să-i aducem spre Suceava, oameni care să compenseze acele zone în care avem deficit de personal. Asta deşi până acum veştile nu sunt tocmai bune în ceea ce priveşte acele angajări în sistem care au fost limitate, dar care încet-încet vor fi deblocate”, a spus Cătălin Nechifor, care a adăugat că locuinţele de serviciu pentru medici ar putea fi construite din fondurile proprii ale administraţiei judeţene. Preşedintele CJ Suceava a arătat că aceste locuinţe vor fi puse la dispoziţia medicilor care vor veni să lucreze la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, arătând că nevoia cea mai mare de personal medical este la Unitatea de Primire a Urgenţelor.

 

Arafat spune că medicii rezidenţi din Iaşi ar putea veni să lucreze la Suceava

La rândul său, Raed Arafat a spus că medicii rezidenţi din anii terminali din Iaşi ar putea să vină să lucreze la Suceava, însă este necesar ca autorităţile locale şi judeţene să le asigure anumite condiţii. „Avem acest model în mai multe locuri. Rezidenţii pot fi trimişi dacă doresc să facă gărzi plătite şi în alte părţi. Dar numai după ce termină primii trei ani şi jumătate de pregătire, când au deja un nivel foarte bun de pregătire. Şi avem astfel de exemple şi la Mureş şi la Cluj, unde medici rezidenţi deservesc spitalele din Bistriţa sau Sibiu”, a declarat Raed Arafat.

El a mai adăugat că în situaţia în care medicilor rezidenţi care vin la Suceava „le place aici”, aceştia ar putea să se decidă să rămână să lucreze în continuare la Spitalul „Sf. Ioan cel Nou”.

„Este şi acesta un mod de a aduce medici specialişti la Spitalul Judeţean Suceava”, a arătat subsecretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii. Raed Arafat a mai precizat că în momentul de faţă la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la spitalul judeţean este o lipsă semnificativă de personal. „Ei sunt sub normă şi mai au nevoie poate chiar de dublarea numărului medicilor. Dar dacă începem să aducem rezidenţii şi le place aici, poate că într-un an, un an jumătate vom reuşi să aducem un număr normal de medici”, a mai spus Arafat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Vrem să aducem medici rezidenţi de la Iaşi.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nechifor: Vrem să aducem medici rezidenţi de la Iaşi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei