Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 aug 2012 - Anul XVII, nr. 180 (5085)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bate vântul

Concurenţa la Şcoala de Jandarmi Fălticeni s-a prăbuşit în doi ani de zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Râvnită de peste zece candidaţi pe loc în 2010, uniforma de jandarm a ajuns la o cotă de interes minimă în 2012. Se întâmplă la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, una din cele două unităţi de profil din ţară, însă situaţia de aici nu este o excepţie, numărul de candidaţi înscrişi fiind mult mai mic decât anul trecut la cele mai multe unităţi de învăţământ ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, fie că este vorba de şcoli de jandarmi, de poliţie ori de pompieri.

 

De la 600 de înscrişi, la câteva zeci

În condiţiile în care ultima zi de depunere a dosarelor este 10 august, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, care recrutează candidaţii din judeţ, are doar 22 băieţi şi o fată înscrişi pentru examenul de admitere de la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni. Cum majoritatea candidaţilor se înscriu sau măcar cer informaţii din timp, reprezentanţii Jandarmeriei admit că numărul de înscrieri se anunţă foarte mic. 

După cum ne-a informat maiorul Bogdan Cornaci, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Suceava, anul trecut numai din judeţul Suceava, pentru şcoala de la Fălticeni, au fost înscrişi 86 de băieţi şi 13 fete, în timp ce în 2010 au fost nu mai puţin de 601 candidaţi înscrişi, băieţi şi fete.

„Tinerii interesaţi mai au la dispoziţie o săptămână pentru a depune dosarele şi îi invităm să ne contacteze pentru toate informaţiile de care au nevoie”, a precizat maiorul Cornaci.

 

Absolvenţii Şcolii de Jandarmi au primit vacanţă în loc de repartiţii

O analiză mai detaliată a evoluţiei perspectivelor unei astfel de şcoli de jandarmi arată de ce interesul a scăzut atât de mult. O primă problemă, mai veche, este cea a salarizării. Jandarmii şi, în general, toţi angajaţii din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor nu au mai înregistrat creşteri salariale de ani de zile, ba chiar lefurile le-au fost diminuate, la fel şi sporurile, cel mai mult având de suferit subofiţerii, care au salarii foarte mici.

Apoi, poate cel mai important, tinerii care au absolvit în 2011 Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni au fost repartizaţi pe posturi abia în vara acestui an, în timp ce absolvenţii promoţiei 2012 sunt şi acum în vacanţă, repartizarea pe posturi fiind amânată până cel puţin în decembrie 2012. Cu alte cuvinte, pentru tinerii absolvenţi ai şcolii de subofiţeri nu prea mai este loc în sistem. Un alt semn al crizei din sistem a venit în momentul în care, printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului s-a stabilit că absolvenţii care nu au fost repartizaţi pe posturi îşi pot găsi alt loc de muncă şi pot înceta raporturile de muncă cu Ministerul Administraţiei şi Internelor fără a li se mai imputa plata cheltuielilor  prevăzute de contractele pe care le-au semnat atunci când au început o şcoală militară. Această ordonanţă este văzută de mulţi şi ca o invitaţie către tineri de a se angaja în alte domenii.

 

Numărul de locuri a fost redus de la 150 la 50

Nu în ultimul rând, pe fondul acestei crize, pentru promoţia 2012, Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni i-a fost repartizată o cifră de şcolarizare de 50 de locuri, faţă de 150 de locuri, în anii precedenţi. Chiar şi aşa, concurenţa se anunţă mult mai redusă decât în 2011 şi mai ales decât în 2010.

La Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni se vor aduna dosare de înscriere din întreaga ţară, însă cei mai mulţi candidaţi au fost întotdeauna din judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurenţa la Şcoala de Jandarmi Fălticeni s-a prăbuşit în doi ani de zile.
 Vizualizări articol: 1670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Concurenţa la Şcoala de Jandarmi Fălticeni s-a prăbuşit în doi ani de zile5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Reforma lui gogonica frate .. aici e schepsisul... trimis de
( 5 aug 2012, 21:01:26
Pai cum sa judeci asemenea enormitate ... pe noi ne busesc hotii in casa iar onor conducatorii nostri fac reforme de dorul lelii punand pe liber oameni pregatiti , tineri si folosind ca alternativa structuri de paza contractuala locala . Cand politistii in fata cladirii guvernului au dat cu cascheta de pamant aveau dreptate, noi am luat in gluma refrenul cu "iesi afara" care abia acum incercam sa-l facem, dar aici e rezultatul reformei facute la comanda prezidentiala de gogonica de la cluj.
Parerea mea !
2.   Statul roman trimis de
( 6 aug 2012, 03:53:47
Reprezentantii statului roman nu-si respecta cetatenii!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei