Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 nov 2011 - Anul XVI, nr. 269 (4867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

Indolenţa primarului lasă nelocuite blocuri ANL finalizate de doi ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 200 de familii de tineri din municipiul Câmpulung Moldovenesc care speră să obţină o locuinţă ANL de la primăria acestui municipiu au de a face cu ignoranţa şi cu nepăsarea autorităţilor locale, în frunte cu primarul Gabriel Constantin Şerban. La sfârşitul anului 2009, în Câmpulung Moldovenesc au fost finalizate 80 de apartamente şi garsoniere ANL construite în zona Buneşti prin programul de construcţii locuinţe pentru tineri destinate închirierii. Blocurile aveau o garanţie de doi ani, iar dacă în această perioadă apăreau probleme la construcţie, acestea trebuiau rezolvate de către firma de construcţie. Potrivit legii, după finalizare, cele 80 de apartamente şi garsoniere construite de Agenţia Naţională pentru Locuinţe au fost predate primăriei din Câmpulung Moldovenesc, care avea obligaţia să asigure viitorilor chiriaşi utilităţile necesare.

Cu toate acestea, deşi blocurile ANL din Câmpulung Moldovenesc au fost predate primăriei de doi ani, nici în momentul de faţă acestea nu sunt locuite. Blocurile, dar şi centrala termică construită pentru a le deservi sunt în prezent în conservare. Un alt motiv pentru care tinerii pot să îşi ia gândul în viitorul apropiat de la un apartament ANL este şi lipsa reţelelor de gaz metan în zona respectivă. Şi este puţin probabil ca o astfel de investiţie să se realizeze în scurt timp, în condiţiile în care nici măcar în zona centrală a municipiului nu au fost racordate toate blocurile la reţeaua de gaz.

Practic, municipalitatea câmpulungeană a transformat blocurile ANL destinate tinerilor într-un muzeu în aer liber, tinerii care au solicitat apartamente având doar posibilitatea să le viziteze pentru a-şi imagina cum ar fi să locuiască în ele. Iar şansele ca în viitorul apropiat să se întâmple ceva pozitiv pentru ei par a fi nule. Apartamentele şi garsonierele ANL  sunt construite în Buneşti, o zonă a municipiului Câmpulung Moldovenesc în care nu există reţea de canalizare, astfel încât soluţia aleasă pentru amplasarea acestor locuinţe este cât se poate de discutabilă. Astfel se face că asigurarea utilităţilor, apă curentă, canalizare şi iluminat pentru blocurile ANL ar însemna investiţie extrem de mare, iar primăria din Câmpulung Moldovenesc a dovedit deja că nu o poate duce la bun sfârşit.

 

Primele probleme au apărut la câteva luni după finalizarea blocurilor

După finalizarea construcţiei celor 80 de apartamente şi garsoniere, primele probleme la blocurile ANL au apărut la doar câteva luni. Astfel, în mai 2010, după câteva zile ploioase, apa a intrat în subsolurile blocurilor ANL, din cauza ridicării pânzei freatice. La vremea respectivă, autorităţile locale au spus că această problemă nu a fost cauzată de o eroare în construcţie, promiţând că vor lua măsuri pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete. Conducerea primăriei a anunţat atunci că problema va fi rezolvată odată cu lucrările pentru asigurarea utilităţilor, prin construcţia unui sistem de colectare a apei în exces din pânza freatică. Promisiuni care nu au fost duse la îndeplinire nici până în prezent, la aproape doi ani, în condiţiile în care primăria nici nu a început lucrările pentru utilităţi.

 

Primarul Şerban evită să spună când vor fi finalizate

Potrivit informaţiilor pe care le avem, indolenţa a primarului Gabriel Constantin Şerban face ca tinerii din Câmpulung Moldovenesc să fie privaţi de o locuinţă. Nepăsarea dovedită în rezolvarea problemei utilităţilor pentru blocurile ANL nu poate fi în nici un fel înţeleasă, în condiţiile în care la primăria din Câmpulung Moldovenesc sunt înregistrate 173 de cereri din partea tinerilor care vor o locuinţă, mai mult decât dublul numărului de apartamente construite. De remarcat faptul că tinerii din Câmpulung Moldovenesc încă mai speră la o minune prin care să primească un apartament sau o garsonieră ANL, în condiţiile în care şi anul acesta primăria a înregistrat mai multe cereri în acest sens.

În încercarea de a afla când ar urma să fie asigurate utilităţile pentru blocurile ANL, ne-am adresat primarului Gabriel Constantin Şerban. În urmă cu o săptămână şi jumătate i-am solicitat acestuia o serie de informaţii cu privire la valoarea investiţiei Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe în construcţia celor 80 de apartamente, câţi bani mai trebuie să aloce municipalitatea pentru ca blocurile să poată fi date în folosinţă şi când estimează să îşi vor primi tinerii apartamentele. Dacă întrebările au fost primite cu bunăvoinţă de primarul Şerban, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre disponibilitatea acestuia de a oferi răspunsuri. Deşi promisiunea din partea lui Gabriel Constantin Şerban a fost că în câteva zile vom primi răspunsurile, au trecut deja aproape două săptămâni, iar primarul din Câmpulung Moldovenesc evită în continuare să ofere informaţiile solicitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Indolenţa primarului lasă nelocuite blocuri ANL finalizate de doi ani.
 Vizualizări articol: 4140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Indolenţa primarului lasă nelocuite blocuri ANL finalizate de doi ani4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(14 nov 2011, 11:02:29
Sfincterul credinţei nu se mai dilată
Rigid şi rece ne taxează .. de la intrare
( Ca şi-n politică ) imaginea-i sărată
Fiindcă nu există limite ( mai ales cele inferioare )

E greu cu ,, greutatea ’’ gânditului , azi
Cine are bani ( azi ) ? cel ce gândeşte ???
Secretul succesului ( azi ) e la ţiganii-nomazi
Care-ţi arată cum să reuşeşti .. ţigăneşte

Avem 2 categorii distincte : elitele şi rumeguşul
,, Elitele ’’-s pe capul tău ( şi asta te face mic )
Ai dreptul ( doar ) să taci . Muşcă-ţi căluşul !
Şi mai ai un ,, drept ’’ ( în zi de salariu ) .. la un covrig
1.1  RE: * trimis de
(14 nov 2011, 11:35:07
ba abecedar da devreme ai inceput azi....nici macar nu te-ai spalat pe dinti si esti deja in fata calculatorului..... bravos monser, bravos.
2.   Fraieri trimis de
(14 nov 2011, 12:31:54
Cand intrebati ceva pe primar si asteptati sa primiti raspunsuri, conform legii accesului la informatiile publice, trebuie sa aveti grija ca intrebarile sa se refere strict la informatiile publice. Intrebarea " ... când estimează să îşi vor primi tinerii apartamentele" nu are cum sa aiba un raspuns atata timp cat nu se refera la o informatie cu caracter public. "Se estimeaza" e din start gresit pus acolo. Daca intrebati "data de finalizare a investitiilor" conform unui contract de achizitii publice, da, primeati un raspuns. Asa ... Mai mergeti la scoala fratilor !
3.   Primar... doar cu numele trimis de
(14 nov 2011, 12:52:14
Nota 10 pentru textele celui ce semneaza ABCDAR . eSTE UN TEXT AVANGARDIST CARE DOVEDESTE MAI MULTA MATERIE cenusie decat a celor ce se semneaza anticocalar , etc, s.am.d.; Cat despre realizarile maret ale alesului local , acesta este fiul unei foste sefe de alimentara a ICS -ului de pe vremea de mai din urma. Pe accea vreme din acel magazin isi ridicau drepturile de subzistenta fostii securisti ai orasului, varfurile PCR -iste si alte beizadele . Vrand sa-l afirme pe baiat acestia au transformat orasul intr-o adevarata parcela pentru turnat filme cu boi, vaci si ciobani. Aflat la carma ocolulului cu nume de municipiu acesta a crezut ca urbea este un tere viran si nu o zona locuita cu oameni asfel ca principala indeletnicire a sa a fost distractia la festivalul mulsului ,talhariei si alaturi de cateva "fetite" cu toate ca legea prostitutiei nu a fost inca emisa a infiintat primul bordel legal din tarisoara noastra,primari, pe banii necajitilor. Se poate scrie un roman despre acest primar dar daca veti citii comentarii despre acest d-ebil,scuzati edil veti sti cum se scurg banii primariei ocolului.
3.1  RE: Primar... doar cu numele trimis de
(15 nov 2011, 09:44:46
Nu esti departe de ABCDAR poate putin mai jos. Unde vezi tu materie cenusie in text?
La asa poet asa critic literar! Lasati-ne!!!!!!
4.   APEL trimis de
(14 nov 2011, 13:49:19
IN ATENTIA SUPRAPONDERALILOR,DIN SEMIPRIMARIA C-LUNG.
PE DEALUL RUNC,A APARUT A DOUA GROAPA DE GUNOI,CARE POATE FI OBSERVATA CHIAR DIN CENTRUL GUBERNEI TURISTICE.DACA NU VA CEREM PREA MULT,URNITI-VA SUNCILE TRUDITE DE ATAT DOSPEALA LA BIROURI SI VEDETI CE MASURI PUTETI LUA.
LA POALELE RAPEI ,SUNT NISTE BAZINE DE ALIMENTARE CU APA SI IZVORUL DE PE CAPRIOAREI,DE UNDE POPULATIA SE APROVIZIONEAZA CU APA POTABILA.
DE LA GARDA DE MEDIU ,NU AVEM SPERANTE,DEOARECE SE SESIZEAZA SELECTIV SI PREFERENTIAL DIN COMENTARII.SI LA D.S.P. C-LUNG,SE AUDE???
5.   COMPLETARE trimis de
(14 nov 2011, 13:54:24
NE AJUNGE INVAZIA HAITELOR DE CAINI VAGABONZI - O ALTA AFACERE PROFITABILA PTR MULTI.CAT O FI TAXA DE DISCRETIE,PTR A INCHIDE OCHII,CAND SOSESC,TRANSPORTURILE???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei