Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2011 - Anul XVI, nr. 176 (4774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Din lac în puţ

Un poliţist cercetat în dosarul „Lotul Siret”, depistat cu ţigări de contrabandă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unul dintre poliţiştii de frontieră cercetaţi în dosarul „Lotul Siret” a fost depistat, marţi noapte, de o patrulă de poliţie, cu un transport ilegal de ţigări. Potrivit comunicatului remis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, marţi, în jurul orei 23.30, o patrulă intercomunală formată din cadrele de la Postul de Poliţie Suceviţa şi Detaşamentul 5 Jandarmi Rădăuţi, în timpul patrulării, a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Dorneşti, un autoturism condus de Dan Florin Macovei, de 34 de ani, din comuna Dorneşti, autoturismul deplasându-se din direcţia Ratoş spre centrul comunei.

 

A ascuns ţigările în locaşul roţii de rezervă

Cu ocazia controlului efectuat, în autoturism au fost găsite ascunse în locaşul roţii de rezervă şi în aripile maşinii 742 de pachete de ţigări de provenienţă extracomunitară, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente de provenienţă. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 5.936 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi.

 

Scapă de arestare pentru a doua oară în decurs de jumătate de an

Agentul Dan Florin Macovei de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava este suspendat din funcţie, fiind cercetat în dosarul „Lotul Siret”, şi este în concediu paternal.

Macovei a fost prezentat în faţa magistraţilor rădăuţeni cu propunere de arestare preventivă sub acuzaţia de contrabandă, dar judecătorii au respins propunerea procurorilor.

„În mod corect, Judecătoria Rădăuţi a apreciat că cercetarea în libertate a inculpatului nu prezintă pericol concret pentru ordinea publică, soluţie care concordă cu practica CEDO, starea de libertate a fiecărui individ cercetat fiind una firească, în opoziţie cu măsura arestării preventive, care este o excepţie. De altfel, Judecătoria nu a impus nici un fel de măsură restrictivă de libertate împotriva clientului meu”, a declarat avocatul Marius Rădăcină, care-l reprezintă pe poliţistul de frontieră.

Dan Florin Macovei scapă practic de arestare pentru a doua oară în decurs de jumătate de an.

Şi cu ocazia descinderilor din februarie, el a fost ridicat şi dus la audieri la sediul din Bucureşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dar a revenit acasă după o noapte.

Scenariul s-a repetat acum, iar poliţistul de frontieră a plecat din nou liber.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un poliţist cercetat în dosarul „Lotul Siret”, depistat cu ţigări de contrabandă.
 Vizualizări articol: 1141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 7 voturi
Un poliţist cercetat în dosarul „Lotul Siret”, depistat cu ţigări de contrabandă3.657

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politia de frontiera si DIICOT ; trimis de
(28 iul 2011, 11:18:26
Singura sansa a Romaniei, o reprezinta...desfiintarea tuturor institutiilor de stat din domeniul justitiei si pazei si ordinii publicem crima organizata, paza frontierelor...si licitarea pe piata europeana a unor firme care sa se ocupe de asa ceva.... Cat despre radacina... aduna o suma fabuloasa de bani ...de la infractorii...de drept comun al judetului...profitand de incompetenta organelor abilitate(...ori -cum se vede- mai putin abilitate) ale statului...de ...nedrept...!E posibil sa se treaca prin vama..si acum....tiruri de tigari...fara stirea vamesilor... Nu mai scrieti ineptii din aste...necredibile...ptr ca deja...sfidati limita...suportabilului...si a bunului simt...!
2.   FOARTE MULTE TIGARI trimis de
(28 iul 2011, 12:45:52
Traficul e in toi la SIRET, atit la SIRET cat si la PADURENI, masini de ucraina si de romania burdusite de tigari sunt descarcate mai mereu la PADURENI. Pe strada moldovei in PADUREINI la NICU CUCIUREANU zis PIMAN se descarca mai tot timpul tigarii din masini de ucraina dupa care sunt incarcate in alte masini cu nr. de romania si duse la SUCEAVA .
3.   Banii ,bietului contribuabil se duc...... trimis de
(28 iul 2011, 18:29:49
ce sa faca bietul tatic!paternalul e micut,nu ajung banii,asa ca pe timpul somnicului de amiaz al bebelusului,trage si el fuga.....la tutungerie
4.   Poza trimis de
(28 iul 2011, 19:43:48
Asta e sportiv sau are catusele puse? Se pare cu nu i s-a aruncat prosopul....cineva acolo sus tine la el.
Corb la corb nu-si scoate ochii.
5.   Un infractor ,ca oricare altul... trimis de
(28 iul 2011, 20:30:51
de ce nu privesti acum arogant,asa cum privesti cand esti in uniforma,husen nenorocit?aceasta puslama dupa ce ca mananca banul statului degeaba,mai si inseala statul,atat prin concediul de crestere al copilului,cat si prin neplata taxelor cuvenite"comertului" cu tigari,si foarte simplu NU REPREZINTA PERICOL PUBLIC...
6.   Licuta trimis de
(28 iul 2011, 22:43:23
pupatil in fund
7.   Rapidu trimis de
( 1 aug 2011, 21:31:25
fii tare o sa scapi de ..... cersetori astia / mult noroc
8.   :) trimis de
( 2 aug 2011, 19:34:53
ionel 97 vreau sa aflu mai multe despre ceea ce zici...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei