Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 iul 2010 - Anul XV, nr. 167 (4458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Boxă plină de acuzaţi

Şoferi băuţi la volan ori fără permis, daţi „la pachet” pe mâna judecătorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de conducători auto sunt depistaţi, anual, pe drumurile din judeţ, la volan, sub influenţa băuturilor alcoolice sau fără permis de conducere, fiind un adevărat pericol în trafic.

Dintre teancurile de dosare aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, majoritatea vizează infracţiuni la regimul rutier.

Periodic, procurorii suceveni „livrează” instanţei de judecată, „la pachet”, zeci de astfel de indivizi.

Din ultimul lot trimis la judecată au făcut parte nu mai puţin de 14 persoane, faptele acestora fiind exemplele pe care vi le vom prezenta în acest material.

Statisticile Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava arată clar că una din principalele cauze ale accidentelor rutiere petrecute pe raza judeţului o reprezintă inconştienţa acestei categorii de indivizi –şoferii penali.

În 2009, de exemplu, au fost întocmite 551 dosare penale pe numele unor conducători auto prinşi conducând autoturisme, pe drumurile publice, cu o alcoolemie peste limita legală.

Fără permis la volan au fost depistaţi în cursul anului trecut 61 de indivizi.

În 2010, cifrele la aceste capitole au rămas în continuare ridicate.

În primele şase luni ale acestui an, au fost întocmite 201 dosare penale pentru alcoolemie şi au fost depistaţi 82 de şoferi fără permis de conducere.

 

A refuzat probele biologice, susţinând că îi este frică de injecţii

Cristian C. (33 de ani), din oraşul Liteni, va fi judecat pentru că s-a urcat la volanul unui autoturism şi a condus pe drumurile publice fără a avea permis de conducere.

S-a întâmplat, susţin procurorii, pe data de 18 august 2009, atunci când, pe Calea Unirii din municipiul Suceava, tânărul din Liteni s-a răsturnat cu autoturismul proprietate, după ce a intrat într-un copac de pe trotuar.

Înainte de a se izbi în copac, a acroşat şi o femeie, care a avut nevoie de opt-nouă zile de îngrijiri medicale.

Audiat de procurori, Cristian Calistru şi-a recunoscut vina şi a susţinut că a încercat doar să mute autoturismul şi a condus doar câţiva metri.

În boxa acuzaţilor a fost trimis şi Constantin Miron (63 de ani), din municipiul Suceava, care va trebui să răspundă pentru faptul că, oprit în trafic pe strada Jean Bart, din cartierul Burdujeni, de un echipaj de poliţie, a refuzat să i se recolteze probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Constantin Miron a recunoscut că a băut 200 de mililitri de vodcă, de bucurie că i s-a născut primul nepot şi a acceptat să sufle în etilotest, iar aparatul a indicat o alcoolemie de 0,99 la mie.

Când a ajuns, însă, la Spitalul Judeţean, a refuzat să i se recolteze probe de sânge, susţinând că îi e frică de ace, că nu i s-au mai făcut injecţii din copilărie.

Audiat de procurori, Constantin Miron a declarat că a condus doar câţiva metri, fiind rugat să mute maşina întrucât bloca intrarea într-o locuinţă.

„Teama de injecţii invocată nu este un diagnostic medical care să contrazică o astfel de recoltare, mai ales într-un spital”, susţin procurorii în actele de sesizare a instanţei.  

 

Scuza în faţa procurorilor: au condus doar câteva sute de metri

Ovidiu C. (39 de ani), din comuna Zvoriştea, se afla pe data de 11 decembrie 2009, ora 20:00, la volanul unui Opel Astra, când a fost tras pe dreapta, pe DN 29A, pe raza localităţii de domiciliu.

Rezultatul etilotestului a fost 1,03 la mie în aerul expirat, iar probele recoltate la spital au indicat o alcoolemie de 1,90 la mie în sânge (prima probă), respectiv 1,75 la mie (a doua probă).

Şi bărbatul din Zvoriştea a găsit o scuză la audieri, susţinând că, după ce a băut acasă aproximativ 350 de mililitri de vodcă, a fost sunat de mama lui, care i-a cerut să o ducă până la spital, întrucât se simţea rău.

Ovidiu C. a susţinut că şi-a sunat mai mulţi amici să-i conducă maşina, însă nici unul nu era disponibil în acel moment, iar până la casa mamei sale erau aproximativ 800 de metri.

Doar câteva sute de metri a susţinut că a condus autoturismul şi Grigore C. (18 ani), din comuna Bosanci, care a fost prins la volan, pe raza comunei Udeşti, deşi nu are permis de conducere.

 

Cu permisul suspendat, la volanul unui auto neînmatriculat

Ion Ştefan B. (36 de ani), din comuna Dărmăneşti, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, după ce pe 23 august 2009, aflat la volanul unui Citroen, sub influenţa băuturilor alcoolice (1,55 la mie în sânge), a dat cu maşina peste o femeie în vârstă de 55 de ani, victima decedând în urma leziunilor suferite.

Ilie L. (46 de ani), din comuna Stroieşti, a ajuns şi el în faţa judecătorilor, fiind acuzat că pe 12 ianuarie a.c., a condus pe raza localităţii de domiciliu un autoturism Opel neînmatriculat. Bărbatul avea şi dreptul de a conduce suspendat, după ce, cu două luni înainte, a fost prins de poliţişti tot la volanul unui autoturism neînmatriculat.

Ilie L. şi-a recunoscut fapta, însă a susţinut în faţa anchetatorilor că a condus autoturismul neînmatriculat pe o distanţă scurtă (aproximativ 10 metri), fiind nevoit să îl mute din curtea locuinţei unui vecin, unde maşina era parcată, în curtea altuia.

 

Au fugit de la locul accidentului

Un alt caz este cel al lui Nicuşor T. (25 de ani), din Liteni, care, deşi nu are permis de conducere, s-a urcat la volanul unui VW Golf, a distrus gardul unei gospodării, după care a fugit de la locul accidentului.

La volanul unei maşini, deşi nu avea  permis de conducere, a fost prins şi Cezar M. (24 de ani), din Salcea.

Pe 27 noiembrie 2009 – se arată în rechizitoriu – în timp ce conducea  un autoturism Dacia Break, pe DN 29, pe raza localităţii de domiciliu, a acroşat o altă maşină, însă a plecat de la locul accidentului.

Cezar M. şi-a recunoscut vina şi a susţinut la audieri că a condus doar câteva sute de metri.

 

A băut bere, apoi oţet, apoi bere cu tărie

Pe lista inculpaţilor trimişi în faţa judecătorilor în ultima perioadă se numără şi Radu A. (29 de ani), din comuna Bălăceana, care pe 5 octombrie 2009 a fost prins în toiul nopţii, la volanul unui Opel Astra Caravan, pe DJ 178, pe raza localităţii de domiciliu, cu o alcoolemie peste limita legală.

Lista continuă şi cu Constantin R. (31 de ani), din Liteni, care, pe 3 martie a.c., a fost depistat în trafic, pe Bulevardul George Enescu, din municipiul Suceava, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice un autoturism Mercedes.

Potrivit probelor buletinului de alcoolemie, Constantin R. avea o alcoolemie în sânge de 1,15 la mie (prima probă), respectiv 1,05 la mie (a doua probă).

Iniţial, tânărul din Liteni a declarat că a consumat 500 de mililitri de bere, însă, ulterior, a susţinut că nu a consumat alcool, ci a băut din greşeală 300 de mililitri de oţet.

În cele din urmă, în faţa procurorilor, Constantin R. a recunoscut că băuse două beri şi 50 de mililitri de tărie înainte de a se urca la volan.

 

A băut la nuntă, cu o noapte înainte

Şi numele lui Romeo L. (31 de ani), din municipiul Suceava, se regăseşte pe unul dintre dosarele penale înaintate în ultima vreme instanţelor de judecată.

Tânărul este acuzat că pe 17 august 2008, în jurul orei 14:30, aflat la volanul unui Fiat Ducato, pe strada Mitocului, pe raza municipiului Suceava, a acroşat un alt autoturism pe care a încercat să-l depăşească, după care a intrat într-un copac de pe partea dreaptă a drumului.

În maşina condusă de Romeo L. se mai afla o persoană, care a suferit leziuni pentru care a necesitat între 50 şi 55 de zile de îngrijiri medicale, însă victima nu a depus plângere.

Dacă a scăpat de acuzaţia de vătămare corporală, Romeo L. a fost trimis în judecată pentru că, în momentul producerii evenimentului rutier, ar fi avut o alcoolemie între 1,95 şi 2 la mie.

Tânărul a susţinut la audieri că a consumat băuturi alcoolice cu o noapte înainte, la o nuntă.

 

Prins băut la volan de mai multe ori

Din ultimul lot de inculpaţi trimis instanţei de judecată, cea mai mare alcoolemie depistată la un conducător auto apare în dosarul lui Vasile C. (44 de ani), din comuna Udeşti, care a fost depistat conducând pe drumurile publice, pe raza comunei Ipoteşti, un autoturism Dacia 1310, cu o alcoolemie peste limita legală.

Dacă testarea cu etilotestul nu a putut fi făcută, întrucât bărbatul nu sufla corespunzător, la spital, probele biologice recoltate au fost cât se poate de evidente: 2,80 la mie (prima probă) şi 2,90 la mie (a doua probă).

În faţa magistraţilor Judecătoriei Suceava a fost trimis de către procurori şi Petru B. (68 de ani), din Roşcani-Liteni, acuzat că a condus un autoturism cu o alcoolemie de 1,60 la mie.

Marius Constantian F. (39 de ani), din municipiul Suceava, un alt inculpat din lotul şoferilor penali, nu este la prima încălcare a legii.

Pe 16 ianuarie 2010, în jurul orei 18:30, bărbatul a fost depistat la volanul unui auto Hyundai Accent, pe raza oraşului Salcea, deşi avea permisul de conducere suspendat.

Cu două luni în urmă, la volanul aceleiaşi maşini, de data aceasta pe raza municipiului Suceava, bărbatul a fost găsit băut la volan, având o alcoolemie de 2,35 la mie (prima probă), 2,20 la mie (a doua probă), iar atunci poliţiştii de la Rutieră i-au reţinut permisul de conducere, eliberându-i dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie.

Din cazierul auto al inculpatului, rezultă că acesta a mai fost condamnat anterior, în 2006, de Judecătoria Rădăuţi, tot pentru că a condus un autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

În 2007, Marius Constantian F. a avut iarăşi de-a face cu poliţiştii de la Rutieră, fiind sancţionat contravenţional pentru acelaşi motiv: se urcase băut la volan.

Sub influenţa băuturilor alcoolice la volan a fost depistat şi Gheorghe A. (58 de ani), din comuna Bosanci, care, în septembrie 2009, a fost prins la volanul unui autoturism Dacia, pe raza unui drum comunal din localitatea de domiciliu, cu o alcoolemie de 2,65 la mie (prima probă), respectiv 2,50 la mie (proba II).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferi băuţi la volan ori fără permis, daţi „la pachet” pe mâna judecătorilor.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Şoferi băuţi la volan ori fără permis, daţi „la pachet” pe mâna judecătorilor2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Impresionisti submediocri trimis de
(19 iul 2010, 13:30:14
Titlul e un cliseu de mare c. acat: "daţi „la pachet” pe mâna judecătorilor"... ma intreb daca puteati gasi ceva mai sterp si lipsit de originalitate.
2.   E vorba de sergiu rusu... trimis de
(19 iul 2010, 19:04:27
un om ft ft corect,care niciodata nu a gresit cu nimic,practic un exemplu de moralitate si bun simt,jurnalist desavarsit,incoruptibil care ar scrie si despre propria mama la ziar daca ar fi rost de un articol....gras prost....scrii articole numai despre oameni cazuti la necaz.sper sa apari candva pe prima pagina si nu pt  ☭ urile de articole p care le scrii
3.   Succesuri trimis de
(20 iul 2010, 09:20:06
Pai mare mirare nu este ! Acum o saptamana in urma a aparut o stire in care se spunea ca pentru un calificativ de BINE trebuie un politist sa dea 5 amenzi . Deci baieti sunt la vinatoare , pentru calificative si bani la bugetul statului .
Pe de alta parte nu gasesc nici o scuza pentru un sofer sa se urce baut la volan , mai ales cu 1.90 la mie .
4.   Bravo trimis de
(20 iul 2010, 10:23:18
Ar trebui ca soferii prinsi cu alcool in sange sau fara permis sa nu mai poata sa conduca pe viata, sunt niste idioti care merita sa faca puscarie .Toate accidentele se petrec din cauza ca niste dobitoci se afla in stare de ebrietate la volanul unei masini si nenorocesc oameni nevinovat. Legile sunt prea blande la noi pentru specimenele astea.Subiect foarte bun si ancorat in realitate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei