Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 iul 2010 - Anul XV, nr. 167 (4458)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Căldură mare

Canicula a făcut victime în weekend

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

De sâmbătă şi până ieri la amiază, opt persoane au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, din cauza căldurii.

Aşa a informat ieri purtătorul de cuvânt al Spitalului, medicul urgentist Tiberiu Brădăţan, care a declarat că pacienţii sunt persoane cu vârste între 20 şi 45 de ani, iar o parte dintre ei au fost internaţi.Potrivit medicului, în cele opt cazuri înregistrate sâmbătă şi duminică până la prânz ca urmare a temperaturilor ridicate a fost vorba de persoane cu ameţeli puternice, stări de leşin, căderi de calciu şi accidente vasculare cerebrale.

”Majoritatea bolnavilor au venit în cursul zilei, iar cel mai grav caz a fost al unei femei de 45 ani, care a suferit un accident vascular cerebral”, a arătat Tiberiu Brădăţan, cu precizarea că Spitalul Suceava este pregătit să facă faţă tuturor cazurilor provocate de caniculă, care ar putea să apară în următorul interval: ”Au fost asigurate stocurile de medicamente necesare, au fost puse în funcţiune aparatele de aer condiţionat şi s-a avut grijă ca dozatoarele de apă din unitate să fie în permanenţă pline”.

 

Vreme caniculară şi în următoarele zile

În timp ce meteorologii avertizează că vremea va fi caniculară şi în următoarea perioadă, medicii de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava îi sfătuiesc pe oameni să aplice câteva reguli pentru a se apăra de arşiţă. În primul rând, potrivit doctorilor, nu ar trebui să stăm la soare între orele 11.00 – 16.00 şi ar fi bine să evităm total ieşirile din casă în acest interval de timp. În caz că suntem nevoiţi să plecăm de acasă, deplasarea pe jos ar fi bine să se facă la umbră, cu capul acoperit şi în haine lejere, de culoare deschisă.

Hidratarea în aceste zile caniculare este esenţială, avertizează medicii, cu precizarea că, în mod normal, recomandarea este de minimum doi litri de apă/om, dar, la astfel de temperaturi, se poate bea şi mai mult. Doctorii mai atrag atenţia că ar fi de evitat consumul de băuturi alcoolice şi cafea,  şi subliniază că, din punct de vedere alimentar, cel mai bine este să se consume fructe şi legume proaspete, salate uşoare şi mâncăruri fără grăsimi.

 

Recomandările medicilor

Responsabilii DSP Suceava avertizează şi asupra riscului pe care îl reprezintă scăldatul în locuri neautorizate, mai ales că în această vară s-au înregistrat deja câteva cazuri de deces prin înec.

La mijlocul lunii iunie, numai într-un weekend, trei persoane, printre care si un copil, şi-au găsit sfârşitul în timp ce se aflau la scăldat. Ultimii suceveni care, împinşi de vremea caniculară, au mers să se răcorească cu o baie, dar au sfârşit înghiţiţi de ape, sunt un tânăr de 29 ani, înecat într-un bazin aparţinând unei societăţi comerciale din comuna Baia, un băiat de 7 ani, din localitatea Horodniceni, înecat într-un iaz din zonă, şi un tânăr de 22 ani, din localitatea Salcea, înecat în timp ce se afla la scăldat pe râul Siret, în comuna Dumbrăveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Canicula a făcut victime în weekend.
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Canicula a făcut victime în weekend5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei