Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2008 - Anul XIII, nr. 196 (3877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bacalaureat

Telefoanele examinatorilor, sub cheie în timpul probelor orale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Măsuri stricte de siguranţă la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat care se desfăşoară în această perioadă.

Fiecare profesor care a făcut parte din comisia de examinare a candidaţilor la probele de orale de concurs a intrat în sala de examen fără telefonul mobil.

Preşedintele comisiei de examen, profesorul universitar Ioan Maxim, a declarat că „în dimineaţa examenului, înainte de începerea probei, fiecare membru al comisiei şi-a predat telefonul mobil”. Maxim susţine că „prin luarea acestei măsuri probele s-au derulat în linişte, fără a fi deranjaţi candidaţii, şi am înlăturat orice suspiciuni ale concurenţilor, în cazul în care unui profesor i-ar fi sunat telefonul”.

 

Ieri s-au încheiat probele orale

Toate mobilele profesorilor au fost puse într-o pungă şi apoi încuiate într-un dulap metalic. Profesorii au intrat în posesia telefoanelor la sfârşitul zilei de examinare.

Ioan Maxim a mai spus că „nu este vorba despre o măsură de siguranţă transmisă de la minister, ci este o măsură internă, astfel încât examenul de bacalaureat să se desfăşoare în cele mai bune condiţii”.

O comisie de profesori formată din zece cadre didactice de limba română a predat mobilele în prima zi de examen, iar ieri, când s-a desfăşurat proba orală la o limbă modernă, 12 profesori şi-au predat telefoanele.

„Nici un profesor nu s-a arătat nemulţumit de luarea acestei măsuri”, a mai adăugat preşedintele comisiei de examen.

Sesiunea a doua a examenului de bacalaureat se desfăşoară la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, iar la concurs s-au înscris peste 400 de absolvenţi de liceu, din promoţia curentă, dar şi din anii anteriori.

Ieri s-au încheiat probele orale şi eliminatorii, iar începând de astăzi şi până pe 27 august, inclusiv, candidaţii care au trecut de primele două probe vor susţine examenele scrise.

Testarea scrisă a concurenţilor debutează azi cu proba la limba şi literatura română.

 

Note maxime la oral pentru candidatul sirian

Printre sutele de candidaţi care susţin bacalaureatul la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” se numără şi un absolvent de liceu sirian, care a obţinut aprobarea Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului să susţină examenul la Suceava.

Acesta are 18 ani, iar şcoala primară şi o parte din anii de gimnaziu i-a făcut în România. Liceul l-a urmat în Siria, unde se află tatăl său, dar a ales să dea bacalaureatul în România. Pentru că mama sa este din Suceava, băiatul susţine examenul aici.

Sirianul a trecut de primele două probe, orale şi eliminatorii cu note maxime, iar azi va susţine examenul scris la limba şi literatura română.

Şi candidatul din Ţibeni care, din cauza unui accident rutier, a solicitat examinarea la domiciliu, va continua examenul cu probele scrise. Preşedintele comisiei, Ioan Maxim a spus că „pentru fiecare probă se va forma o comisie care se va deplasa la Ţibeni”.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Telefoanele examinatorilor, sub cheie în timpul probelor orale.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Telefoanele examinatorilor, sub cheie în timpul probelor orale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rasul curculor... trimis de
(21 aug 2008, 12:14:15
Mai, va rad si curcile!. In fiecare an s-au luat telefoanele mobile de la profesorii supraveghetori si li sa-u inapoiat la terminarea probei. Tot maxim, a facut operatia sta, la Petru Rares, anul trecut. Si?.....Care a fost rezultatul, nu au putut profesorii supraveghetori sa ia plicul cu bani, pentrau ca le lipsea telefonul?:)))))))

Sau, mai consistent, cei de la oral, la lb. romana?.....
2.   Rasul curcilor... trimis de
(21 aug 2008, 12:15:45
Mai, va rad si curcile!. In fiecare an s-au luat telefoanele mobile de la profesorii supraveghetori si li sa-u inapoiat la terminarea probei. Tot Maxim, a facut operatia asta, la Petru Rares, anul trecut. Si?.....Care a fost rezultatul, nu au putut profesorii supraveghetori sa ia plicul cu bani, pentrau ca le lipsea telefonul?:)))))))

Sau, mai consistent, cei de la oral, la lb. romana?.....
2.1  RE: Rasul curcilor... trimis de
(21 aug 2008, 15:15:22
Mi se pare normal . Cum era vorba aia cu "lupul paznic la oi" ?
3.   Pentru HAHAHA trimis de
(21 aug 2008, 14:40:50
Pai daca sunt tampiti si nu invata nimic, sa plateasca, nu? Macar asa simt si ei ca i-a costat ceva. Un elev serios nu plateste examenul. Asa ca lasa vorbaria. De vreme ce stii ca s-au luat bani, inseamna ca ai dat si tu.
3.1  RE: Pentru HAHAHA trimis de
(21 aug 2008, 18:49:04
nu.un elev serios nu plateste examenul.dar un elev serios si istet o sa ia bacu cu un 9-9.5.notele alea de 9.8-10 sunt in majoritate platite.si nu e placut sa vezi idiotii claseii care stii ce le poate pielea cand iau note mai mari ca tine,sau mai mari ca seful de promotie.

problema e ca in ziua de azi invatamantul e pura economie de piata.exista mai multe locuri in facultati decat absolventi de liceu,asa ca parinti care la vremea lor n-au facut o facultate,pentru ca erau alte vremuri,vor cumva sa se implineasca prin copii.asa ca le cumpara bacul si ii dau la facultati private.

singurele facultati adevarate din tara asta sunt cele care si-au permis sa pastreze examenul de admitere si sa isi aleaga studentii,nu cele la care se intra pe baza de dosar.si de asta se cumpara bacul daca facultatile ar avea standarde, ar organiza examene de admitere si at nu s-ar mai da bani pentru bac, pentru ca oricum nu ar folosi nimanui la nimic.
3.2  RE: Pentru HAHAHA trimis de
(21 aug 2008, 21:46:17
PROSTIA SE PLATESTE. CINE DORESTE SA AIBA BACALAUREAT FARA SA STIE BINE SA CITEASCA, SA DEA SI INCA GROS. LA MEDIC NU MERGE NICI UN COPIL FARA BANI DOAR PENTRU CA ESTE ELEV.PLATESTE. NUUU??? SI MEDICUL ISI FACE SERVICIUL DAR ACOLO NU COMENTEAZA NIMENI DAI CAT NU FACE. AICI DE CE COMENTATI? IAR TU JOHN DOE STAI LINISTIT, CA FACULTATILE CARE SCOT INTELECTUALI PE BANDA RULANDA NU SUNTCAUTATE DE COPIII CARE INVATA CARTE, DESI IAU MAI PUTIN DE 10 DAR PE DREPT SI FARA BANI. NU MAI E CA PE VREMURI. NICI MATUSA TAMARA NU MAI ANGAJEAZA NEPOTELU INCAPABIL CA SA-L PLATEASCA PENTRU CA EXISTA. FIECARE ISI GASESTE PANA LA URMA LOCUL CARE I SE CUVINE. NICI O GRIJA

REPET: nu e pacat sa luati bani de la leprele care va mananca zilele 12 ani si vor bacalaureat. PROSTIA SE PLATESTE (scumpicel ca merita)
4.   Cazul Ciobaca trimis de
(21 aug 2008, 20:35:34
E de rasul lumii caZul fetei inspectoarei Ciobaca care chiar ea (fata) declara presei ca nu se astepta sa ia nota 10 la romana scris. A avut insa mamica grija sa fie totul OK. Coruptia din invatamintul sucevean e de remarcat de pocentul cu care se lauda Carcalete la bac 99%.

4.1  RE: Cazul Ciobaca trimis de
(21 aug 2008, 21:39:50
SI CE DACA E FIICA DE CADRU DIDACTIC NU POATE LUA 10 PE PIELEA EI? SI DACA MAMICA A ARANJAT, BRAVO EI CA A PUTUT SIS-A OCUPAT.DACA TOTI NETREBNICII POT EA DE CE NU ARE VOIE? COPIIII CEFERISTILOR BENEFICIAZA DE PERMISE DE CALATORI, COPIII PROFESORILOR BNEFICIAZA DE BARFA. IA MAI VEDETI-VA DE DRUM ANALFABETILOR CARE ATI LUAT BACUL CU BANI.
4.2  RE: Cazul Ciobaca trimis de
(21 aug 2008, 21:48:30
ce e asa de comic? tu nu ai copiii? razi de ai tai.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei