Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 iun 2014 - Anul XIX, nr. 126 (5635)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ziua românilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să facem o concesie şi să începem cu turneul băieţilor de la Roland Garros. Avem şi de ce, un jucător român va juca semifinala de dublu. Nu, nu este Horia Tecău, ci Florin Mergea, fostul său partener! Partenerul mai recent, suedezul Lindstedt, a avansat până în sferturi, oricum cu un tur mai mult decât Tecău. De unde se poate trage concluzia că foştilor parteneri le merge mai bine fără Horică. Deci toţi ochii pe Andreea Raicu, s-ar putea să dea lovitura... Lăsând gluma la o parte, mi se pare demn de toată admiraţia Florin Mergea, care vine de foarte, foarte departe. N-aş greşi prea mult dacă aş spune că la un moment dat era pierdut pentru tenisul de performanţă. Iar acum este vioara întâi în cuplul cu tânărul croat Draganja, pe prenumele său, Marin, făcând astăzi semifinală de Slam (cu favoriţii 3 eliminaţi în sferturi!). La mai mare, urare valabilă şi pentru Simona, care joacă tot azi, împotriva rusoaicei Kuzneţova. Profit şi fac trecerea la turneul fetelor, fiindcă pe tabloul masculin favoriţii efectiv au defilat.

Aşadar, victoria Simonei din meciul cu Stephens a fost primită cu unele rezerve. Ştiu, există valul obişnuit de entuziaşti, de care am păstrat mereu o anumită distanţă, dar nici cu cealaltă extremă nu mă împac. Până la urmă nu cred că trebuie să căutăm nod în papură la o victorie în două seturi. Păi alde Şarapova, înainte de a câştiga cu „surlete” şi trâmbiţe, se chinuie, se lamentează, se ceartă... Iar fata noastră învinge, totuşi, în minimum de seturi! Deşi nu joacă singură, ba chiar dincolo de fileu au fost adversare cunoscute în circuit. Ultima, spre exemplu, are victorie la Serena, ceea ce nu-i de colo! Astăzi văd un meci de trei seturi, căci adversara are tradiţie la RG, Slam pe care îl şi are în palmares.

Dacă în articolul precedent v-am stârnit curiozitatea de a o urmări pe Eugenie Bouchard, cred că v-aţi înspăimântat şi dumneavoastră. Condusă în decisiv de Suarez Navarro cu 4-1, Bouchard a provocat o adevărată revoluţie, câştigând o salbă de game-uri la zero, atât pe serviciul ei, cât şi pe al adversarei! Setul s-a terminat cu 7-5 pentru Bouchard, a cărei semifinală cu Şarapova se anunţă de multe stele. Dacă rusoaica nu schimbă ceva în scenariul din ultimul timp, adică primul set cedat la scor, s-ar putea ca juna din Canada să nu se lase impresionată de onomatopee.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua românilor.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Ziua românilor5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei