Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 292 (5499)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Capăt. Şi mântuire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acum vreo 3 luni, echipele noastre angajate în cupele europene, după răriri succesive, aveau să rămână doar două. Da' hotărâteee...! Hotărâte să ce? Păi, una din ele, Steaua, cea din Champions' League, să câştige competiţia, în varianta rea ajungând numai finalistă, iar în cea aproape inacceptabilă să joace doar semifinala, în timp ce Pandurii se pregătea şi ea, cu sârg, de „primăvara europeană”, aprinzând lumânări de mulţumire sorţilor care-i hărăziseră o amărâtă de portugheză, o împiedicată de ucraineancă şi o aproximativ egală italiancă, pe care însă avea să o surclaseze la capitolul implicare / devotament / dorinţă de victorie. Acum, la sfârşit de meciuri în grupele celor două competiţii, constatăm (eu, cel puţin, fără urmă de mirare) că din 12 (do-uă-spre-ze-ce!) meciuri, mândrele noastre „europence” n-au obţinut nici măcar o singură victorie... deşi, cum am mai spus, la „dorinţa (ptiu!) de victorie” le-am bătut pe ălelalte 6 de le-am ascultat cu urechea. Ne-a împiedicat, însă (dacă-i întrebaţi pe fotbalişti şi pe ceilalţi amărâţi, antrenorii lor) ghinionul, ca întotdeauna. Care ghinion, cel puţin în cazul Stelei, datează, zice statistica, de fix 7 ani! Adică din 2006. Sau, altfel socotit, de 23 de meciuri de când Steaua n-a mai bătut pe nimeni în Champions' League! Mă, al dracu' ghinion. Curat ghinion, coană Joiţico! Am ajuns, aşadar, cu ambele echipe, să ocupăm ultimul loc în fiecare grupă, în locul trofeelor semi-antamate de pe când se juca pe caniculă mulţumindu-ne cu obişnuitele premii de consolare: parcă-parcă, prin toată Europa asta mare, au fost două, poate chiar trei, mai proaste decât ale noastre. Să fie primit! Grav nu e ce s-a întâmplat anul ăsta, anul trecut şi-n mulţi din ultimii ani, ci faptul că la sfârşit de articol am ajuns să-l citez pe Corleone, care alaltăieri a zis un groaznic adevăr: „La Steaua sunt cinci fotbalişti şi restul sportivi!”. Completez: la Pandurii numai vreo trei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Capăt. Şi mântuire.
 Vizualizări articol: 3079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Capăt. Şi mântuire5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei