Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 194 (5401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Înregistrarea la Tribunal a Partidului Mişcarea Populară, amânată din cauza unor contestaţii

Joi, 22 August 2013 (15:49:50)

Înregistrarea la Tribunalul Bucureşti a Partidului Mişcarea Populară a fost amânată, joi, până în 12 septembrie, după ce patru intervenienţi în dosar au depus contestaţii, invocând motive legate de sigla, denumirea şi componenţa formaţiunii politice.

Tribunalul Bucureşti a luat joi în discuţie cererea de acordare a personalităţii juridică Partidului Mişcarea Populară, formulată în 23 iulie de Eugen Tomac, Teodor Baconschi, Dragoş Ciuparu, Adrian Papahagi şi Cristian Petrescu.

În timpul judecării acţiunii de înregistrare a Partidului Mişcarea Populară au depus contestaţii în cauză patru intervenienţi, respectiv Alianţa Populară a Democraţilor Europeni, Partidul Democrat Vox Populi Vox Dei, Asociaţia de Revoluţionari Phoenix din Constanţa, dar şi o persoană din Oradea.

Reprezentanţii Asociaţiei Phoenix au cerut instanţei să nu înregistreze Partidul Mişcarea Populară până ce judecătorul şi procurorul nu lămuresc ce componenţă are acest partid. Aceştia au cerut să fie puşi reprezentanţii şi membrii Partidului Mişcarea Populară să arate cărţile de identitate, cărţile de muncă şi să spună ce proiecte au.

Alianţa Populară a Democraţilor Europeni a arătat că nu se poate înregistra Partidul Mişcarea Populară pentru că are aceeaşi siglă electorală, respectiv un măr, cu cea a unui alt partid aflat în prezent în curs de înfiinţare, printr-o acţiune la Tribunalul Bucureşti, respectiv Partidul Agricultorilor din România.

Ceilalţi intervenienţi au susţinut că nu este distinctă denumirea faţă de cea a unui alt partid deja existent, respectiv Partidul Acţiunea Populară, fondat de Emil Constantinescu. Aceştia au arătat că între denumirile celor două partide, respectiv "mişcare" şi "acţiune", există similitudini, conform definiţiilor din dicţionarul explicativ al limbii române.

Intervenientul din Oradea a arătat în faţa instanţei că nu este lămurită platforma program a Partidului Mişcarea Populară.

După declaraţiile intervenienţilor din această cauză, procurorul şi reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară au cerut instanţei acordarea unui nou termen, pentru lămurirea tuturor aspectelor semnalate.

Instanţa a stabilit ca procesul să fie reluat în 12 septembrie, iar fiecare intervenient în dosar să plătească o taxă judiciară de timbru ce va fi stabilită ulterior şi care nu va depăşi 320 de lei.

Deputatul Eugen Tomac declara, în 23 iulie, că Partidul Mişcarea Populară, formaţiune pe care o conduce interimar, şi-a depus la Tribunal actele pentru înfiinţare, el prezentând, într-o conferinţă de presă, echipa de conducere, sigla şi simbolul PMP, mărul.

Tomac preciza că Mişcarea Populară se constituie ca partid la dorinţa populaţiei, scopul politic iniţial fiind obţinerea unui scor bun la europarlamentare.

El a ţinut să sublinieze că cei din Partidul Mişcarea Populară sunt parteneri ai actualului şef al statului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înregistrarea la Tribunal a Partidului Mişcarea Populară, amânată din cauza unor contestaţii.
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Înregistrarea la Tribunal a Partidului Mişcarea Populară, amânată din cauza unor contestaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei