Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 194 (5401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Foc

Incendiu la prăznicarul bisericii din Stamate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un puternic incendiu a izbucnit, aseară, la prăznicarul bisericii din satul Stamate, comuna Fântânele. Alarma s-a dat în jurul la ora 18.30, prăznicarul aflându-se lângă biserica de care aparţine, dar şi lângă o locuinţă.

La faţa locului au intervenit un echipaj de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Fântânele şi pompierii militari de la Detaşamentul Suceava, cu două autospeciale. 

Aceştia au găsit un incendiu extins la acoperiş, pe aproximativ o sută de metri pătraţi, cu pericol de propagare. Intervenţia a fost dificilă, în condiţiile în care o locuinţă se află în imediata apropiere a prăznicarului.

„Incendiul a fost stins şi localizat în limitele găsite. A ars suportul învelitorii din lemn a acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp şi s-au degradat covoare, icoane, obiecte bisericeşti şi electronice, fără a fi afectate biserica, lumânărarul sau locuinţa din apropiere”, a declarat, aseară, locotenentul Marian Ruscan, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

El a precizat că din primele cercetări rezultă că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit la un conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Prăznicarul aparţine de biserica din Stamate, cu hramul Naşterea Sf. Ioan Botezătorul.

La momentul izbucnirii incendiului, în interior nu se afla nici o persoană.

Focul a fost observat de o persoană care locuieşte în zonă şi care a sunat imediat la numărul de urgenţe 112. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu la prăznicarul bisericii din Stamate.
 Vizualizări articol: 2042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendiu la prăznicarul bisericii din Stamate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O mama mia.. trimis de
(22 aug 2013, 11:21:37
da lucrurile astea is sfintite ma..cum sa ia foc... o Doamne cum e posibil asa ceva?? acum da vina pe satana
1.1  RE: O mama mia.. trimis de
(22 aug 2013, 11:34:35
Cum am mai spus... semne de la Cel de Sus.
2.   Ba nu-i așa știrea! trimis de
(22 aug 2013, 13:01:32
shame on you
Iar o sucit-o Păiosul din grafitul karandașului ca să deie bine la specificul dzilei, să empatizeze cu celelalte doo știri- „șoapte de sus/ ce-aievea au ceava de spus” și să se-ntrupeze astfel Trilogia eschatologică în Ținutul Bokowinei de Gios (plus Ținutul Brusturelui Răsare).
Bine că n-o mai fost și o a patra știre tematică astfel încât p-ormă să fie material artistic pentru un cvartet de coarde.
Iacătă știrea cheală:
Cică asară, pe la oara 19,30 (HEO- adică oara de la Maskva – atât de dragă derbedeilor din Rromânica Komsomolistă) s-o dus ILIE – paracliserul basericii din Stamate să-și facă rondul de noapte. Da ciu-ciu, că asta-i vrăjeala de o declarat-o iel la meliție, cu plaivazul pe-o declarație susținută și semnată cu fingerprintul deștului mare. În fapt iel o sărit pârleazul din dosul grădinii, ca să nu-l vadă matușca luia când merge la comparativa mic-butic de-i zid în zid cu basilica, ca să beie pe caiet o dublă de vodcă ucrainească trecută pe sub vamă, că taaare-i mai sughița epiglota după mahmureala de la Sânta Mărie – reloaded.
Când o ajuns în dreptul besericii o văzut mare blasfemie în curtea interioară, taman la peatra ceea rotundă scoasă din râu și unde se-adună de Sabbath și în Dei Dominus toți milogii și toți puturoșii ca să primească ceva pe bogdaproste.
Aclo ereau niște bagabonți păgâni, care ascultau imnuri techno-religioase închinate lu’ Isabela, răstimp în care pângăreau eucharistia tradițională, batjocorind-o punând în loc de trupul și sangvele Domnului Zeu, o sticlă de tescovină ș-un joint cu etnobotanice – acum ce-i drept toatele fiind eco și bio, egzact cum cere tradiția postului ce-o trecut.
2.1  RE: Ba nu-i așa știrea! trimis de
(22 aug 2013, 13:02:23
(trebe de precizat că Isabela era o gajică de numai 18 anișori, vinită în vacanță la țară la bunicii iia care erau plecați în Italia, motiv pentru care li se aprinseră la bagabonți ledurile imaginației obsedate, ludico-bolnăvicioasă.)
Acum Ilie – paracliserul s-o gândit iel cum să facă ceava o șolticărie, ca să nu mai fie nevoit să bată digeaba drumul până la crâșma de lângă cortul întâlnirii Domnului Zeu – cort rădicat egzact cum zice Legea – adicătelea din blocuri de piatră scoase din piramida lui Mikerinos și acoperită cu foi de tablă din AUR de 24 de karate de-o rămas neutilizate la coperișul catedralei Sân Basile– ofcorse tot din Maskva și pe care n-o reușit să le șutească Citellus citellus colhoznicus la ctitoria altei beserici de-o fost făcută la Cașvana pe locul fostului GAS unde popândăul o fost mare merceolog-economisat și unde o învățat principiile generale ale doctrinei național-socialistische arbeit partei-ului. ( adică piesiede-ul, uăi!).
Napoi la moș Ilie, că se-neacă în sughițuri de când l-am ignorat în firul narațiunii.
Apăi când i-o văzut iel pe Baalii ceia House – anarchiști cum mânuiesc iei sticloanța de trăscău și mai ales ce mărgele fermecătoare făcea trăscăul în butelcă, atunci s-o pogorât asupra luia Sfânta Fantomă a Domnului Zeu care i-o luminat calea metodologică întru ostoirea asprimii arzătoare a gâtlejului.
Ș-atunci le-o propus la Zadocheii ceia necredincioși un contest de demonstrat puterile divine a fiecăruia. Adică cine reușește să aprinsă Focul cel Sacru asupra altarului arderii de tot a jertfelor, apăi a luia să fie sticla cu trăscău, în veacul vecilor și s-o beie iel cu urmașii luia, și cu urmașii urmașilor seminției luia până la a șaptea spiță.
2.2  RE: Ba nu-i așa știrea! trimis de
(22 aug 2013, 13:03:03
Cum s-o desfășurat contestul nu prea mai are mare haz de povistit. Bagabonții ceia degeaba s-o chinuit să deie din amnarul brichetelor și din sfosforul țâbricurilor că n-o făcut mai mult decât un mare fâs.
Ilie în schimb, când s-o rugat o dată la Domnul Zeu a luia să-l agiute să aprindă focul peste altarul cel menit arderii jertfelor, apăi pe dată s-o deschicat noaurii și o căzut un fulger de foc care o aprins taman aclo unde s-o rugat Ilie – paracliserul – adică taman în prăznicarul besericii.
De-acum continuarea îi cam cum o spus-o maeștrii scârțangii pe hârtie de la enervatorul de Bokowina, adică o luat foc de-a binelea nu numai altarul cât s-o pârpâlit binișor tăt cortul ceala rădicat din chetroaie zmulte din trupul Sfinxului eghipețian și coperită cu șindrilă metalică din platină.
Mai trebe de șoptit un mic amănunt: Ilie – paracliserul ș-o făcut pe deplin datoria de slujbaș bisericesc, adică o răcnit de două-trii ori, din toți bojogii „Săriți, uăi, că arde beserica!” după care s-o luat praizul – Award rezultat în urma contestului și s-o dat în dosul zidului besericii, o scos dopul de la sticloanță ș-o-nceput să supravegheze eficiența modului în care acționau pompierii care s-au prezentat la locul evenimentului undeva împrejurul orei 21.30.
Tot HEO – adicătelea oara de la Maskva – atât de dragă ciurdelor de cornute mici și mari, cu mintea îmbălsămată în vodcă, superstiție, ignoranță și incultură.
3.   * trimis de
(22 aug 2013, 13:16:17
amu'... şi io aş plânge ( că n-am nic de făcut)
sezonul de praznice un' se mai desfăşurează ?
trebe o reparaţie (morală) 'naintea popii de făcut !
altfel îşi duc dreq, toţi , şi-i incinerează

şi-or face petrecerea de după ( ptiu, Doamne feri! )
la vreo terasă binecuvântată de-un vecin
părinte, sari cu banu' iute biznisu' să-l acoperi !!!
Doamne-ajută! (şi mai fă 2 d'astea !!! ) amin !happy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei