Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 194 (5401)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Muzeul de Ştiinţele Naturii

Atelierele de pictură „Din secretele maeştrilor - lumină şi culoare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Muzeul Bucovinei şi Consiliul Judeţean Suceava organizează, la Muzeul de Ştiinţele Naturii, în intervalul 19-30 august, cea de-a II-a ediţie a atelierelor de pictură pentru copii cu genericul „Din secretele maeştrilor - lumină şi culoare”.

 

La ateliere participă 60 de copii, cu vârste între 5 şi 18 ani

La atelierele care se desfăşoară zilnic pe trei sesiuni de lucru (orele 9.00-11.00, 11.00-13.00, 14.00-16.00), coordonate de doi profesori de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, participă 60 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani.

În cele cinci ateliere (care vizează tot atâţia artişti care au lucrări în colecţiile muzeului sucevean: Epaminonda Bucevschi, George baron Löwendal, Dimitrie Loghin, Elena Greculesi şi Dimitrie Gavrilean) activităţile, la care copii participă în grupe de lucru de câte 20, sunt structurate pe două module.

Primul modul constă în studierea şi prezentarea de informaţii referitoare la viaţa şi opera artiştilor vizaţi, cel de-al doilea modul urmăreşte transpunerea în mod personal, creativ, a informaţiilor acumulate, respectând detalii de tehnică de lucru, compoziţie, etc.

 

Atelierele sunt coordonate de Iulian Asimionesei şi Camelia Rusu Sadovei

Atelierele, amenajate în sala multimedia de la etajul Muzeul de Ştiinţele Naturii (unde s-au aliniat şevaletele în faţa ecranului pe care se derulează, deopotrivă, date biografice efigii/portrete/fotografii ale pictorilor, precum şi lucrări ale acestora) sunt coordonate de artiştii plastici şi profesorii Iulian Asimionesei şi Camelia Rusu Sadovei.

Copiilor li s-au pus la dispoziţie materialele de lucru (culori tempera şi de ulei, pensule, hârtie şi carton pânzat) şi, la libera opţiune, fiecare dintre ei a ales să se inspire sau să reproducă lucrări din creaţia artiştilor studiaţi în cadrul acestor ateliere.

Dacă atelierele care-i vizează pe pictorii Epaminonda Bucevschi şi George baron Löwendal au ca teme „Portretul”, respectiv „Portretul şi lumea dinlăuntru”, cel dedicat studiului operei lui Dimitrie Loghin are tema „Peisajul versus natura statică”.

Atelierul care aduce în prim plan creaţia Elenei Greculesi le propune copiilor tema „Floarea şi peisajul - imaginaţie şi culoare”, iar cel închinat memoriei pictorului şi profesorului Dimitrie Gavrilean presupune realizarea unei compoziţii-replică pe tema „Poveştile din bătătură”.

 

Lucrările realizate de copii vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii, iar cele mai apreciate dintre ele vor fi premiate

Prof. Iulian Asimionesei spune că ediţia din acest an a atelierelor de pictură are un număr sporit de participanţi iar asta confirmă faptul că este vorba de „un proiect de succes”. 

O acţiune la care copiii s-au dovedit a fi receptivi şi foarte interesaţi.

De fapt, chiar ei mărturisesc că le place ceea ce fac şi că se înţeleg foarte bine în colectiv.

La finalul activităţilor, aşa cum precizează Irina Ţibulcă, organizatorul atelierelor de pictură cu genericul „Din secretele maeştrilor - lumină şi culoare” din partea Muzeului Bucovinei, lucrările realizate de copii vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii-concurs, expoziţie la care atât copiii, cât şi vizitatorii îşi vor exprima opţiunea prin vot, iar cele mai apreciate dintre ele vor fi premiate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atelierele de pictură „Din secretele maeştrilor - lumină şi culoare”.
 Vizualizări articol: 2089 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Atelierele de pictură „Din secretele maeştrilor - lumină şi culoare”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei