Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 169 (5376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cosmote România va primi un credit de 225 mil. euro pentru reţeaua 4G de la BERD şi alte şapte bănci

Miercuri, 24 Iulie 2013 (15:03:01)

Cosmote România va primi de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi alte 7 bănci o finanţare de 225 milioane euro pentru reînnoirea licenţelor şi îndeplinirea obligaţiilor de plată pentru spectrul alocat serviciilor mobile 4G, precum şi acoperirea unei părţi din investiţii.

Celelalte şapte bănci care participă la finanţarea sindicalizată sunt ING Bank, Société Génerale, Erste Group Bank, Eurobank Private Bank Luxembourg, Citibank, NBG Bank Malta Limited şi Raiffeisen Bank International.

"Cosmote România, subsidiară a Hellenic Telecommunications Organizations (OTE, Grecia), va primi o finanţare de 225 milioane de euro din partea BERD: 75 milioane de euro din surse proprii ale BERD şi 150 milioane euro credit sindicalizat din partea unui grup format din şapte bănci comerciale. Acest împrumut va permite Cosmote România să finanţeze reînnoirea licenţelor şi să îşi îndeplinească obligaţiile de plată pentru spectrul alocat serviciilor mobile 4G, precum şi să acopere o parte din investiţiile necesare dezvoltării reţelei", se arată într-un comunicat al operatorului de telefonie mobilă.

În comunicat se spune că operatorii telecom se confruntă cu cheltuieli semnificative, pe fondul investiţiilor în extinderea reţelelor şi a portofoliului de servicii, iar cererea consumatorilor români de servicii mobile în bandă largă este în creştere.

"Pentru BERD, construirea unei infrastructuri IT&C de încredere este esenţială pentru încurajarea inovaţiei şi a industriilor moderne centrate pe cunoaştere. În toate ţările în care BERD derulează proiecte de investiţii, telecomul este un sector extrem de dinamic, bazat pe cunoaştere. Suntem încântaţi că prin acest împrumut contribuim la eforturile COSMOTE România de a creşte piaţa telecom din România, în beneficiul utilizatorilor şi al mediului de afaceri. Suntem, în egală măsură, onoraţi de faptul că această tranzacţie este un proiect implementat în parteneriat cu Grupul OTE, implicând, de asemenea, un grup extins de bănci cu tradiţie", a spus directorul BERD România, James Hyslop, în comunicat.

Preşedintele grupului OTE, Michael Tsamaz, a afirmat că acordul reprezintă un vot de încredere pentru România, pentru viitorul şi oportunităţile pe care ţara le oferă.

"De asemenea, este o dovadă a încrederii pe care BERD o manifestă pentru grupul OTE, pentru stabilitatea sa financiară şi procesele de transformare de succes derulate. În ciuda condiţiilor macroeconomice, ne concentrăm în continuare pe crearea de valoare pentru publicul local şi investim în viitor, prin construirea infrastructurii telecom de mâine", a spus Tsamaz.

În urma unei licitaţii a autorităţii de reglementare în comunicaţii (ANCOM) încheiată în septembrie 2012, Cosmote România, Orange România, RCS&RDS, Vodafone România şi 2K Telecom s-au angajat să plătească 682,14 milioane euro pentru licenţele telecom în frecvenţele de 800, 900, 1.800 şi 2.600 MHz.

Defalcat, Vodafone România a plătit 228,52 milioane euro, Orange România 227,14 milioane euro, Cosmote România 179,88 milioane euro, RCS&RDS 40 milioane euro, iar 2K Telecom 6,6 milioane de euro. Banii au fost viraţi în două tranşe, una la 31 decembrie 2012 şi cealaltă la 30 iunie 2013.

O parte din spectrul achiziţionat vizează furnizarea de servicii telecom 4G (generaţia a patra).

Potrivit BERD, banca a investit aproximativ 6,2 miliarde de euro în peste 330 de proiecte în România, angrenând peste 12 miliarde de euro pentru acestea, din surse externe de finanţare.

Cosmote România este al treilea operator local de telefonie mobilă în funcţie de numărul de clienţi şi cifra de afaceri, după Orange şi Vodafone.

În luna aprilie a acestui an, operatorul a lansat comercial serviciile 4G în Bucureşti (zona de nord), Otopeni, Ploieşti, Cluj, Iaşi şi în staţiunile turistice Sinaia, Buşteni, Predeal.

Reţeaua 4G permite viteze de descărcare de până la 75 Mbps, respectiv de încărcare de până la 37,5 Mbps.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cosmote România va primi un credit de 225 mil. euro pentru reţeaua 4G de la BERD şi alte şapte bănci.
 Vizualizări articol: 703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cosmote România va primi un credit de 225 mil. euro pentru reţeaua 4G de la BERD şi alte şapte bănci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei