Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 169 (5376)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hoţi de metale

Cablurile gigacalorimetrelor Termica, furate de la 25 de blocuri din zona centrală a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de metri de cabluri necesare pentru funcţionarea gigacalorimetrelor montate de Termica la blocurile din municipiul Suceava au dispărut, în doar două zile, de pe mai multe blocuri din zona centrală a municipiului Suceava.

Furtul cablurilor de alimentare a aparatelor de măsură a consumului de energie termică a fost reclamat la Poliţie de către conducerea Termica, care s-a confruntat acum cu o problemă la care nu se aştepta.

„Până acum, avem cam 25 de scări de bloc afectate de furtul cablurilor de alimentare a gigacalorimetrelor. Nu văd de ce şi-au găsit să taie aceste cabluri, pentru că firul de cupru din ele este de numai 0,5 mm, ca la cablurile telefonice. Paguba produsă este de o sută de ori mai mare decât iau ei pe firul de cupru din cabluri”, a declarat directorul Termica Suceava, Ovidiu Dumitrescu.

Dispariţia cablurilor a fost semnalată la finele săptămânii trecute, la blocurile din zona Bancă – Tipografie, dar nu este exclus ca „fenomenul” să se fi repetat şi în altă zonă a oraşului.

„Locatarii de la blocurile rămase fără cabluri la gigacalorimetre spun că responsabili de dispariţia acestora ar fi doi tineri de etnie romă, un băiat şi o fată, pe care i-au văzut când tăiau cablurile de pe faţada blocului. Descrierile locatarilor au fost înaintate Poliţiei, pentru identificarea lor”, a precizat directorul de termoficare, Neculai Frunzaru.

Pentru a preveni dispariţia altor cabluri, cei de la Termica au cerut conducerilor asociaţiilor de proprietari să fie mai atente asupra a ceea ce se întâmplă în zonele pe care le administrează, să atenţioneze şi membrii acestora, astfel încât „fenomenul” să nu se extindă.

Dispariţia cablurilor de alimentare a gigacalorimetrelor afectează modul de repartizare a cheltuielilor comune pentru încălzire şi apă caldă, până la înlocuirea cablurilor şi repunerea în funcţiune a gigacalorimetrelor, calculele de repartizare a consumului făcându-se la pauşal, conform prevederilor contractuale dintre Termica şi asociaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cablurile gigacalorimetrelor Termica, furate de la 25 de blocuri din zona centrală a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Cablurile gigacalorimetrelor Termica, furate de la 25 de blocuri din zona centrală a Sucevei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei