Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 84 (5291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ARPIM: Peste 30 de medicamente noi pentru Parkinson şi 600 pentru boli neurologice sunt în studiu

Joi, 11 Aprilie 2013 (16:06:37)

Peste 30 de medicamente pentru bolnavii de Parkinson şi peste 600 pentru afecţiuni neurologice se află în cercetare şi dezvoltare la nivel mondial, conform ultimului raport PhRma, a declarat Dan Zaharescu, director executiv adjunct la Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente.

"Tratamentele disponibile astăzi sunt rezultatele cercetărilor ştiinţifice aprofundate din ultimii ani, care se continuă astăzi, deoarece sănătatea mintală este o prioritate la nivel global. Conform ultimului raport PhRma, în prezent, peste 30 de medicamente destinate bolii Parkinson şi peste 600 de medicamente destinate bolilor neurologice se află în cercetare şi dezvoltare", a spus directorul executiv adjunct al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM).

Statisticile Asociaţiei Europene de Parkinson trag un semnal de alarmă cu privire la incidenţa cazurilor de Parkinson în viitor. Ultimele date arată că, la nivel european, sunt 1,2 milioane pacienţi cu Parkinson, iar numărul acestora este aşteptat să se dubleze până în 2030.

În România, datele Asociaţiei Române AntiParkinson arată că sunt peste 70.000 de bolnavi cu Parkinson şi un număr mult mai mare de pacienţi cu această afecţiune care încă nu au fost diagnosticaţi, potrivit unui comunicat remis joi agenţiei MEDIAFAX.

Specialiştii spun că impactul economic al acestei boli este unul major, mai ales dacă afecţiunea este diagnosticată într-un stadiu avansat.

În România, tratamentul unui pacient constă fie în terapii medicamentoase,care pot depăşi 3.000 de lei lunar, fie în operaţii care pot îmbunătăţi considerabil calitatea vieţii, dar al căror preţ variază între 30.000 şi 80.000 de lei. "Din cauza lipsei fondurilor, mulţi dintre pacienţii care au indicaţii terapeutice pentru operaţie sunt trecuţi pe liste de aşteptare, timp în care boala avansează şi astfel scade dramatic capacitatea motorie şi cognitivă a acestora", mai spune Asociaţiei Române AntiParkinson, în comunicat.

La banii pe care îi plăteşte statul român se adaugă pierderile cauzate de imposibilitatea bolnavilor de a mai lucra, precum şi sumele alocate îngrijitorilor acestora.

La nivel european, costul anual total, care cumulează cheltuielile medicale şi sociale, este estimat la 13,9 miliarde euro, se mai precizează în comunicat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ARPIM: Peste 30 de medicamente noi pentru Parkinson şi 600 pentru boli neurologice sunt în studiu.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ARPIM: Peste 30 de medicamente noi pentru Parkinson şi 600 pentru boli neurologice sunt în studiu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei