Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 2 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 26 (5233)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Raportul MCV nu cere lege a presei, ci soluţii reparatorii pentru cei linşaţi pe nedrept

Duminică, 3 Februarie 2013 (14:14:46)

Preşedintele Băsescu a declarat că raportul CE privind MCV nu cere adoptarea unei legi a presei, ci subliniază necesitatea mentinerii libertăţii presei şi, în acelaşi timp, solicită instituirea unor soluţii de sancţionar şi reparaţii pentru cei care sunt în mod nedrept atacaţi, linşaţi, discreditaţi

"Aş vrea să vă citesc chiar din raport, pentru că a fost un număr destul de mare de intervenţii publice şi s-a indus o dezinformare a opiniei publice, poate chiar şi a ziariştilor care nu au citit raportul, legat de ce ne cere acest raport la comportament faţă de magistraţi. Raportul nu pune sub semnul întrebării libertatea presei. Abordarea nu spune nicidecum să faceţi o lege a presei şi cenzuraţi presa, puneţi botniţă presei. Ar fi fost o respingere categorică din partea mea", a spus Traian Băsescu.

El a susţinut că mesajul documentului este următorul: "Găsiţi o formulă ca, atunci când se fac excese şi sunt linşaţi magistraţi, sunt discreditate instituţii, să existe o soluţie reparatorie".

Băsescu a menţionat că documentul CE recomandă să se dea asigurări CNA cu privire la independenţa sa efectivă, iar acesta să îşi îndeplinească pe deplin rolul prin instituirea şi aplicarea unui cod de conduită.

"Au fost oameni pentru care nu a existat nicio motivaţie să fie linşaţi, doar pentru a se exercita asupra lor presiuni s-au făcut săptămâni la rând emisiuni, au fost tocaţi. Aceste lucruri se înţeleg la Bruxelles, iar ele trebuie prevenite, iar instituţia responsabilă pentru acest lucru este CNA şi, sigur, justiţia", a mai spus preşedintele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Raportul MCV nu cere lege a presei, ci soluţii reparatorii pentru cei linşaţi pe nedrept.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Raportul MCV nu cere lege a presei, ci soluţii reparatorii pentru cei linşaţi pe nedrept0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei