Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 21 (5228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Propunerile mele au fost speculate, nu promovez ideea unui conflict intern în PNL

Luni, 28 Ianuarie 2013 (15:26:16)

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că propunerile sale de modificare a Statutului partidului au fost interpretate de unii dintre colegii "mai pripiţi" şi cu "mai puţină experienţă", menţionând că nu doreşte să promoveze un conflict intern în PNL.

Tăriceanu a declarat, după şedinţa BPC al PNL, că a prezentat propunerile sale de modificare a Statutului partidului, pentru introducerea unor alegeri primare în PNL în scopul desemnării candidatului la alegerile prezidenţiale, precum şi pentru alegerea uninominală a persoanelor din conducea partidului.

"Impresia mea este că anumite interpretări, speculaţii care s-au făcut au deformat esenţa propunerii mele şi unii dintre colegii mei poate mai pripiţi, mai cu puţină experienţă câteodată, au intrat în acest joc şi au transformat o propunere care este esenţialmente de democratizare şi modernizare a funcţionării PNL într-un conflict intern. Nu am avut şi nu am nici cel mai mic gând să promovez ideea unui conflict în PNL, este ideea la care ţin, pe care o am, de a încerca să ţinem pas cu vremurile", a susţinut Tăriceanu.

El a mai afirmat că propunerea sa ar avea "darul de a atrage în mod favorabil atenţia opiniei publice. a cetăţenilor, a votanţilor (...) asupra modului în care funcţionează un partid în România".

Tăriceanu a susţinut că prin modul în care colegii din conducerea PNL au reacţionat s-a creat "premisa" unei situaţii conflictuale care să afecteze imaginea partidului.

"Ceea ce este cel mai preţios lucru pentru care am luptat ca om cu convingeri profund liberale este libertatea de gândire şi libertatea de expresie, prin urmare într-un partid modern liberal cred că aceste lucruri trebuie să fie acceptate ca o premisă a bunei funcţionări a partidului pentru a avea o viaţă sănătoasă şi o funcţionare sănătoasă într-un partid politic", a mai afirmat fostul premier.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a propus ca desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie să se facă printr-un scrutin intern, aşa cum se întâmplă în alte ţări, menţionând că cel desemnat va trebui să aibă şansele cele mai mari de a obţine mandatul prezidenţial. "Propunerea mea e ca în PNL desemnarea candidatului (la Preşedinţie, n.r.) să se facă printr-un scrutin intern", a spus Tăriceanu, vineri, într-o conferinţă de presă.

Tăriceanu a apreciat că în organizarea alegerilor interne în PNL pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale ar trebui să se desfăşoare cel mai devreme în martie 2014, precizând că această idee ar duce la modernizarea necesară partidului.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică seară, că nu exclude posibilitatea de a se înscrie într-o cursă pentru a fi desemnat candidat la prezidenţiale, precizând că în cadrul Congresului PNL Crin Antonescu a fost validat ca propunere de candidat şi nu ales de către delegaţi.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că nu "oricine din PNL" poate fi susţinut de către PSD şi PC pentru poziţia de candidat la alegerile prezidenţiale, în timp ce secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a menţionat că este "exclus" ca partidul să susţină altă persoană.

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, că, în cazul fostului premier Călin Popescu Tăriceanu, conflictul cu acesta nu va fi "o poveste fără sfârşit" în interiorul PNL, reproşându-i poziţii identice cu "propagandiştii pedelişti" şi faptul că a stat "pe margine" la momentul consolidării USL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Propunerile mele au fost speculate, nu promovez ideea unui conflict intern în PNL.
 Vizualizări articol: 507 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Propunerile mele au fost speculate, nu promovez ideea unui conflict intern în PNL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei