Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 oct 2012 - Anul XVII, nr. 241 (5146)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MDRT amână pentru noiembrie lansarea unui program de reabilitare de 300 mil. euro cofinanţat de UE

Luni, 15 Octombrie 2012 (16:41:31)

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a reprogramat pentru luna noiembrie lansarea apelului de proiecte pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor în care locuiesc persoane defavorizate, program cu un buget de 304 milioane de euro, cofinanţat de Uniunea Europeană.

"MDRT a prelungit perioada de consultări privind Ghidul Solicitantului pentru proiectele de creştere a eficienţei energetice a blocurilor de locuinţe cu finanţare din fonduri europene, ca urmare apelul de proiecte a fost reprogramat pentru data de 1 noiembrie. Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul MDRT a modificat data anunţată iniţial pentru lansarea Ghidului Solicitantului şi a apelului de proiecte pentru subdomeniul 1.2 Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe. În consecinţă, depunerea de proiecte se va putea face începând cu data de 15 noiembrie 2012", se arată într-un comunicat al instituţiei.

Iniţial, ministerul a anunţat, în septembrie, că va lansa la 15 octombrie apelul public de proiecte pentru creşterea eficienţei energetice a blocurilor, urmând ca, începând cu 1 noiembrie, potenţialii beneficiari să poată depună proiectele la sediile Agenţiilor de Dezvoltare Regională pe raza cărora se află.

"Decizia (reprogramării, n.r.) a fost luată pentru a permite analiza tuturor observaţiilor primite cu privire la Ghidul Solicitantului, având în vedere numărul mare de propuneri trimise de potenţialii beneficiari. În acest fel, MDRT doreşte să reducă riscul apariţiei eventualelor neclarităţi ulterioare în procesul de accesare a fondurilor europene destinate acestei operaţiuni", se mai arată în comunicat.

Beneficiarii eligibili sunt autorităţile locale, iar investiţiile ţintă sunt blocurile de locuinţe construite între anii 1950 şi 1990 în care locuiesc categorii sociale vulnerabile şi familii cu venituri reduse.

Bugetul alocat este de 304 milioane de euro, din care 150 de milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare Regională şi 154 de milioane euro din contribuţia naţională (buget de stat, contribuţia autorităţilor locale şi a asociaţiilor de proprietari).

Programul a fost aprobat în septembrie de Guvern. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MDRT amână pentru noiembrie lansarea unui program de reabilitare de 300 mil. euro cofinanţat de UE.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MDRT amână pentru noiembrie lansarea unui program de reabilitare de 300 mil. euro cofinanţat de UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei