Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 sep 2012 - Anul XVII, nr. 227 (5132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fostul rector al Universităţii din Oradea Teodor Maghiar a murit la spital

Vineri, 28 Septembrie 2012 (14:45:30)

Fostul rector al Universităţii din Oradea Teodor Maghiar, al cărui proces de corupţie se află pe rolul ICCJ, a murit, în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 76 de ani, în Spitalul Pelican - deţinut de familia sa -, unde a fost internat în comă în urmă cu aproape trei săptămâni.

Potrivit unor surse medicale, Maghiar a murit în noaptea de joi spre vineri, după ce în ultimele zile a fost ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform unor surse din mediul universitar, înmormântarea fostului rector va avea loc duminică.

Actualul rector al Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, va propune familiei să accepte organizarea unei ceremonii funerare şi în campusul universităţii.

"Trebuie să-i acordăm atenţie conform rangului şi importanţei domniei sale. Voi propune azi (vineri - n.r.) familiei să fie de acord cu organizarea unei ceremonii de rămas bun în campusul universităţii, duminică dimineaţa, înainte de înmormântare, pentru ca toate cadrele didactice să-i aducem un ultim omagiu", a declarat corespondentului MEDIAFAX rectorul Constantin Bungău.

În Oradea, au fost arborate steaguri negre atât pe clădirea Universităţii, cât şi pe cea a Spitalului Pelican, pe care fiii fostului rector, Teodor Traian Maghiar şi Adrian Maghiar, îl deţin împreună cu un alt medic, Ovidiu Cacuci, şi unde fostul rector şi-a petrecut ultimele săptămâni din viaţă.

Suferind de mai multe afecţiuni de natură cardiologică, neurologică şi neuropsihică, fostul rector a fost găsit prăbuşit în casă, în 9 septembrie, fiind internat apoi în comă la Spitalul Pelican.

Născut în iulie 1936, la Husasău de Criş (Bihor), Maghiar era absolvent al Facultăţii de Electrotehnică din cadrul Institutului Politehnic "Traian Vuia" din Timişoara. După ce a lucrat ca tehnician şi inginer la Întreprinderea de Reţele Electrice (IRE) Oradea, în 1976 a devenit decan al Institutului de Învăţământ Superior Oradea. În 1990 a devenit primul rector al Universităţii din Oradea, funcţie pe care şi-a păstrat-o până în 2004, când a predat conducerea instituţiei unuia dintre fii săi, Teodor Traian Maghiar. Totodată, Maghiar a fost şi membru al Partidului Social-Democrat din România, pe care l-a reprezentat ca senator, consilier local şi consilier judeţean, iar ulterior al Partidului Conservator.

În 2008, Teodor Maghiar a fost trimis în judecată de către DNA, pentru fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, sub acuzaţia că în perioada ianuarie 2000 - ianuarie 2004 a falsificat cifra de şcolarizare a universităţii cu scopul ca instituţia să primească bugete mai mari decât cele cuvenite în baza numărului real de studenţi şi masteranzi şcolarizaţi la forma de învăţământ fără taxă.

În octombrie 2010, Maghiar a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la opt ani de închisoare, magistraţii menţinând, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, şi măsura sechestrului asigurător instituită asupra averii sale la solicitarea DNA.

Ulterior, în decembrie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a decis reducerea pedepsei la cinci ani de închisoare, ridicând totodată şi sechestrul asigurător.

Finalizarea procesului era aşteptată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 11 septembrie, însă acesta a fost amânat pentru 6 noiembrie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul rector al Universităţii din Oradea Teodor Maghiar a murit la spital.
 Vizualizări articol: 563 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul rector al Universităţii din Oradea Teodor Maghiar a murit la spital0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei