Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2012 - Anul XVII, nr. 149 (5054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta susţine că nu i-a cerut doar joi preşedintelui Băsescu un mandat pentru reuniunea CE

Vineri, 29 Iunie 2012 (16:55:03)

Premierul Victor Ponta susţine că nu i-a cerut doar joi preşedintelui Traian Băsescu un mandat pentru reuniunea Consiliului European şi consideră că decizia acestuia de a nu mai veni la Bruxelles a fost una bună pentru imaginea României.

"Vreau să apreciez decizia preşedintelui, consider că este, până la urmă, bună pentru imaginea noastră ca ţară. Am încercat tot timpul, şi până ieri (joi-n.r.) inclusiv, şi cred că puteam ajunge la această soluţie fără să mai avem conflicte. Voi încerca şi în continuare să respectăm ceea ce Parlamentul a decis iniţial în Declaraţia sa şi după aceea în Legea adoptată, şi anume că reprezentarea se face pe baza dialogului între preşedinte şi prim-ministru şi, dacă cei doi nu se înţeleg, pe baza deciziei Parlamentului", a spus Ponta.

El a precizat că îşi doreşte să fie reluată o colaborare instituţională cu preşedintele Traian Băsescu.

"Îmi doresc foarte mult ca, după aceste momente, să încercăm să reluăm o colaborare. Cred că am fi reuşit, dacă eram un pic mai flexibili, să ajungem la aceeaşi soluţie, dar prin metode mult, mult mai elegante", a adăugat Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă a primit un mandat de reprezentare din partea preşedintelui, în condiţiile în care acesta afirmă că i s-a cerut un astfel de mandat doar în cursul zilei de joi, premierul Ponta a declarat că nu a formulat solicitarea doar în acea zi.

"Da, eu i-am cerut preşedintelui nu doar ieri", a spus Ponta, explicând astfel că i-a cerut preşedintelui un mandat şi înainte, până joi inclusiv.

El a precizat că a fost foarte bine primit de către liderii UE, pe mulţi dintre aceştia cunoscându-i dinainte, şi că a fost invitat pentru săptămâna viitoare, la Dubrovnik (Croaţia), la reuniunea prim-miniştrilor din regiune, unde se vor afla premieri din Bulgaria, Ungaria, Slovacia, şi că a primit inclusiv "mesaje personale" pe care nu a dorit la acest moment să le prezinte.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este pentru prima dată după revoluţie când un premier îşi asumă atribuţii ale preşedintelui fără a avea mandat, el precizând că România este reprezentată nelegitim la Consiliul European.

El a arătat că joi, la ora 12.00, premierul i-a dat telefon pentru a-i cere să îi dea mandat pentru Consiliul European.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, prim-ministrului.

După decizia de miercuri a Curţii Constituţionale, premierul Victor Ponta a declarat că va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.

Joi, premierul Victor Ponta a afirmat că a discutat, miercuri seară şi joi dimineaţă cu preşedintele Traian Băsescu despre participarea la CE şi că "rămăsese" să aibă o întâlnire cu şeful statului chiar la Bruxelles, adăugând că va încerca pe cale instituţională să rezolve conflictul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta susţine că nu i-a cerut doar joi preşedintelui Băsescu un mandat pentru reuniunea CE.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta susţine că nu i-a cerut doar joi preşedintelui Băsescu un mandat pentru reuniunea CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei