Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 ian 2012 - Anul XVII, nr. 22 (4927)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Educaţiei: Elevii şi profesorii nu trebuie expuşi la frig, inspectoratele să ia măsuri

Duminică, 29 Ianuarie 2012 (18:12:40)

Ministerul Educaţiei informează că două şcoli din Argeş vor avea cursurile suspendate, luni, din cauza viscolului, precizând că inspectoratele şcolare să ia măsuri în perioada în care s-a instituit Cod galben de ger, astfel încât elevii şi profesorii să nu fie expuşi la frig.

"Potrivit raportărilor inspectoratelor școlare județene, centralizate duminică, 29 ianuarie 2012, ora 15.00, un singur județ întâmpină probleme din cauza ninsorilor și a viscolului din ultimele zile. Astfel, în judeţul Argeș, două unități de învățământ vor avea luni, 30 ianuarie 2012, cursurile suspendate", se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Pe de altă parte, având în vedere avertizările meteorologilor pentru următoarele zile, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Oana Badea, afirmă că, pentru Ministerul Educației, prioritatea o reprezintă nu numai prezența elevilor la școală, ci şi siguranța și sănătatea acestora.

"Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului reamintește atât părinților, cât și profesorilor, recomandările făcute de specialiștii din cadrul Ministerului Sănătății, care atenționează că, în această perioadă cu temperaturi extrem de scăzute, trebuie evitată expunerea la frig a copiilor. Punctual, inspectoratele școlare județene vor lua măsurile care se impun, în perioada instituită de Cod Galben, în așa fel încât elevii și cadrele didactice să nu suporte consecințele scăderilor de temperatură", mai arată sursa citată.

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare de Cod galben de ger, pentru intervalul 28 ianuarie-3 februarie, când sunt aşteptate temperaturi între -25 şi - 15 grade Celsius, atenţionarea fiind pentru Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania si Maramureş.

"În intervalul 28 ianuarie - 3 februarie in Moldova, Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania si Maramures vremea va fi geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, astfel incat temperaturile minime se vor incadra pe arii extinse între -25 si -15 grade, iar cele maxime diurne vor fi negative", prcizează Administreaţia Naţională de Meteorologie.

Caraş Severin, Timişoara, Arad, Bihor şi Satu Mare nu sunt cuprinse în avertizare, ele rămânând sub Cod verde.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei: Elevii şi profesorii nu trebuie expuşi la frig, inspectoratele să ia măsuri.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Educaţiei: Elevii şi profesorii nu trebuie expuşi la frig, inspectoratele să ia măsuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei