Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 dec 2011 - Anul XVI, nr. 306 (4904)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un număr de 42 de răniţi din diverse oraşe libiene vor fi preluaţi şi trataţi în spitale din România

Joi, 29 Decembrie 2011 (14:04:35)

 

O echipă mixtă a Ministerelor Sănătăţii şi de Externe, condusă de Raed Arafat, s-a deplasat în perioada 26-29 decembrie la Tripoli, pentru a stabili termenii acordării de ajutor umanitar Libiei, 42 de răniţi din diverse oraşe libiene urmând să fie preluaţi şi trataţi în spitale din România.

"O echipă mixtă a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Afacerilor Externe, compusă dintr-un reprezentat MAE şi cinci medici români, s-a deplasat, în perioada 26-29 decembrie 2011, la Tripoli, pentru a stabili, cu sprijinul Ambasadei României, termenii acordării de ajutor umanitar Libiei. Delegaţia a fost condusă de subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat", au anunţat, joi, MAE şi Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, echipa medicală a examinat la Tripoli aproape o sută de pacienţi libieni răniţi în urma conflictului dintre grupările revoluţionare şi forţele loiale regimului Gadhafi.

"În urma evaluărilor şi triajului medical, 42 de răniţi din diverse oraşe libiene vor fi preluaţi şi trataţi în spitale din România. Aceştia vor ajunge în România în prima jumătate a lunii ianuarie 2012, transportul acestora fiind asigurat de partea libiană. Autorităţile libiene au apreciat oferta de sprijin a României şi au exprimat dorinţa continuării şi amplificării cooperării în domeniul medical. Sprijinul umanitar al României este complementar acţiunilor ţării noastre în timpul conflictului din Libia şi constituie continuarea firească a susţinerii acordate de ţara noastră transformărilor democratice din Libia, reflectată inclusiv în dimensiunea dialogului politic cu autorităţile libiene", se mai arată în comunicatele celor două ministere.

Guvernul României a aprobat, la 21 decembrie, acordarea de asistenţă umanitară unor răniţi din Libia. Cu ocazia vizitei ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, la Tripoli, în 29 noiembrie, vicepremierul şi ministrul de Externe libieni au reiterat solicitarea acordării de asistenţă pentru preluarea unor răniţi libieni în spitale din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un număr de 42 de răniţi din diverse oraşe libiene vor fi preluaţi şi trataţi în spitale din România.
 Vizualizări articol: 589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un număr de 42 de răniţi din diverse oraşe libiene vor fi preluaţi şi trataţi în spitale din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei