Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 dec 2011 - Anul XVI, nr. 285 (4883)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Beligan, Piersic, Levintza, Mungiu îi cer lui Băsescu să nu promulge legea câinilor comunitari

Vineri, 2 Decembrie 2011 (13:28:37)

Peste 130 de personalităţi ale României, printre care Radu Beligan, Florin Piersic, Claudiu Bleontz, Nicu Alifantis, Leonard Doroftei, Monica Pop, Cristian Ţopescu, Doina Levintza, Cristian Mungiu, Paula Iacob îi cer preşedintelui Băsescu să nu promulge legea privind eutanasierea câinilor vagabonzi.

Actori, regizori, compozitori, critici de film, ziarişti, pictori, sportivi, artişti plastici, fotografi, medici, în total 133 de personalităţi, i-au trimis preşedintelui Traian Băsescu o scrisoare prin care îi cer să nu promulge legea privind câinii vagabonzi.

"Facem apel la luciditatea şi emoţia dumneavoastră creativă. (...) Aplecaţi-vă preocuparea şi asupra rugăminţii noastre de a nu promulga legea care permite eutanasierea câinilor care nu au avut şansa de-a fi mângaiaţi de un stăpân", se arată în apel.

Aceştia precizează că niciunul dintre noi nu crede că prezenţa câinilor pe stradă este un lucru normal, dar există şi "soluţii civilizate, umane şi eficiente".

Curtea Constituţională va discuta în 14 decembrie sesizarea de neconstituţionalitate a Legii privind câinii comunitari, care prevede că eutanasierea animalelor fără stăpân se va putea face după ce autorităţile locale vor consulta populaţia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunări de cartier.

Sesizarea privind neconstituţionalitatea Legii pentru modificarea şi completarea OUG 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân a fost făcută în 25 noiembrie, de către 70 de deputaţi PSD şi 54 de deputaţi PNL.

Curtea Constituţională a trimis atunci preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, solicitarea de comunicare până la 9 decembrie a punctului de vedere în cazul sesizării de neconstituţionalitate a legii, care va fi dezbătută în 14 decembrie.

Potrivit sesizării, prevederile Legii de modificare şi completare a OUG 155/2001 încalcă articolul 61 alineatul 2 din Constituţie, întrucât forma în care a fost adoptată în 22 noiembrie de Camera Deputaţilor diferă fundamental de proiectul aprobat la Senat.

Totodată, legea încalcă articolul 115 alineatul 4 din Constituţie, întrucât aceasta este o propunere de completare şi de modificare a unei OUG şi nu are la bază o lege specială de abilitare, astfel că nu este un caz excepţional care ar impune intervenţia Guvernului în adoptarea unei măsuri urgente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Beligan, Piersic, Levintza, Mungiu îi cer lui Băsescu să nu promulge legea câinilor comunitari.
 Vizualizări articol: 548 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beligan, Piersic, Levintza, Mungiu îi cer lui Băsescu să nu promulge legea câinilor comunitari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei