Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 sep 2011 - Anul XVI, nr. 228 (4826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Pro Lex": Transferul poliţiştilor de ordine publică la poliţiile locale scade autoritatea lor

Marţi, 27 Septembrie 2011 (16:47:58)

Sindicatul "Pro Lex" susţine că prin transferul poliţiştilor de la ordine publică şi circulaţie rutieră la poliţiile locale va scădea autoritatea acestor angajaţi, iar salarizarea diferită de la o primărie la alta va afecta şi calitatea resursei umane.

Organizaţiile sindicale nu au fost consultate în privinţa proiectului de act normativ, ceea ce demonstrează că se continuă "politica păguboasă" conform căreia "ce se visează noaptea se transformă ziua în acte normative", arată reprezentanţii Sindicatului "Pro Lex" într-un comunicat de presă remis marţi agenţiei MEDIAFAX.

Legea Poliţiei Locale stabileşte posibilitatea, dar nu şi obligaţia înfiinţării Poliţiilor Locale la nivelul administraţiilor publice locale. Din cauza evoluţiei Poliţiei Locale, de la gardieni, politişti comunitari, poliţişti locali, trecerea de la Poliţia Naţională la cea Locală va avea drept consecinţă scăderea autorităţii poliţiştilor de la ordine şi siguranţă publică, precum şi de la rutieră, au precizat reprezentanţii "Pro Lex".

"Nemulţumirea poliţiştilor este generală şi va afecta calitatea serviciilor prestate în noua formulă organizatorică. Diferenţa mare între veniturile poliţiştilor de la Naţională şi Locală, dar şi salarizarea diferită de la o primărie la alta vor afecta şi calitatea resursei umane", consideră sindicaliştii.

CSAT a aprobat, luni, concepţia de reconfigurare a sistemului de ordine publică, Guvernul urmând să adopte legislaţia necesară pentru transferul de responsabilităţi în domeniile ordinii publice şi circulaţiei rutiere de la Poliţia Naţională către Poliţia Locală.

"CSAT a aprobat concepţia de reconfigurare a sistemului de ordine publică prin transferul de personal şi responsabilităţi în coordonarea administraţiei locale. În acest context, Guvernul României va adopta legislaţia necesară pentru transferul de responsabilităţi în domeniile ordinii publice şi circulaţiei rutiere de la Poliţia Naţională către Poliţia Locală pentru a creşte astfel eficienţa acţiunilor de pe teren", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis MEDIAFAX.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului "Pro Lex": Transferul poliţiştilor de ordine publică la poliţiile locale scade autoritatea lor.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 2 voturi
"Pro Lex": Transferul poliţiştilor de ordine publică la poliţiile locale scade autoritatea lor2.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei