Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 sep 2011 - Anul XVI, nr. 228 (4826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Generaţia tânără să-şi găsească resursa de mândrie chiar şi în performanţele sportivilor

Marţi, 27 Septembrie 2011 (14:18:00)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la inaugurarea noului sediu al COSR şi Muzeului Olimpic, că este nevoie ca generaţia tânără să-şi găsească resursa de forţă şi mândrie chiar şi în performanţele sportivilor, nu numai în istoria ţării.

"Este un mic moment pe care îl dăruim din toată inima acelora care ne-au produs bucuria performanţei. Sportivii români, cei care au dăruit româniloror bucurie, satisfacţie, mândrie, chiar mândria de a fi români, le datorăm momentul de azi. Fără victoriile lor probabil că această casă nu ar fi fost construită", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că nu va încerca să facă o enumerare a victoriilor româneşti, pentru că ar risca să-l omită chiar pe Ivan Patzaichin.

"Cei care aţi câştigat medalii de bronz, argint şi aur aţi construit un tezaur de mândrie la care ar trebui să facem apel azi. Poate că partea de muzeu din această clădire îi va face pe mulţi dintre cei care o vor vizita să aibă sentimentul pe care noi îl avem de ani de zile când privim jocurile olimpice şi victoriile sportivilor noştri. Avem nevoie ca generaţia tânără de azi să încerce să-şi găsească resursa de forţă şi mândrie chiar şi în performanţele sportivilor, nu numai în istoria României", a continuat şeful statului.

Preşedintele a mulţumit şefului CIO, dar şi tuturor acelora care, prin voinţă şi talent administrativ, au făcut posibilă construcţia "acestui loc al mândriei naţionale".

"Aş vrea să vă strâng mâna tuturor sportivilor români şi străini, dar pentru că nu o pot face, fac gestul simbolic de a întinde mâna marelui campion Valeriy Borzov", a conchis Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu, şeful Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge, şi alte personalităţi din sport au inaugurat, marţi, noul sediu al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi Muzeul Olimpic.

La eveniment au mai participat preşedintele Comitetelor Olimpice Europene, Patrick Hickey, preşedintele COSR, Octavian Morariu, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Sport şi Tineret, Doina Melinte, foştii sportivi Ion Ţiriac, Nadia Comăneci, Ivan Patzaichin, precum şi alţi campioni olimpici.

De asemenea, la eveniment a participat şi preşedintele Comitetului Olimpic Sârb, fostul baschetbalist Vlade Divaci.

După inaugurare, oficialii au efectuat un tur al sediului şi al muzeului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Generaţia tânără să-şi găsească resursa de mândrie chiar şi în performanţele sportivilor.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Generaţia tânără să-şi găsească resursa de mândrie chiar şi în performanţele sportivilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei