Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 aug 2011 - Anul XVI, nr. 182 (4780)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul alocă 600 milioane euro pentru proiecte europene, până la reluarea plăţilor de CE

Joi, 4 August 2011 (14:19:25)

Guvernul a decis să aloce o sumă totală de 600 milioane euro, sub forma unui împrumut din veniturile obţinute din privatizare şi păstrate în trezorerie, pentru a permite mai multor ministere să finanţeze în continuare proiectele europene, până la reluarea plăţilor de către Comisia Europeană.

Decizia a fost luată în şedinţa specială de joi a Guvernului, având ca temă stadiul absorbţiei fondurilor europene.

Executivul a decis recent să înceteze temporar să mai trimită facturi la decontare la Comisia Europeană.

Fondurile sunt repartizate ordonatorilor principali de credite cu rol de autoritate de management, respectiv Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (980, 1 milioane lei), Secretariatului General al Guvernului (19,4 milioane lei), Ministerului Economiei (246,4 milioane lei), Ministerului Muncii (405,6 milioane lei), Ministerului Mediului (333 milioane lei), Ministerului Administraţiei şi Internelor (45, 1 milioane lei), Ministerului Transporturilor (280,5 milioane lei).

Ordonanţa privind rectificarea bugetară, aprobată miercuri de Guvern, prevede de altfel că Ministerul Finanţelor va împrumuta autorităţile de management, pe parcursul anului, cu până la 2,2 miliarde lei, din bani obţinuţi din privatizare şi păstraţi la Trezorerie, pentru stimularea gradului de absorbţie a fondurilor alocate programelor operaţionale.

Pentru stabilirea sumei exacte de împrumut, autorităţile de management trebuie să transmită Ministerului Finanţelor un grafic de solicitări de fonduri defalcat pe luni.

"Suma alocată temporar se restituie de ordonatorii principali de credite cu rol de Autoritate de management din sumele rambursate de Comisia Europeană. În acest sens, autorităţile de management au obligaţia să transmită Ministerului Finanţelor, până la 30 septembrie 2011, declaraţiile de cheltuieli eligibile. În cazul în care se constată că declaraţiile conţin cheltuieli neeligibile, reconstituirea veniturilor din privatizare se asigură din bugetul de stat, prin bugetele autorităţilor de management", se arată în ordonanţă.

Banii împrumutaţi autorităţilor de management trebuie restituţi integral până la 30 decembrie 2011, în caz contrar Ministerul Finanţelor urmând să calculeze dobânda la suma rămasă de restituit, de la 1 ianuarie 2012 până la data rambursării integrale, prin aplicarea unei dobânzi situată la nivelul ratei de politică monetară practicată de Banca Naţională a României plus un punct procentual.

Dobânda va reprezenta venit al bugetului Trezoreriei statului şi va fi achitată de autorităţile de management din bugetele proprii. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul alocă 600 milioane euro pentru proiecte europene, până la reluarea plăţilor de CE.
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul alocă 600 milioane euro pentru proiecte europene, până la reluarea plăţilor de CE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei