Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 dec 2010 - Anul XV, nr. 285 (4576)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI trimite un elicopter în Israel, pentru a participa la stingerea incendiilor

Vineri, 3 Decembrie 2010 (15:14:57)

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) ar putea trimite, duminică, în Israel, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie (IGAv), împreună cu echipajul corespunzător, pentru a oferi ajutor autorităţilor israeliene în problema incendiilor de pădure din apropiere de Haifa.

"La solicitarea ambasadei Israelului la Bucureşti, MAI a hotărât să dea curs solicitării şi să pună la dispoziţia autorităţilor israeliene un elicopter care să acorde sprijin în misiunile specifice", au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din MAI.

Având însă în vedere condiţiile meteo din România, de vineri şi sâmbătă, elicopterul nu se poate ridica de la sol, astfel că acesta ar putea pleca spre Israel duminică, dacă va mai fi nevoie de intervenţia autorităţilor române, au precizat sursele citate.

Peste 40 de persoane, din care 36 de gardieni de închisoare, au murit în urma celui mai grav incendiu de pădure din Israel, care a izbucnit joi în apropiere de Haifa.

Incendiul, a cărui origine este încă necunoscută, nu a fost nici până în prezent controlat, vântul înteţind flăcările care se extind pe terenul împădurit.

Poliţia locală nu a putut furniza un bilanţ definitiv, deoarece doar 11 cadavre au fost identficate, mai multe persoane sunt date dispărute şi căutările continuă pe teren pentru a descoperi alte posibile victime, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld.

Şaptesprezece persoane au fost spitalizate, dintre care două se află într-o stare gravă şi una, un comisar de poliţie din Haifa, este într-o stare critică.

Trei sute de pompieri au fost mobilizaţi la faţa locului. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu şi ministerul israelian de Externe au solicitat un ajutor internaţional.

Primele trei avioane de asistenţă internaţională au sosit vineri în Israel şi au început să acţioneze. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe israeliene, sunt aşteptate cel puţin 17 avioane şi elicoptere: două din Turcia - în pofida crizei diplomatice între cele două ţări -, două din Franţa, patru din Grecia, două din Azerbaidjan, două din Rusia, unul din Croaţia, trei din Cipru şi unul din România.

Au fost evacuaţi până în prezent cel puţin 13.000 de locuitori ai regiunii, dintre care 2.000 de locuitori ai unui cartier de la periferia de sud a oraşului Haifa, (cel de-al treilea oraş al Israelului, cu o populaţie de 265.000 de persoane), potrivit poliţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI trimite un elicopter în Israel, pentru a participa la stingerea incendiilor.
 Vizualizări articol: 330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAI trimite un elicopter în Israel, pentru a participa la stingerea incendiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei