Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 mar 2010 - Anul XV, nr. 65 (4356)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Guvernul poate accepta scăderea vârstei de pensionare pentru femei cu doi sau mai mulţi copii

Vineri, 19 Martie 2010 (14:05:27)

Guvernul poate accepta ca vârsta de pensionare să fie redusă pentru femei cu un an, în cazul femeilor cu doi copii, şi cu doi ani, pentru mai mult de doi copii, precum şi o scădere a vârstei de pensionare în cazul condiţiilor speciale de muncă, a anunţat premierul Boc, după discuţia cu sindicatele.

Pensiile nu vor scădea, iar valoarea punctului de pensie va fi calculată astfel încât să fie menţinută la cel puţin 45% din salariul mediu brut pe economie, a mai arătat şeful Guvernului.

În privinţa creşterii salariului minim de la 600 lei la 705 lei, discuţiile vor continua şi în următoarea lună.

Liderii confederaţiilor sindicale CNSRL-Frăţia şi CSDR s-au retras de la discuţiile de vineri cu premierul Emil Boc, nemulţumiţi de atitudinea acestuia, care "a bătut cu pumnul în masă" şi le-a spus "dacă nu vă convine, vedeţi-vă de drum", atunci când sindicaliştii au reclamat reprezentarea altor colegi la discuţii.

Liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a declarat agenţiei MEDIAFAX că peste 10.000 de sindicalişti afiliaţi la confederaţie vor participa la un miting şi un marş organizate în Capitală, de 1 mai, urmând ca, timp de nouă zile, acţiunile să continue cu pichetări ale sediilor prefecturilor din ţară şi al Guvernului, planul de acţiuni fiind decis în urmă cu o zi de federaţiile membre.

"Acest plan de acţiuni nu are legătură cu reacţia premierului de azi. Noi am venit azi pentru a discuta cu Emil Boc şi a-i spune ce avem de gând să facem. Credeam că o să găsim soluţii împreună la protestele noastre, dar se pare că premierul nu doreşte acest lucru", a spus liderul CNSRL-Frăţia.

Sindicaliştii cer un salariu minim pe economie de 705 lei, modificarea legii pensiilor şi a legii salarizării unice, un Pact concret de ocupare, stoparea disponibilizărilor, modificarea OUG 1/2010 privind reîncadrare în funcţii a unor bugetari şi stabilirea salariilor acestora, deblocarea fondurilor europene, precum şi un plan coerent pentru ieşirea din criză.

Premierul Emil Boc şi liderii confederaţiilor sindicale s-au întâlnit, vineri, la Ministerul Muncii, pentru a discuta despre majorarea salariului minim, legea salarizării şi legea pensiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Guvernul poate accepta scăderea vârstei de pensionare pentru femei cu doi sau mai mulţi copii.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Boc: Guvernul poate accepta scăderea vârstei de pensionare pentru femei cu doi sau mai mulţi copii1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei