Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 dec 2009 - Anul XIV, nr. 292 (4278)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oana Badea: Vacanţa începe cu o săptămână mai devreme, recuperarea orelor nu afectează weekendul

Duminică, 13 Decembrie 2009 (16:16:34)

Vacanţa de iarnă începe mai devreme cu o săptămână, cu excepţia câtorva şcoli, iar recuperarea orelor poate fi realizată fără ca elevii să fie aduşi la şcoală sâmbăta sau duminica, a declarat, duminică, agenţiei MEDIAFAX secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Oana Badea.

Secretar de stat în Ministerul Educaţiei a precizat că au fost câteva şcoli, foarte puţine la număr, care au cuplat zilele libere cu perioada 30 noiembrie-1 decembrie, iar la acestea cursurile continuă săptămâna viitoare.

"Vorbim de cazuri foarte rare. Pentru ceilalţi, vacanţa începe cu o săptămână mai devreme, vineri fiind ultima zi de cursuri, după care elevii au intrat în vacanţă" a explicat Oana Badea.

Legat de modificarea structurii anului şcolar prin aceste zile libere, secretarul de stat a spus că orele vor fi recuperate.

"Ce să spunem atunci când sindicatele sunt în grevă? Nu este vorba tot despre ore care nu se fac? Profesorii pot recupera materia, fără ca elevii să fie aduşi de acasă în afara programului stabilit. Oricum, ultima săptămână era dedicată recapitulării materiei, şi nu predării", a mai spus secretarul de stat.

În Capitală, toate şcolile sunt în vacanţă de luni.

"Nicio şcoală din Capitală nu are activitate luni, cursurile s-au încheiat vineri. Mai pot fi unele grădiniţe, unde, la cererea părinţilor, unităţile mai pot continua activitatea şi săptămâna viitoare", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Capitalei, Marian Banu.

Elevii din învăţământul preuniversitar au intrat, vineri, după ultima oră de curs, în vacanţa de iarnă, cu şapte zile mai devreme decât era programat la începutul anului şcolar, din cauza concediului fără plată al dascălilor, stabilit de Ministerul Educaţiei pentru perioada 14-18 decembrie.

Până la vacanţa de iarnă, în zeci de şcoli cursurile au fost suspendate din cauza gripei cu virusul A/H1N1. Tot în acest interval au fost mai multe acţiuni sindicale soldate cu suspendarea activităţii.

Elevii şi preşcolarii au mai avut două zile libere, în 30 decembrie, pentru concediul fără plată al cadrelor didactice, şi în 1 decembrie, pentru Ziua Naţională a României.

Vacanţa de iarnă durează până duminică, 3 ianuarie 2010. Semestrul întâi continuă din 4 ianuarie până în 29 ianuarie, iar în intervalul 30 ianuarie - 7 februarie 2010 este programată vacanţa intersemestrială.

Semestrul II începe luni 8 februarie 2010 şi se încheie vineri 11 iunie 2010. De sâmbătă 3 aprilie şi până duminică 11 aprilie 2010, elevii vor fi în vacanţa de primăvară. Vacanţa de vară va începe sâmbătă 12 iunie şi se va termina duminică 12 septembrie 2010.

Ministerul Educaţiei a stabilit că zilele libere fără plată pentru cadrele didactice vor fi acordate în 30 noiembrie şi în perioada 14-18 decembrie. Măsura a fost luată în contextul aplicării Legii 329/2009 privind reducerea cheltuielilor.

Iniţial, Ministerul Educaţiei propusese ca zilele libere fără plată să se acorde în perioada 21-24 decembrie şi 28-31 decembrie. Sindicaliştii au susţinut însă că zilele libere nu pot fi acordate cumulativ, toate într-o singură lună, şi nici nu pot fi asimilate perioadei de concediu, personalul didactic fiind în concediu în perioada 21-31 decembrie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oana Badea: Vacanţa începe cu o săptămână mai devreme, recuperarea orelor nu afectează weekendul.
 Vizualizări articol: 590 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Oana Badea: Vacanţa începe cu o săptămână mai devreme, recuperarea orelor nu afectează weekendul1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei