Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 aug 2009 - Anul XIV, nr. 202 (4188)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea: MT propune restrângerea numărului instituţiilor de control în turism întrucât "se ia şpagă"

Duminică, 30 August 2009 (19:09:31)

Ministerul Turismului propune modificarea Legii turismului astfel încât să se prevadă restrângerea numărului instituţiilor de control, în condiţiile în care reprezentanţii acestora fac controale "pentru a lua şpagă", a declarat, duminică, ministrul de resort, Elena Udrea.

Udrea a declarat, duminică, la Salina Turda, din judeţul Cluj, că în prezent "toată lumea controlează şi amendează", dar că în realitate nu se întâmplă nimic, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Atribuţii de control şi sancţiuni au multe autorităţi. Şi Poliţia, şi Primăria, şi Apele Române, şi Ministerul Turismului, şi OPC. Toată lumea controlează şi amendează, dar în realitate nu se întâmplă nimic. Se urmăreşte aplicarea de amenzi pentru că aceste controale sunt surse de venit pentru cei care le fac. Se ia şpagă de cele mai multe ori", a spus Udrea.

Ministrul Turismului a precizat că a propus, în noua lege, limitarea atribuţiilor de control şi a numărului instituţiilor, iar cele care vor rămâne vor trebui să şi răspundă pentru activitatea desfăşurată.

"Acum, totul e haotic, toată lumea are atribuţii de control. Noi am propus ca aceste controale să se facă, mai ales pe litoral, până la începutul sezonulului şi apoi la sesizare, şi toată lumea să controleze o singură dată, în echipă", a afirmat Udrea.

Potrivit acesteia, controlul se desfăşoară acum săptămânal, de către fiecare instituţie în parte, iar acest lucru a dus la înregistrarea a numeroase plângeri din partea hotelierilor, care reclamă că nu pot să îşi desfăşoare activitatea şi că dau "şpagă".

Udrea a amintit şi propunerea privind instituirea unui impozit forfetar pentru activităţile din domeniul turismului pentru a combate turismul la negru, care reprezintă circa 30 la sută din cel practicat doar pe litoralul României.

Elena Udrea a inaugurat, duminică, o bază de tratament pentru boli respiratorii, la Salina Turda, din judeţul Cluj, investiţia fiind de 6 milioane de euro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea: MT propune restrângerea numărului instituţiilor de control în turism întrucât "se ia şpagă".
 Vizualizări articol: 752 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea: MT propune restrângerea numărului instituţiilor de control în turism întrucât "se ia şpagă"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei