Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 aug 2009 - Anul XIV, nr. 202 (4188)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oprescu: În acest moment, iau în calcul foarte serios candidatura mea la Cotroceni

Duminică, 30 August 2009 (14:34:48)

Primarul general al Capitalei Sorin Oprescu a declarat, sâmbătă seară, al Realitatea TV, că ia în calcul foarte serios candidatura la Preşedinţie şi că, dacă va candida, o va face din postura de independent, iar o eventuală decizie va fi anunţată în câteva săptămâni.

"Repet ce am mai spus şi înainte. În acest moment, iau în calcul foarte serios candidatura mea la Cotroceni, pentru că mizez pe toţi care aşteaptă de ani de zile să trăiască în normalitate", a afirmat Sorin Oprescu.

Întrebat dacă va candida ca independent, Sorin Oprescu a exclus posibilitatea de a candida din partea unei formaţiuni politice.

"Nu am spus niciodată că sunt mai bun ca Geoană sau ca Antonescu sau ca Duda. Sunt la fel de bun ca şi ceilalţi candidaţi, numai că mai am ceva în plus, iar dacă voi candida, voi candida cu certitudine ca indepedent", a afirmat primarul general.

El a precizat că, atunci când va lua o decizie, va ieşi şi o va anunţa public.

"Când voi decide, o să ies şi o să anunţ.Voi anunţa acest lucru în săptămâni, pentru că mai sunt proceduri de trecut şi mai sunt multe lucruri de luat în calcul", a spus Oprescu.

Sorin Oprescu declara, în noiembrie 2008, la Antena 3, că, după trei mandate la Primărie, va candida la Preşedinţie, dacă îl "vrea lumea" şi dacă se va simţi "la fel de tânăr".

"Candidez la Preşedinţie după 12 ani, trei mandate adică, dacă mă vrea şi lumea şi dacă o să mă simt la fel de tânăr", a afirmat atunci Oprescu, răspunzând unei întrebări privind candidatura sa pentru funcţia de şef al statului.

În ianuarie 2009, într-un interviu pentru MEDIAFAX, primarul general nu excludea candidatura la Preşedinţie, dar sugera că nu poate renunţa, mai devreme de 12 ani, la provocările şi promisiunile pe care le-a făcut bucureştenilor.

Întrebat dacă va candida la Preşedinţie în 2009, Oprescu a răspuns: "Problema mea de câteva luni încoace este că tot aud această întrebare şi tot încerc să lămuresc lumea că este greu să te hotărăşti. Atunci când ai promis ceva unei comunităţi, când e o provocare pentru mine de a face ceea ce le-am promis că fac... că mulţi nu văd decât partea de cârnat şi de tort. Da, doamnă, era nevoie şi de aşa ceva, era nevoie ca să afle şi America de Sud de noi, şi Peru, şi Columbia şi Venezuela şi America de Nord, ca să înnobilăm gestul. Da, doamnă, am făcut-o pentru ca să combat tristeţea acestor bucureşteni, care ani de zile au auzit doar despre ţara de aur şi oraşul de aur în care se doreşte a trăi. Da, aşa este doamnă. Între a dori şi a putea este o diferenţă foarte mare. Eu sper să o micşorez sau să o şi şterg din mintea cetăţeanului bucureştean. Oprescu a promis, Oprescu a făcut. Este greu să pleci în faţa acestor provocări şi să te cocoţi acolo unde ai vrea, n-ai vrea şi aşa mai departe. Nu întotdeauna, din toate, nimereşti pe cel mai bun tramvai, care te duce pe unde vrei. Important e că cetăţeanul bucureştean m-a suit într-un tramvai - fac biletele acuma - le dau biletele şi, la sfârşit, când m-oi da jos din tramvai, peste vreo 12 ani, dacă ei mă vor ca vatman, am să-i întreb înainte să mă dau jos: Biletul la control! Voi îl mai aveţi? Eu cred c-o să-l aibă. Şi dacă o să-l aibă, e satisfacţia vieţii mele!".

În iunie 2009, la prezentarea bilanţului după un an de la preluarea mandatului de primar al Capitalei, el spunea, în legătură cu posibila candidatură la Preşedinţie, că nimeni nu îl va implica în certurile şi aranjamentele politice de culise şi cerea să nu se facă "speculaţii ieftine" pe seama sa.

"Şi pentru că a început deja campania pentru Preşedinţie, am şi eu de transmis un mesaj: Nu faceţi speculaţii ieftine pe seama mea! Nimeni nu mă va implica în certurile şi aranjamentele politice de culise. Voi rămâne fidel propriilor convingeri: voinţa, interesul şi binele oamenilor!", afirma Sorin Oprescu, în încheierea prezentării bilanţului de activitate pentru primul an de activitate ca primar al Capitalei.

În 24 iulie, cu ocazia unei vizite în Parcul Tineretului, Sorin Oprescu, a declarat că nu intenţionează să-şi anunţe candidatura pentru Preşedinţie, precizând că a făcut promisiuni bucureştenilor pe care trebuie să le îndeplinească.

"Nu intenţionez să-mi anunţ candidatura pentru alegerile din noiembrie. Eu am promis ceva cetăţenilor acestui oraş şi trebuie să-mi îndeplinesc promisiunile", a răspuns Sorin Oprescu la întrebarea unui jurnalist.

Două zile mai târziu, în 26 iulie, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, la Antena 3, că ia "în calcul" candidatura la Preşedinţie de pe poziţia de independent, urmând să ia o decizie în acest sens în perioada următoare.

Oprescu a precizat că îl "frământă" candidatura la preşedinţia României, la fel ca şi pe alţii, şi că nu este atât de simplu să ia o astfel de decizie.

"Eu nu exclud chestia asta (candidatura la Preşedinţie, n.r.). Dar nu înseamnă că, acum , în momentul ăsta, m-am hotărât. Îmi mai trebuie multe lucruri. Este o hotărâre de viaţă. Mai am nevoie de timp ca să iau o decizie", a spus Oprescu.

Oprescu a explicat că are nevoie, pentru a lua o astfel de decizie, de certitudine în ceea ce priveşte simpatia şi încrederea oamenilor.

"Am nevoie de certitudinea simpatiei şi încrederii oamenilor. Asta nu e o perioadă în care să te joci, este o chestiune super-serioasă", a spus Oprescu.

În 20 august, întrebat despre candidatura pentru Cotroceni, Sorin Oprescu declara pentru Gândul: "Încă mă mai gândesc. Numai poporul român mă poate determina să candidez".

"Nu mi-am pus problema banilor. Întâi este problema morală a candidaturii şi după aia cea financiară", a mai spus el, referindu-se la finanţarea unei eventuale campanii pentru Preşedinţie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oprescu: În acest moment, iau în calcul foarte serios candidatura mea la Cotroceni.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oprescu: În acest moment, iau în calcul foarte serios candidatura mea la Cotroceni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei