Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 aug 2009 - Anul XIV, nr. 202 (4188)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cercetat de poliţie

Dosar penal pe numele lui Petru Carcalete, pentru fals în declaraţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Petru Carcalete, este cercetat de poliţie, fiind acuzat că, în calitatea de consilier local, respectiv consilier judeţean, a omis să treacă în declaraţiile de interese faptul că este administrator al firmei SC Sil Rom 2008 SRL.
În cursul zilei de ieri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, a fost înregistrată, ieri, sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii de către şeful învăţământului sucevean, inspectorul general Petru Carcalete.
Potrivit unui comunicat al ANI, Petru Carcalete a fost sancţionat contravenţional cu amendă de la 100 la 500 de lei, pentru că nu ar fi înregistrat la IŞJ Suceava declaraţiile sale de avere şi interese.
Petru Carcalete a deţinut calitatea de consilier local al municipiului Rădăuţi, în perioada 2004-2008, iar începând de anul trecut este consilier judeţean.
În declaraţiile de interese din datele de 10.05.2005, 28.01.2008 (depuse în calitate de consilier local) şi 27.06.2008 (depusă în calitate de consilier judeţean) nu menţionează la capitolul II – “Calitatea de membru în organele de conducere, administrate şi control ale societăţilor comerciale…” – funcţia de administrator la Sil Rom 2008 SRL, deşi – se explică pe site-ul ANI – sunt date certe, furnizate de instituţii competente, că inspectorul general deţine această funcţie.

 

Carcalete: “E zero, nici nu are rost să comentăm”

Infracţiunea pentru care este cercetat Petru Carcalete este pedepsită de Codul Penal cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă.
Contactat telefonic, şeful IŞJ Suceava spune că ştie de mai multă vreme de acuzaţiile de fals în declaraţii şi explică că povestea e puţin altfel decât cea prezentată de ANI.
“Am avut într-adevăr acea firmă, iar în declaraţiile de interese la care fac ei referire am trecut că sunt asociat unic la Sil Rom. Ei m-au întrebat de ce nu am scris şi că sunt administrator, că aşa ar fi trebuit… Asta e tot. E zero, nici nu are rost să comentăm”, a declarat şeful învăţământului sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosar penal pe numele lui Petru Carcalete, pentru fals în declaraţii.
 Vizualizări articol: 3371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Dosar penal pe numele lui Petru Carcalete, pentru fals în declaraţii3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei