Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 aug 2009 - Anul XIV, nr. 202 (4188)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Înapoi la ale noastre

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ceea ce se dorea o relaxare de vreo zece zile în Deltă s-a transformat într-un veritabil coşmar, aşa cum aţi putut citi în serialul pe care l-am transmis telefonic, aflându-mă întâmplător într-un loc unde aveam semnal... că dacă aş fi ajuns unde mi-am dorit, adică la Periprava şi nu la Mahmudia, nici urmă de telefonie mobilă, că doar acolo nu e Uniunea Europeană, ci moşia lui Răduţă (Robert, ăl’ cu bălţile de la Săruleşti) unde cu nonşalanţă te invită alde Udrea, pentru care Delta se rezumă în mod evident la protocoalele cu hăhăieli de la diverse pensiuni „de fiţe” şi cu „scoruri” de Monte Carlo. Despre Delta ailaltă, adevărată, braconată la foc continuu sub protecţia Poliţiei şi a Rezervaţiei, Delta cea părăginită, colmatată, ruginită (mii de epave peste tot) şi îngropată în gunoi, nu grohăie nimic nici măcar un reprezentant al Puterii din toţi cei aproape 20 de ani de jaf poreclit democraţie. Să nu credeţi că în aceste 10 zile m-am sălbăticit în aşa hal încât să nu-i fi văzut la lucru pe sălbaticii lui Dinamo, la legendarul meci tur cu Liberic. La prietenii din Mahmudia există un „Boom TV”, la care am văzut doar meciurile din cupele europene. Vă mărturisesc că m-am bucurat atât de înfrângerea lui Dinamo cât şi de finalul grotesc al tărăşeniei, dar am fost convins că echipa nu va fi suspendată, fiindcă, la urma urmei, golanii pătrunşi pe teren n-au avut treabă cu adversarii ori cu arbitrii, ci doar cu ceilalţi derbedei, fotbaliştii.
Am ajuns acasă în timp util pentru a vedea returul. Nu-i acordam lui Dinamo nici o şansă. Dar începutul de meci mi-a arătat o cu totul altă echipă decât văzusem eu de vreo câţiva ani încoace. Am ţinut cu Dinamo cum ţin cu toate echipele româneşti. La 0-1, am intrat în priză. La bara lui Zicu, am înjurat toată pauza. Repriza a doua, am tremurat în fiecare secundă, iar de la 0-2 n-am mai putut sta pe scaun. Când s-a făcut de 0-3 am urlat ca dementul. M-am rugat să nu dea ăia un gol. N-au dat. Iar la penalty-uri am fumat 4 ţigări. Îmi venea să plâng pentru bietul Matache care a „şters” absolut toate mingile. Ştiţi de ce a apărat-o tocmai pe a zecea? De frică. Fiindcă doar el mai rămăsese să execute. Bravo Dinamo! M-aţi făcut fericit. Puteţi face orice prostie de acum înainte. V-aţi câştigat acest drept prin cea mai frumoasă calificare reuşită de români.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Înapoi la ale noastre.
 Vizualizări articol: 1036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Înapoi la ale noastre4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei