Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mai 2009 - Anul XIV, nr. 112 (4098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lăcătuş a demisionat de la Steaua

Duminică, 17 Mai 2009 (20:49:21)

Tehnicianul Marius Lăcătuş a demisionat, duminică, din funcţia de antrenor principal al echipei Steaua.

"Antrenorul Marius Lăcătuş a demisionat duminică, 17 mai, din funcţia pe care o deţinea în cadrul FC Steaua Bucureşti. Acesta a luat decizia de a se despărţi de clubul nostru în urma unei discuţii purtate cu patronatul", se arată într-un comunicat apărut pe site-ul oficial al clubului Steaua.

Lăcătuş şi-a explicat decizia de a renunţa la funcţie, precizând, în acelaşi comunicat, că astfel este mai bine atât pentru el cât şi pentru echipă: "Le mulţumesc celor care au fost mereu alături de noi şi îmi pare rău că nu am reuşit să le aducem satisfacţiile pe care ni le doream atât noi, cât şi ei, astfel încât să fi fost la finalul sezonului pe un loc de UEFA Champions League. Am luat decizia de a pleca în urma unei discuţii avute cu patronul Stelei, considerând că este mai bine atât pentru echipă, cât şi pentru mine".

Interimatul la conducerea tehnică a Stelei va fi asigurat de italianul Massimo Pedrazzini.

Marius Lăcătuş a devenit antrenorul Stelei în toamna anului 2007, după plecarea lui Gheorghe Hagi şi interimatul asigurat de secundul Pedrazzini. În sezonul 2007-2008, Lăcătuş a ratat câştigarea titlului în penultima etapă, când Steaua a fost pierdut cu scorul de 0-1 meciul disputat pe terenul eternei rivale, Dinamo, astfel că formaţia CFR Cluj a devenit campioana României.

Lăcătuş a început cu dreptul sezonul 2008-2009, reuşind să califice Steaua în grupele Ligii Campionilor pentru a treia oară consecutiv, după ce a eliminat formaþia Galatasaray, dupã 2-2 la Istanbul şi 1-0 la Bucureşti. În Liga I, Steaua a avut evoluţii oscilante, completate de eşecurile din grupele Ligii Campionilor, care l-au determinat pe Marius Lăcătuş să demisioneze din funcţia de antrenor, la data de 22 octombrie 2008, după înfrângerea, scor 3-5, din partida cu formaţia Olympique Lyon, din etapa a III-a a grupei F a Ligii Campionilor, fiind înlocuit cu Dorinel Munteanu. Lăcătuş a revenit însă pe banca tehnicã a grupãrii "roş-albastre" după mai bine de o lună şi jumătate.

În total, Marius Lăcătuş a antrenat Steaua în 48 de partide în Liga I, în care a obţinut 29 de victorii, opt remize şi a pierdut 11 meciuri. Cu Marius Lăcătuş pe banca tehnică, Steaua a marcat 75 de goluri şi a primit 33 şi lasă echipa la care a făcut carieră pe locul 7 în clasament.

Marius Lăcătuş este al doilea fotbalist din istoria clubului Steaua care a deţinut toate funcţiile în cadrul grupării din Bulevardul Ghencea: jucător, antrenor şi preşedinte de club.

Jucătorul cu cele mai multe trofee din istoria fotbalului românesc, Lăcătuş şi-a început cariera fotbalistică în anul 1977. La vârsta de numai 13 ani, îşi făcea debutul în fotbal la Steagul Roşu Braşov. În 1983, pe când avea numai 19 ani, Lăcătuş a fost transferat la Steaua. A rămas aici până în anul 1990, când a plecat de la Steaua pentru a juca în străinătate. A evoluat timp de 3 ani în Italia şi Spania, după care, în anul 1993, s-a întors la Steaua, unde a mai evoluat până în anul 2000. A plecat de la Steaua ca antrenor secund-jucător la FC Naţional, unde în acelaşi an a pus capăt carierei de jucător. A decis să rămână în fotbal ca antrenor, mai întâi secund la FC Naţional şi la naţionala statului Panama, apoi ca antrenor principal la Oţelul Galaţi, FC Braşov, Ceahlăul Piatra Neamţ, Inter Gaz Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ şi UTA Arad. A ocupat, de asemenea, postul de secund al echipei naţionale de fotbal a României.

Ca jucător la Steaua, a câştigat 10 titluri de campion al României (în anii 1985, 1986, 1987, 1988, 1989, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998), 6 Cupe ale României (în anii 1985, 1897, 1989, 1996, 1997, 1999), Cupa Campionilor Europeni în anul 1986 şi Supercupa Europei în 1989. Pentru echipa naţională, a evoluat la Campionatul Mondial din 1990 şi 1998, şi la Campionatul European din 1996.

Cel mai important gol din întreaga sa carieră de jucător rămâne cel marcat în poarta catalanilor de la FC Barcelona, la 7 mai 1986, când Steaua obţinea cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc: câştigarea Cupei Campionilor Europeni.

De-a lungul carierei sale de fotbalist, Marius Lăcătuş a evoluat în 414 meciuri din Divizia A şi a marcat 103 goluri, în timp ce în cupele europene a jucat cu Steaua în 72 de meciuri şi a înscris de 17 ori. La nivelul echipei naţionale, Lăcătuş a evoluat în 84 de partide (13 goluri) şi a participat la Campionatele Mondiale din 1990 şi 1998, precum şi la Campionatul European din 1996.

Cariera sa de tehnician a început-o la FC Naţional, unde a fost antrenor-jucător, după care a fost secundul lui Mihai Stoichiţă la selecţionata statului Panama. După întoarcerea în România a ocupat funcţia de antrenor principal la FC Braşov, Oţelul Galaţi, Inter Gaz Bucureşti şi UTA Arad, apoi a ajuns la Steaua.

În anul 2004 a fost aproape de a fi numit antrenor principal la Steaua, după demisia lui Victor Piţurcă, dar în locul lui a fost preferat antrenorul italian Walter Zenga. În perioada 12 octombrie 2005-2 mai 2006, Lăcătuş a fost preşedinte al FC Steaua, pentru ca un an mai târziu să devină antrenor la echipa "roş-albastră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăcătuş a demisionat de la Steaua.
 Vizualizări articol: 597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lăcătuş a demisionat de la Steaua0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei