Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 mai 2009 - Anul XIV, nr. 112 (4098)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Cu balastiera în casă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Viaţa familiei Ilincăi din localitatea suceveană Bursuceni a devenit insuportabilă, iar fiecare nouă zi debutează cu zgomotul produs de zeci de utilaje care funcţionează la balastiera amplasată la câţiva zeci de metri de casă.

Staţia de sortare a balastului amplasată la intrarea în localitatea Bursuceni, comuna Vereşti, a stârnit nemulţumirile locuitorilor din sat, care spun că staţia s-a extins spre sat, iar maşinile de mare tonaj le trec zilnic pe la porţi.

 

Balastieră pe terenul Parohiei Bursuceni

Cel mai afectat de această problemă este Marcel Ilincăi, care s-a trezit cu staţia de sortare a balastului la o aruncătură de băţ de gospodăria sa. Bărbatul spune că „iniţial, staţia era ceva mai departe, dar nu la o distanţă de cel puţin 250 de metri de casă, aşa cum prevede legea, dar acum au adus o staţie nouă şi au amplasat-o şi mai aproape de casa mea”.

Marcel Ilincăi spune că nu mai poate trăi în asemenea condiţii. „Gardul lor e la zece metri de casa mea, iar staţia de sortare se află la câteva zeci de metri. Gândiţi-vă ce zgomot este în fiecare dimineaţă când îşi pornesc utilajele, ca să nu mai vorbesc de praful pe care îl înghit şi de maşinile de mare tonaj care-mi trec mereu prin faţa casei”, a spus Marcel Ilincăi.

Acesta a mai spus că, nu cu mult timp în urmă, a observat că depozitul de carburant al balastierei era chiar sub gardul lui, la 25 de metri de casă.

„Vă daţi seama, o ţigară aruncată şi se întâmpla o nenorocire. La insistenţele mele, am reuşit în cele din urmă să-i conving să-şi mute depozitul mai departe de gardul meu”, a mai spus Marcel Ilincăi.

Bărbatul a făcut nenumărate plângeri şi reclamaţii privind amplasarea balastierei şi problemele pe care le are.

„Am fost la noi la primărie, am fost la Consiliul Judeţean şi la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Din câte am aflat, nu au autorizaţii să funcţioneze cu staţia aşa de aproape de locuinţa mea. A fost aici domnul primar, au oprit lucrările şi apoi le-au reluat. Nu ştiu ce să mai fac”, s-a plâns Marcel Ilincăi.

Terenul pe care este amplasată staţia de sortare a betoanelor se află în extravilan şi aparţine Parohiei din Bursuceni şi a fost concesionat, printr-o hotărâre a Consiliului Parohial, firmei SC CATERIS TRANS SRL, firmă care ulterior a fost vândută, iar acuma aparţine Societăţii „Victor Construct” SRL din Botoşani.

 

Inspectoratul de Stat în Construcţii va demara un control la balastieră

Marcel Ilincăi spune că nu doreşte nimic altceva decât ca staţia de sortare şi utilajele să fie mutate la distanţa prevăzută de lege faţă de casa lui.

„Nu cred că mai există pe undeva o staţie de betoane aşa de aproape de sat. M-am mutat de la Siret şi am venit la ţară ca să am linişte, şi numai linişte nu am”, a mai spus Marcel Ilincăi.

Şefului Inspectoratului de Stat în Construcţii Suceava, Sabin Drăgan, a declarat că „sesizarea domnului Ilincăi a fost înregistrată la noi, iar eu am transmis-o Biroului de petiţii şi reclamaţii care se află la Inspectoratul Teritorial Iaşi. Va urma cu siguranţă un control şi apoi vom putea formula un răspuns privind această problemă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu balastiera în casă.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.64/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 11 voturi
Cu balastiera în casă4.6511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei