Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 mai 2009 - Anul XIV, nr. 104 (4090)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Băsescu este ca un chelner care mai greşeşte nota în defavoarea celor care plătesc

Joi, 7 Mai 2009 (16:57:01)
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat, joi, la lansarea candidaţilor pentru PE, declaraţia şefului statului privind promulgarea Legii de mărire a salariilor profesorilor, afirmând că Traian Băsescu este "ca un chelner care mai greşeşte nota" întotdeauna în defavoarea "celor care plătesc".

"Vorbim despre greşeli şi nu e prima greşeală a domnului preşedinte Traian Băsescu (promulgarea Legii salariilroprofesorilor- n.r.). Nu e nici măcar prima greşeală recunoscută. Ce putem constata e că toate greşelile domnului preşedinte Traian Băsescu, ca şi ale altor politicieni, sunt întotdeauna, nu pe spinarea lor, ci pe spinarea contribuabilului. În sensul acesta, domnul Traian Băsescu e ca un chelner care mai greşeşte nota, dar niciodată în defavoarea lui, ci a celor care îl plătesc", a susţinut Crin Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că pentru \'\'greşelile" preşedintelui există "o plată" care poate veni din partea electoratului la euroalegeri şi la prezidenţiale.

"Pentru greşelile acestea există o plată şi e misiunea nostră în această campanie să vorbim despre responsabilitate, despre greşeli şi să-i chemăm pe români să plătească celor care au greşit acolo unde îi doare, la vot, la 7 iunie, la vot la toamnă, la alegrile prezidenţiale", a spus Antonescu.

El a invocat, în acest context, declaraţia lui Traian Băsescu privind "greşeala" promulgării Legii măririi saalriilorprofesorilor cu 50%.

"Acum câteva zile, preşedntele ţării, domnul Traian Băsescu ne-a spus că atunci când a promulgat Legea măririi slariilor din învăţământ a comis o greleală. Acum şase luni, când a promulgat-o, ne-a spus tututor că a promulgat-o cu toată convingerea şi în deplină cunoştinţă de cauză. Acum trei luni ne-a spus că a promulgat această lege cam în silă, că nu avea ce face, că dacă ar fi retrimis-o în Parlament, ea ar fi fost votată din nou, iar azi ne spune că a promulgat-o din greşeală", a menţionat liderul PNL.

El a subliniat că, "probabil, la toamnă, şeful statului ar fi înstare să spună că nici n-a promulgat-o".

"Suntem în criză. România din păcate nu e nici mândră, nici prosperă, ci e rătăcită şi chinuită. Şi despre această criză, despre direcţia în care merge România, depre cine îşi asumă responsabilitatea în fruntea unei Românii în criză va trebui să discutăm acum în această campanie electorală pentru PE", a adăugat liderul PNL, menţionând că un exemplu foarte sugestiv în acest sens este greşala preşedintelui Traian Băsescu în ce priveşte salariile profesorilor.

Liderul PNL a susţinut că "nu e o greşeală ceea ce a făcut Traian Băsescu, e mai mult şi mai grav, e o minciună".

"Şi dacă actualul Guvern şi preşedintele ţării dovedesc că nu au soluţii, nu ne confruntăm doar cu acest lucru, mai dovedesc ceva poate şi mai grav, dovedesc o crasă lipsă de respect pentru cetăţenii României, pentru contribuabili, pentru cei guvernaţi. A ascunde adevărul, a minţi cu insistenţă, înseamnă să-şi baţi joc de cei pe care îi guvernezi, să fii iresponsabil”, a conchis Antonescu.

Şeful statului a declarat, recent, că îşi asumă, alături de clasa politică, eroarea promulgării creşterilor salariale acordate profesorilor.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, apoi, că promulgarea Legii măririi cu 50% a salariilor profesorilor nu este eroarea întregii clase politice, ci o greşeală flagrantă şi evidentă care aparţine în exclusivitate preşedintelui Traian Băsescu. Tăriceanu menţiona că, în calitate de prim-ministru, i-a atras atenţia lui Traian Băsescu de nenumărate ori, prin scrisori oficiale, cu privire la imposibilitatea suportării din bugetul de stat a măririi salariilor profesorilor şi a faptului că România se afla în faţa unei crize economice extrem de periculoase.

În replică, şeful statului a declarat, marţi, la TVR, că Tăriceanu minte când spune că i-a oferit, anul trecut, date care arătau că bugetul de stat nu putea susţine majorarea salariilor profesorilor cu 50%. Băsescu a susţinut, de asemenea, că Tăriceanu l-a dezinformat cu privire la cheltuirea a 6% din PIB pentru Educaţie în 2008.

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, miercuri, că preşedintele Traian Băsescu încearcă să transfere în mod fraudulos Guvernului liberal vina pentru erorile în apreciere atunci când a promulgat legislaţia salarizării profesorilor în luna octombrie 2008.

"Preşedintele Traian Băsescu încearcă cu orice chip să justifice o eroare pentru care nu este, însă, dispus să şi plătească, pentru că această eroare a adus partidelor care sunt în majoritatea parlamentară un număr de locuri în Parlament pe care, firește, în numele erorii făcute aceste partide nu sunt dispuse, în nici un fel să le cedeze", a susţinut fostul ministru de Finanţe.

În opinia lui Varujan Vosganian, Traian Băsescu crede că prin dezinformări susţinute ar putea să convingă populaţia.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la RRA, că Varujan Vosganian "a spus destule trăsnăi cât a fost ministru al Finanţelor" şi că liberalului "îi duduia economia în cap chiar în timpul campaniei, cât de tari erau măsurile liberale".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Băsescu este ca un chelner care mai greşeşte nota în defavoarea celor care plătesc.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Băsescu este ca un chelner care mai greşeşte nota în defavoarea celor care plătesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei