Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 sep 2008 - Anul XIII, nr. 210 (3891)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mesajul lui Băsescu pentru românii din Italia: În al doilea mandat vă aştept acasă

Duminică, 7 Septembrie 2008 (14:47:21)
Preşedintele Traian Băsescu le-a spus românilor prezenţi la slujba oficiată la noul sediu al Episcopiei Ortodoxe Române din Italia că salariile din România vor ajunge în 3-4 ani aproape de cele pe care ei le câştigă în Peninsulă, motiv pentru care în cel de-al doilea mandat al său îi aşteaptă acasă.

"În 3-4 ani salariile din ţară s-ar putea să fie aproape de cele de aici", le-a spus Băsescu românilor prezenţi, după terminarea liturghiei.

Afirmaţia preşedintelui a fost primită de cei prezenţi cu rumoare, mulţi dintre cei prezenţi spunând: "Doamne ajută!".

Şeful statului a menţionat că România se află în cel de-al 8-lea an consecutiv de creştere economică înregistrând în acest an, conform celor mai noi date, o creştere de 9,3 % din PIB.

"Se apropie momentul în care motorul creşterii economice a României se va încetini sau se va opri dacă nu vom avea resurse pentru nevoile de forţă de muncă", a spus Băsescu.

El a adăugat că banii pe care românii care muncesc în prezent în străinătate îi trimit în ţară ajută la echilibrarea balanţei de plăţi.

Şeful statului a adăugat că, în lipsa acelor bani, Guvernul României ar fi nevoit să împrumute diferenţa între importuri şi exporturi.

El a arătat însă că întoarcerea în România a celor care în prezent muncesc în străinătate va fi în 3-4 ani mai importantă pentru ţara noastră decât banii trimişi în prezent de aceştia în ţară.

"România va avea nevoie de dumneavoastră, aşa cum azi are nevoie de banii pe care îi trimiteţi acasă (...). În cel de-al doilea mandat al meu vă aştept acasă", a spus Băsescu românilor prezenţi, la care aceştia au izbucnit în aplauze.

Şeful statului le-a spus românilor, de asemenea, că, la fel ca şi ei, el este un om care a muncit 12 ani în străinătate pentru a câştiga mai bine decât în ţară şi că, din acest motiv, cunoaşte ce înseamnă întoarcerea acasă şi bucuria de a reveni în concendiu în locul natal.

"În mine aveţi un om care vă sprijină, vă înţelege şi vă iubeşte", a spus Băsescu.

El a subliniat că statul român devine din ce în ce mai puternic şi nu mai este atât de sărac ca în urmă cu câţiva ani, dovadă fiind modul în care a fost gestionată criza provocată de inundaţiile din această vară.

"Statul român are tot respectul pentru ceea ce faceţi dumneavoastră aici, în aceeaşi măsură ca şi statul italian", le-a spus Băsescu românilor.

El a mai spus că, în discuţiile purtate cu Suveranul Pontif, a remarcat deschiderea deosebită a Sfântului Scaun pentru români, în ciuda unor campanii susţinute de presă. "La Vatican există o deschidere deosebită pentru români, dintre toate popoarele ortodoxe", a spus Băsescu.

Şeful statului a adăugat că Biserica Catolică din Italia va continua să pună la dispoziţia românilor biserici unde aceştia să se poată întâlni. El a mai arătat că anul acesta statul român a făcut paşi importanţi pentru sprijinirea românilor aflaţi la muncă în ţările din Europa. Băsescu a ţinut să le spună românilor prezenţi un lucru despre care a menţionat că îl afirmă în faţa tuturor politicienilor, acela că nimeni nu-i poate judeca pe români, cum ar fi cei din Italia, după câteva incidente puternic mediatizate de presă.

Afirmaţia şefului statului afost aplaudată de cei prezenţi.

La finalul ceremoniei, şeful statului a oferit episcopului Siluan o icoană a Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor şi un set de vase episcopale, menţionând că doreşte ca icoana să rămână la sediul Episcopiei.

Episcopul Siluan a declarat apoi că ştie faptul că soţia preşedintelui, Maria Băsescu şi-a sărbătorit sâmbătă ziua de naştere şi că îşi va sărbători luni ziua de nume, motiv pentru care i-a oferit aceteia o icoană a Maicii Domnului şi un buchet de flori tricolor pregătit de o credincioasă prezentă la eveniment.

La final, preoţii care au oficiat slujba au cântat "La mulţi ani!" pentru Maria Băsescu, pentru toţi care poată numele Maria sau Marian, pentru şeful statului şi pentru cei prezenţi.

După încheiera Liturghiei şi a discursului, şeful statului a dat mâna cu unii dintre cei prezenţi, fotografiindu-se alături de aceştia, pupându-se şi cu unii dintre copii prezenţi. El a participat la o serbare câmpenească organizată de românii prezenţi. De altfel, şeful statului s-a pupat, s-a fotografiat alături de unii dintre cei prezenţi chiar şi în timpul desfăşurării slujbei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mesajul lui Băsescu pentru românii din Italia: În al doilea mandat vă aştept acasă.
 Vizualizări articol: 376 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mesajul lui Băsescu pentru românii din Italia: În al doilea mandat vă aştept acasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei