Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 iun 2008 - Anul XIII, nr. 128 (3809)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Senat-Despăgubiri în titluri de stat pentru cei care au avut depozite la CEC pentru un autoturism

Marţi, 3 Iunie 2008 (19:36:04)

Persoanele fizice care au constituit depozite la CEC în vederea achiziţionării unui autoturism vor fi despăgubite prin emisiune de titluri de stat, într-o singură tranşă, potrivit unui proiect de lege de modificare a Ordonanţei de Guvern 156/2007, adoptat, marţi, de Senat.
  Senatorii au adoptat, cu 52 de voturi "pentru" şi două abţineri, proiectul de lege privind modificarea articolului 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 156/2007 privind despăgubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC în vederea achiziţionării de autoturisme.

Suma reprezentând despăgubirea pentru cuantumul depozitului va fi asigurată de către Ministerul Economiei şi Finanţelor prin emisiunea de titluri de stat de valoare nominală egală cu valoarea despăgubirii.

Titlurile de stat respective sunt emise pe numele CEC, sunt nenegociabile, nepurtătoare de dobândă şi au scadenţa la un an de la data emiterii.

Conform proiectului, vor fi emise titluri de stat pentru fiecare din cei 37.462 de deponenţi la CEC aflaţi sub incidenţa OUG 156/2007.

La data scadenţei, care este 21 decembrie 2008, Ministerul Economiei şi Finanţelor procedează la răscumpărarea acestora, într-o singură tranşă, prin plata pe numele CEC a sumei de 759.784.177,26 lei, reprezentând valoarea totală a titlurilor de stat emise.

În prima zi bancară imediat următoare scadenţei emisiunii de titluri de stat, CEC procedează la stingerea obligaţiei de plată către cei 37.462 deponenţi, prin alimentarea fiecărui cont deschis al deponenţilor cu suma reprezentând valoarea individuală a despăgubirii.

Persoanele fizice care au dreptul la despăgubire se pot prezenta, în prima zi imediat următoare datei scadenţei, la ghişeele CEC, în vederea punerii la dispoziţie a sumelor cuvenite, iar pentru a putea ridica banii trebuie să prezinte în original documentele "cec cu suma limitată", act de identitate şi, după caz, act de stare civilă, procură specială autentificată, certificat de moştenitor.

Senatul este primă Cameră sesizată cu acest act normativ, Camera Deputaţilor având competenţă decizională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senat-Despăgubiri în titluri de stat pentru cei care au avut depozite la CEC pentru un autoturism.
 Vizualizări articol: 458 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senat-Despăgubiri în titluri de stat pentru cei care au avut depozite la CEC pentru un autoturism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei